- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Система
Има ли някъде в София тренировки по РБИ Система, щото прерових гугъл и нищо не намерих?![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Всеки знае какво е РБИ система. Дай малко повече информация.
МОМЧЕ
Penguin power!!
Империята се разраства-.-
ми то който знае, той може да ми отговориСистема е руско бойно изкуство на спецчастите, както крав мага. Крав мага имаше по едно време, ходих малко, ама май го закриха, та ми е интересно дали това го има сега
![]()
Не знам да има такова в България. Върви на винг-чун, там е истината.
Последно редактирано от montana6 : 07-22-2012 на 23:30
В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.
ходих малко, не ми хареса. Крав мага ми хареса, ама, както казах, закриха клуба. Май вярно няма система в България, за съжаление![]()
На Крав Мага и аз съм много голям фен, но там цаката е да тренираш при истински експерти от Израел. Тва тука беше пълна пародия и преподаваше някакъв псевдоспециалист. Много хубаво са направили, че са го закрили.
и ти си прав. Обаче техниките пак не бяха лоши. То си беше един вид самоподготовка при показана техника от някой, който имаше хабер. Ама самото бойно изкуство си е много хубаво. Аз съм по прложните такива![]()
Крав Мага не е бойно изкуство, а система за самозащита. Има разлика. Имам доста филмчета с техники от Крав Мага. Мога да ти ги дам и да тренираш с някой приятел, ако си зарибен толкова.
И все пак не отхвърляй винг-чун-а с лека ръка. Източните бойни изкуства и бойни спортове въобще отначало може да ти се сторят много скучни, защото се набляга само на основите (както при всяко друго нещо). Но при винг-чун-а се напредва доста бързо и за 2-3 месеца редовно ходене се научават доста работи. Отделно, че точно това бойно изкуство има уникални техники, които никъде другаде ги няма, така че определено има какво да се види.
http://www.youtube.com/watch?v=gFzNkA9-BwU ето го едното, а ето и другото http://www.youtube.com/watch?v=pd2ZEY1xKQg
доста са сходни![]()
не отхвърлям винг чун. Хубаво и ефективно е. Както казах, ходих на няколко урока. Не съм сигурен дали има добре подготвени трениори. Ходил съм и на карате, както и на бокс, борба, малко айкидо, малко джудо. Така че не отхвърлям източните бойни изкуства, но намирам това за по - приложимо![]()
Всъщност във второто клипче няма само Крав Мага, а има доста елементи на айкидото. Това видео е по-известно под друго наименование и е дело на един сърбин, който има доста висок дан по айкидо.
прав си, просто се опитах да ги съпоставя като фон на гледката![]()
http://www.youtube.com/watch?v=odYqo4ea-rE ето, това е по - чисто![]()
Е, хубаво, ама не разбрах що правиш съпоставка и що ги даваш тея клипчета въобще. Разбрах, че те радват.![]()
именно защото ме радват
а това също си заслужава да се види http://www.youtube.com/watch?v=IRP1OP69Clo![]()
Виж сега, винг-чун-а има три варианта (ако мога така да се изразя): турнирен винг-чун, класически винг-чун и уличен винг-чун. Именно последният е доста приложим на практика и се набляга най-вече на техники за самозащита. Всъщност винг-чун-а е, да не кажа, най-приложимото бойно изкуство в реална ситуация.
Това е по принцип. С треньорите в БГ не знам как стоят нещата напълно. Доколкото са ми казвали приятели, са на едно сравнително добро ниво, но може и да не са толкова добри.
Знам кого да попитам, само да не забравя. : )
Не знам защо имам вътрешното усещане, че доста ще си допаднеш с въпросните господа. ;д
Постът ти за мен ли се отнасяше или за prosto_chovek?![]()
За просто (под)човек :* :Д
Нищо лично ;р
Ако има нещо такова - то ще бъде неофициално. : )
Като ги видя ще питам, ако има...то те ще знаят.
Иначе друго имах предвид, като казах, че ще си допаднеш с тях. ;д
е, не те разбрах, затова питах какви са хората, за да разбере именно това![]()
![]()
Krav maga все още има !! при Амир Горен който е полковник в Еврейската армия и тука има база за антитероризам!! Няма 6 -5 при него !!