- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Iphone 4S ili Galaxy S III
Абе, въпрос на цена- друг път. Мисля, че са на една цена iPhone-a и Galaxy-то. На мен лични iPhone ми харесва повече, но аз съм с такъв, с такъв съм си свикнала и не бих си ог сменила. Докато баща ми е с 3 iPhone-а и въпреки това мисли, че Галакси бил по-добър. Аз не разбирам от процесори, операционни системи и тн, съдя само по това кое ми е по-удобно, по-лесно за работа и вида. Което и да вземеш- няма да сгрешиш.
Едит: Ама Галакси, верно, не е ли много голям? Сравних ги с моя и .... :Д Трудно е да се прибере някъде :Д
Everything changes, but beauty remains ...
На мен повече ми харесва епъл.От самсунг не съм очарована.До сега съм имала само телефони самсунг (е, има едно изключение) и от нито един не съм доволна, а винаги са били от най - новите и уж най - качествените.Как ще си го сложиш тоя галакси в джоба ? Големата работа ... красиво телефонче на мода, което се скапва на втората седмица... въобще не си струва повече, както ти си мислиш.Всъщност ти си решаваш.Но и ти си носиш последствията от избора си (ако избереш красивия ОГРОМЕН галакси)
Ааа и само да кажа че не бяха нещо отвратително телефоните, но паметта примерно им беше зле и понякога зацепваха...абе, не е като да е много зле, не мога да кажа, че са били некачествени, но мисля, че не бих ги повторила ... и ни пиши ако може какво си решила - триметровото дърво или епъл. Надявам се да съм ти помогнала с избора.
Последно редактирано от sweetycherry33 : 06-27-2012 на 20:12
@sweetycherry33, изказа се доста неподготвена .. Има разлика м/у телефон от 2012 и такива, които си ползвала преди години. Също така раземра не е най-важното - както казаха това е единствения минус на телефона, а iPhone си има доста и не си заслужава парите само заради марката (една огризка от ябълка) .. Да, а представяш ли си телефона за 1 000 + лева да " се скапа на втората седмица ", а и това да стане си имат години гаранция. "Четириядрен процесор с тактова честота от 1.4GHz и 1GB RAM " - това на дали " ще зацепва често" ..
" Паметта им е зле " ??? - " Вградена памет 16/32/64 GB и Слот за допълнителна карта microSD, до 64 GB "
На същата цена като айфона ще получи два пъти по-мощно телефонче. .. и както казаха всичко ще му е безплатно от маркета - за разлика от ябълката . До тук с теб
@Ягодка, я кажи какъв е този хак за маркета .. чувал съм за черни маркети, където качват всичко безплатно, но не знаех, че може направо от маркета на google![]()
DaNGeRousLy хубаво го каза, sweetycherry33 към теб мога да кажа само едно - по-добре триметрово, яко, здраво и хубаво дърво, отколкото една чанта огризки.
Ако размерите от 4.8" на Galaxy S3 притесняват някого, то спокойно може да се обърне към по-малкия брат - Galaxy S2 с 4.3" инчов дисплей, който е с двуядрен процесор.
Еми аз съм за Апъле нещо галакси-то повече ми прилича като таблет но твой избора
Предлагъм ти Самсунга . Един от моя клас го има и наистина ако ти трябва за работа това е телефонът който ти трябва
Apple е overpriced изгъзица. 3 пъти по-слаб процесор. Всичко му е на минус. Лично за мене, големия екран на С3 може да е само предимство. Аз го нося в мини чанта (нямам С3 де, а ЛГ с 4.3 инча) и всичко е точно. На този малкия екран е неудобно да се сърфира в нета, а като си навън и нямаш под ръка таблет или лаптоп-С3 ще свърши в пъти повече работа. За телефон от класа на айфон 4С не бих дал над 500-600лв за нова бройка
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy
Така и аз да взема да се понамеся:
- в някой от по предишните коментари с техническите аргументи.
