.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 40
    Супер фен Аватара на Al3ksandra

Question При стерилитет възможно ли е изчезването на менструален цикъл.?

Здравейте, малко по-нестандартен въпрос от моя страна, но тъй като не можах да намеря нищо по темата в интернет, нека ако някой е намерил нещо, да пост-не. Благодаря предварително..
    Попитай ме http://ask.fm/alekscheto00

Мега фен Аватара на babity
    Спряло е да ти идва ли, какъв точно е казусът?

Супер фен Аватара на пAteNцЕ
    ми според мен не би трябвало да има,тъй като няма хормони да предизвикат цикъла о.О преди бях чела е така за жени,които пият хапчета за да имат цикъл,ама не че помня много -.- поразрови се още из нета,не може да не пише

Ами не. Искам да се стерилизирам и проучвам темата, но за съжаление не намерих нищо

Супер фен Аватара на Cloud9
    По принцип знам,че ако не ти идва нормално може би имаш проблеми с яйчниците (като мен) и това да доведе до стерилизация.Но едва ли при хирургическа намеса може да се получи спиране на цикъла.

ох не се изразих правилно с този въпрос. Исках да попитам след като проблема с ячниците доведе до стерилизация, ще доведе ли и до спиране на менструацията?

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    При изчерпан яйчников резерв- да.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    При изчерпан яйчников резерв- да.
    Долу горе те разбирам. А как може да се изчерпа този резерв? ( Дано не е тъп въпроса, искам пошечко обяснения.. ъм...

Голям фен Аватара на adoreher
    човек ена жена има супер ного яйцеклетки..
    не може да се изчерпат да 10тина години цикъл
    ма деазнам, то някой влизат в менопаузата на 30
    не е нормално принципно

А с медикаменти възможно ли е, да се спре менструацията. ПИсна ми от НЕЯ! Вече 2ри път ми идва за тоя месец и ме боли гърба, раменете, корема.. ГАДНО Е АДСКИТЕ БОЛКИ Заради това искам да го спра, ако има някакъв начин, било то оперативно или с медикаменти

е земи си напраи напрао една хистеректомия
    някой път големи глупости ръсите харабия
    и на мен тоя месец ми закъсня с 2 седмици
    и щях да припадна хиляда пъти от стрес да не напраа майка си баба
    ама.. ми дойде. тоя месец цикъла на сички се прецака супер ного
    земи си някви противозачатъчни поне да го регулира

ХаХ... Ами ще видиме кво да правим. Идеята за противозачатъчни е добра, незнам, кво да го правя, ама откачам. Идва ми на 3,4,5,6 и после изведнъж му става нещо и ми идва на 21,22,23,24. Еххх ***** майката, д****........... Има слушала съм за хапчета за спиране на цикъла, до 1 2 месеца. (поне момичето което ми ги даваше тогава ми каза, че спират цикъла за месец, после пиеш нови и го спираш пак и така не ти идва около 6 месеца, можеш да изкараш, но незнам и аз не съм много сигурна в това.)

нда
    сигурно са ного полезни тия хапченца
    не мислиш ли

Супер фен Аватара на пAteNцЕ
    е сега за едните болки ли ще спираш? взимай по-добре обезболяващи и се консултирай с лекар по въпроса
    и оперативно може да се спре менструацията-вади се всичко и готово - няма яйчници и матка - няма проблем о.О
    ама че глупости написах ....

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Първо иди и се консултирай с гинеколог. Той ще предприеме някакви действия! На приятелка и изписаха противозачатъчни за регулация на МЦ и сега няма проблеми идва си и на датата ,и си е предпазена.
    maDamn

Мега фен Аватара на xXxPETYAxXx
    Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    Първо иди и се консултирай с гинеколог. Той ще предприеме някакви действия! На приятелка и изписаха противозачатъчни за регулация на МЦ и сега няма проблеми идва си и на датата ,и си е предпазена.
    Точно! И една моя позната имаше проблеми с цикъла и и предписаха противозачатъчни. Не помня колко време ги пи точно, но сега всичко й е на ред.
    А тея, които спират цикъла не са бонбонки... не се пият ей така! Адски са вредни. Разбирам да имаш бал, нещо хипер важно и 1 път да ти се наложи наистина да ги пиеш, ама недей така да си играеш със здравето си.

