.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20
    Фен
    Град
    New York

Всичко за тампоните и тяхната употреба!

Та понеже, виждам много теми относно употребата на тампоните и въпроси по тази тема, реших да създам една тема, която мисля че ще е полезна на много от момичетата.

Като за начало, най-задавания въпрос:

1. Ако съм девствена, мога ли да ползвам тампони? А няма ли да ми скъса химена?

Разбира се , че може да ползваш тампони ДОРИ и да си девствена! И не, много малки са възможностите да се скъса хименът от употреба на тампони, но за да се избегне този шанс, за девствените момичета ще препоръчам да ползват от мини или нормалните тампони.

2. Как да го сложа тампона?

Във всяка кутийка с тампони си има инструкции. Най-безболезнения начин е да си легнеш на леглото, отпусни се, разтвори крака като колената са сгънати под прав ъгъл и действай! Ако ползваш тампон без апликатор, съветвам да си овлъжниш влагалището с малко слюнка, иначе когато го слагаш ще те заболи.

3. Колко често трябва да се сменя тампона?

По принцип и това си го пише на кутийката, но обикновенно на 3 часа е най-добре. Когато менструацията ти е към края, може и за по-дълго да го оставяш, тъй като няма да е толкова обилна.

4. Каква е разликата между тампоните с апликатор и тези без?

Тампоните с апликатор, са направени за по-лесно употреба, тъй като не винаги сме достатъчно влажни около влагалището и слагането на тампон може да бъде леко болезнено. Тампоните с апликатор са тампон, обграден от пласмасова тръбичка, на която пъхаш само върха във влагалището и натискаш. И воала, вече си си сложила тампона! А тампоните без апликатор, са си само тампоните.

5. Има ли опасност тампона да се измъкне от влагалището?

Не. Мускулите на влагалището обгръщат плътно тампона и дори не му позволяват да мърда. Така че бъдете спокойни.

Ами за сега това е, който има нещо да допълни към моята "лекция" ... смело напред!

Ako ви заболи докато изкарвате тампона просто клекнете напанете се и издърпаите тампона с ръка!А ако не намирате конеца на тампона веднага отидете на гинеколог-(ако даржите тампона повече време в влагалището може да получите инфекция.

не знам защо, но имам ужасяващ страх от тия тампони! Сигурно се лишавам от нещо доста практично...

"...И все пак, всичко е Истина..." - казала Лъжата!

Фен
    Град
    New York
    и аз голям страх докато почна да ги ползвам, първия път ми се наложи имах часове по плуване и учителката ми дава ,аз отивам до тоалетната да си го сложа, ама много притеснена и стресната, слагам го обаче супер неудобно.. после приказвах с най-добрата приятелка и тя ми каза да легна и така да си сложа един с апликатор..и аз го направих.. и даже неусетих че го бях сложила..супер удобно ми е сега.. никакви дискомфорти.. супер.. и ползвам тампони от 3 месеца кажи речи така ,че препоръчвам да пробвате!

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от J|egeHa^cTpacT
    не знам защо, но имам ужасяващ страх от тия тампони! Сигурно се лишавам от нещо доста практично...
    Аз съм същата, затова когато съм неразположена, само тъмните дънки са ми спасение (ако протече).

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    Plovdiv

:)

С времето и с "тренировки" се свиква.....аз направо се родих с тампоните,сууупер удобно ми е и даже забравям,че съм неразположена.Евала на тоя който ги е измислил =D>
    Никога не се страхувай от бъдещето и не съжалявай за миналото - живей за деня!!!!!

Ъм,искам да попитам може ли да ползвам обикновенни тампони без апликатор?

Разбира се, че можеш. Вместо апликатор използвай внимателно пръстче и няма да имаш проблеми Освен това в опаковките много подробно е обяснено как да си поставиш тампона. Няма страшно, а и са наистина удобни.
    Stay up late and we’d talk all night
    In a dark room lit by the tv light
    Through all the hard times in my life
    Those nights kept me alive ...

Супер фен Аватара на cookie_master
    откъде я извадихте тая тема
    МОМИЧЕ!

Голям фен Аватара на BuBzzz

Re: :)

Цитирай Първоначално написано от ^VeLiTo^
    С времето и с "тренировки" се свиква.....аз направо се родих с тампоните,сууупер удобно ми е и даже забравям,че съм неразположена.Евала на тоя който ги е измислил =D>
    +1

BuBy

Супер фен Аватара на Tiin
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от LedenaStrast
    +1

Guest
    Ша ти се скъса химена и може да получиш рак на простата...

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Цитирай Първоначално написано от MagnificentPimpin
    Ша ти се скъса химена и може да получиш рак на простата...
    Приемам го като бъзик.
    - Не , че не може да се скъса химена с тампон, но е супер малка вероятността. А това с простата просто беше..... тъпо.
    По темата: Хубава тема , жалко че не излизат картинките. Но то на опаковките им има обяснение относно това как се слагат, поне аз винаги съм си купувала такива.
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Аз съм на 12.. Ще ходя на peka ! Мога ли да cи слагам тампони ?? .. Страх ме е да не ми ce скъса химена .. !! А и какви тампони да ползвам ??? .. Благодаря предварително !!!
    Последно редактирано от Tonito99 : 07-21-2012 на 12:53

Повече от фен Аватара на thelover3
    Цитирай Първоначално написано от ^VeLiTo^ Виж мнението
    Даам, мн са удобни, изобщо не се усещат.
    Иначе за последния коментар-да можеш, не се притеснявай, само да знаеш, че първите пъти е малко трудно, но се свиква. Купи си o.b. mini като за начало.

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    В самата им опаковка пише всичко.

Но нямам особено добри впечатления за тия тампони.
    Чела съм по други форуми, че тампоните не позволяват изцяло изхвърлянето на мръсната кръв и точно поради тая причина, е напълно възможно развиването и наличието на инфекции.

Повече от фен Аватара на thelover3
    То и с превръзките е възможно . Няма 100% сиг решение. Но лично на мен тампоните са ми по-удобни, особено през лятото.

Наложи ми се веднъж да си сложа,ноо постоянно, когато се движех и най-вече, когато кляках или се навеждах за нещо го усещах и имаше лек дискомфорт ;сс иначе проблем със слагането и махането нямах

Във всяка жена се крие звяр. Лошо за този, който го събуди и прекрасно за този, който го обуздае.. <3

^При неправилно поставяне се усеща дискомфорт при навеждане и движение. Ако е поставен както трябва не се усеща никаква болка. Не е нормално да изпитваш болка.

А девственото момиче, дето ще ходи на река ... не бих рискувала девствена да си пъхам тампони и т.н. Да, хименът е разтеглив, има дупки по него и т.н., но аз не бих го направила.

Цитирай Първоначално написано от Amore-Mio* Виж мнението
    В самата им опаковка пише всичко.

Но нямам особено добри впечатления за тия тампони.
    Чела съм по други форуми, че тампоните не позволяват изцяло изхвърлянето на мръсната кръв и точно поради тая причина, е напълно възможно развиването и наличието на инфекции.
    Затова е абсурдно да се ползват тампони през цялата менструация. Само най-силните дни, а после оставяш да се "оттече".
    Между другото последно като бях на гинеколог, той ми препоръча да не използвам. Не е хубаво да се слагат такива неща във вагината.
    Да, удобни са, прекрасни са, с тях се спи чудесно (говоря за следобедна дрямка де, в никакъв случай цяла вечер), но не са здравословни.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си