Първо за амнайсе-ядрения процесор на Galaxy-то. - Няма нито едно, ама НИТО едно приложение, което е написано за анроида и да може да ползва повече от 2 ядра. Някъде в близкото бъдеще може би.
Второ батерията - Много по-нова, надеждна и скъпа технология на 4S, на S III разбира се, че ще е по-голяма: захранва по-голям дисплей; по-голям процесор. Времето им на работа ще е сходно, дори iPhonе-а може би ще е по-издражлив.
Трето: Камерата - iPhone-а има невероятна оптика - Sony, която прави чудни снимки, докато повярвай ми тези 8 мегапиксела на Galaxy S III на четири пиксела отговаря един реален, другите са просто апроксимирани.
Относно паметта - 64GB са невъзможни за напълване, повярвай ми.
И най-важната причина - андроида. Това нещо съсипва и най-добрия телефон, поради простата причина, че 90% от сорса се пише от случайни developer-и, който може да са много добри, но в повечето случаи не са. Доказателствата са наяве - неестествено поведение на ОС, приложенията, чести крашове, рестарти и т.н. Зарежи безплатните приложения. Това е само мит. И в AppStore има същите безплатни версии на приложенията. Отделно JailBreak-а става за 2 минути и оттам нататък всичко е идеално.
Та като ще си говорим с технически аргументи нека да е така.
I'm RETIRED.
I was tired yesterday, and today I'm tided too.
http://www.facebook.com/john.stefanov
http://blog.injenera.com
Аз съм за айфона..!!! Самсунга е много зле, просто тая марка ми се сниши в очите. Много ама много проблеми имах с букси, жакове, ю ес би та, прегряване, абе на всеки два месеца нещо се прецакваше и накрая изключи и не можех да го включа повече. От сервиза ми обясниха с най-мил тон " Нищо няма да стане от това телефонче. За кофата е."![]()
Хахахааххаа, не знае разликата между iOS и Андроид, ама тръгнал да си купува, бати комплексарщината. Та ти и 1% от функциите на този телефон няма да използваш...
И аз като тръгнах миналия телефон да купувам не знаех нищо но твърдях че трябва да е андроид и като видях че енгри бърдс сече се отказах да се занимавам с квото и да е
Иначе Епъл както казах е overpriced не си заслужава парите.
Това, че сече едно приложение или игра не означава, че цялата система е скапана. Всичко е до пари. И аз като бях с Intel Celeron @ 2.00 GHz не можех да играя GTA IV, но това съвсем не означава, че с Core I7 няма да мога да я играя, примерно. Всичко си е до ценови клас. Не искаш да ти сече - купуваш по-скъп. Купи си S3 и гарантирам, че няма да сече Angry Birds.
Като ти се играят игри си купи таблет/лаптоп/нетбук.
Също е и до софтуерна оптимизация на съответния софтуерен продукт и до колко е хардуерно оптимизиран от производителя.
iPhone не си заслужава. Това за мен е боклук, изкуствено наложен на пазара(американския). Ако можете да си позволите да му плащате всичките приложения които ще искате - купете си го. Можете и да го джейлбрейкнете, но като цяло се омазва и започват проблемите. В България е със супер надценка също. Има модели на HTC и SAMSUNG които за същите(дори по-малко) пари предлагат много по-добър софтуер и хардуер. Все пак изборът си е изцяло личен, просто излагам моето лично мнение.
iPhona е по хубав само заради самото име и самата марка (Apple) иначе по характеристики galaxy s3 е по добре.
Добре не хора. Дайте пример за нещо което е по-добро. Много ясно,че е overpriced, ама то и Поршето не се продава на реалната си цена. Съгласете се, че ясички дето приказвате едва ли сте имали iPhone а да не говорим за galaxy ...
I'm RETIRED.
I was tired yesterday, and today I'm tided too.
http://www.facebook.com/john.stefanov
http://blog.injenera.com
Е аз сега си взех един LG 3D нищо не ми сече и ми е кеф да го разцъквам.
Иначе Епъл предимството им е софтуера-върви гладко, не сече въпреки че хардуера е по-слаб. Просто е по-изпипано. Вчера имах възможността да разгледам Айпад и Галакси таб2 в технополиса, първото ми впечатление беше че самсунга леко насичаше даже при отключване и при цъкане в интерфейса, а това го нямаше при айпада (фен съм на андроид но не мога да си изкривя душата).
Както казаха и аз мисля, че Apple не е нищо кой знае какво, просто е наложено на пазара. И въпреки това "мина му модата", т.е вече има и по-добри телефони. И определено съм за Галаксито.
Тези, които сте за Галакси, работили ли сте с него? Щото скоро имах възможността да го пробвам за няколко дни... Еми, постоянно прави проблеми. Пълен е с грешки, сече постоянно. За S III говоря. Докато айфонът ми вече близо 10 месеца не ми е направил проблем(дори и при постоянно изпускане :Д). След като пробвах и Галакси, с две ръце съм за Apple.
Everything changes, but beauty remains ...
Аз ти препоръчвам ГалакситоМалко е доста голям
но ако имаш дънки или анцузи с дълбоки джобове ще е добре
![]()
Cybershot@ Най-точния коментар. Най-много се дразна от разни пу**и или лапета, които използват тела за ало-ало, смс и да си обновяват статусите във фацебоок...И хал-хабер си нямат от Jailbreak (при Епъл) или къстом Ром-ве ( при андроид)
ПП1: Айфон... Супер дърво. IOS една операционна система с ограничени възможности. Всъщност телефона не е нищо особено, само името му е най-голямото...
ПП2: Ако искате смартфон за снимки>>> Единствено и само единствено Нокия Н8 и Нокия 808 pureview.
Редно е когато се коментират Jailbreak-ване, Root-ване и т.н. подобни процедури да се казва, след процедурата в много случаи гаранцията на телефона става невалидна. Интересно ми е, след като пишат толкова запознати лица, колко от Вас реално са си Jailbreak-нали/Root-нали телефона? Вие самите, не някой друг вместо вас.
Освен това не разбирам защо се смята за задължително да се изпълнят гореописаните процедури (за Епъл разбираемо - за да не се плащат приложения, но за другите ОС?) ? Реално телефона ти трябва точно за това - да се чуваш (ало-ало), за СМС и за интернет на места, където нямаш възможност да ползваш компютър. Ако не го използваш за това, то за какво ти е нужен (за различно действие от споменатите вече такива)?
Смартфони за снимки - да, действително Nokia имат хубави камери (но "хубави" като за телефон). Иначе ако някой ще купува смартфон само заради снимките - твърдо НЕ. Всеки фотоапарат на цена 200-300 лв. снима в пъти по-добре от който и да е смартфон.
Прочел си нешо в андроидбг форума и веднага тръгнал да критикува всичко и всички. Както каза Лучо руутването е много опасно, дори и да го направи човек който разбира. Познавам човек който е управител на най-големия магазин на виваком във Варна, а преди това беше шеф на сервиза им... Има ЛГ 3Д като моя и каза че не би сложил къстъм ром дори и да има проблеми и нещо да не върви много като хората.
По принцип телефона може да се брикне, а и гаранцията отпада. Сега можеш ли да ме убедиш че след като ми вървят приложенията които ми трябват, мога да снимам, говоря, да влизам в нета и всичко на тела ми е наред имам нужда да си играя да го руутвам и да рискувам??? Давай ти си
Пич Аз поне съм прочел нещо за разлика от тебе... Някой ти разправял, че роотването било опасно, може си брикнеш телефона бла бла бла... Еми то как няма си преебиш (брикнеш) телефона, като всички бързате като пърле пред майка си. Нито слагането на Ром, нито роотването е нещо толкова трудно ( като 2+2=4 е ) Влез в андроидбг форума, отиди в разела за който телефон те интерсува и прочети по 3-4 пъти кое как се прави.