П.П. И на мен веднъж ми дойде 2 пъти за 1 месец, беше от смяната на климата(местих се по него време) + стрес, а за болките си пия Спазмалгон-другите обезболяващи не ми действат.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Извинявай, но не си от нормалните. Заради едни болки искаш стерилност. След години ще си казваш колко си била глупава. Знаеш ли до какво води това?! Аз имам нередовен цикъл. При много момичета се случва вече. Искаш да си космата?! Нп. Да си спреш цикъла, да искаш да нямаш такъв... Тялото ти се подлага на един тормоз. Не си човек вече. Да спре да ти се чисти организма...

Аз съм на противозачатъчни. Изписват се на жени, които имат проблеми. Други, които ги пият, а са здрави, получават такива, защото влияят на хормоните.
    За такова нещо най-добре се консултирай с лекари. Не е шега работа. В интернет е пълно със сайтове на лекари, към които можеш а си зададеш въпроса, учителката ти по биология и прочие.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Al3ksandra Виж мнението
    А с медикаменти възможно ли е, да се спре менструацията. ПИсна ми от НЕЯ! Вече 2ри път ми идва за тоя месец и ме боли гърба, раменете, корема.. ГАДНО Е АДСКИТЕ БОЛКИ Заради това искам да го спра, ако има някакъв начин, било то оперативно или с медикаменти
    Колко ти е МЦ?
    За болките може да пиеш Герикапс по схема.

Цитирай Първоначално написано от Al3ksandra Виж мнението
    Долу горе те разбирам. А как може да се изчерпа този резерв? ( Дано не е тъп въпроса, искам пошечко обяснения.. ъм...
    Стимулации за донорство на яйцеклетки, IVF, електрофенестрация...

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    аулин , бусколизин, спазмалгон, ношпа, нурофен
    правиш си един коктейл и те оправя набързо
    кви са тия простотии изобщо, щяла да се ''стерилизира''
    къде ти е акъла питам аз?!
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Супер фен Аватара на Cloud9
    Липсата на цикъл води до толкова много здравословни проблеми!Имам болезнена и често отсъстваща менструация и мога да ти кажа,че предпочитам да си се друсам с аулин и какво ли не ,но да имам цикъл до поне 45 години.

Мега фен Аватара на DragonLady
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF Виж мнението
    аулин , бусколизин, спазмалгон, ношпа, нурофен
    правиш си един коктейл и те оправя набързо
    кви са тия простотии изобщо, щяла да се ''стерилизира''
    къде ти е акъла питам аз?!
    +1
    После ще срещтнеш МЪЖ ( подчертавам мъж, а не подобие с пенис между краката ), ще се влюбите, сгодите, ожените, ще поискате да имате деца и тогава какво ще му кажеш? " Ами скъпи аз си махнах матката и яйчниците преди години, защото ме болеше много при цикъл ". А да те видя тогава. Мисли малко с тая глава! Катот е боли и не ти е редовен има си гинеколози, който предписват противозачатъчни.

Град
    пространството на Дисе
    Айде стига с тия контрацептиви! За нерегулиран цикъл и болезнена МЕНСТРУАЦИЯ има и други медикаменти!

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Момиче, стегни се. Ако само заради едните болки искаш стерилитет... това си е чисто безумие. Не си единствената с болки. На мен всеки месец като ми дойде 1 ден съм труп - цял ден повръщане, не мога да ям, не мога да ходя дори, колабирала съм няколко пъти от болка и никакви хапчета не ми помагат. Лежа си и си плача превита. Кошмар е, ама организъм - оправия няма, примирила съм се. Не се 'осакатявай' умишлено заради това. И все пак, ако твърдо си го решила, недей да пиеш нищо на своя глава. Отиваш при гинеколог и му обясняваш ситуацията, ще ти даде по-адекватно мнение.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Искаш да станеш стерилна и не можеш да имаш деца само заради някакви си болки?!
    Ти за гинеколог да си чувала?!За болкоуспокояващи?!Тия болки може да се дължат на някакви проблеми и няма да е зле да отидеш на преглед!
    Ей ама хич не мислите ...
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Повече от фен Аватара на amnessia
    Град
    България
    Не знам дали при вас е така , но при мен от прекалена употреба на Спазмалгон и Ношпа вече не ми действат !! Ама изобщо и 3 да изпия резултат няма.. За това не ти препоръчвам да се тъпчеш като луда с тях , ще стигнеш до момент като мен в който нищо няма да ти подейства.Отиди на гинеколог и ще ти изпише каквото трябва. Иии.. предпочитам да имам цикъл 2 пъти в месеца отколкото изобщо да нямам! Случвало ми се е , такъв стрес е ,че не може да бъде!Не знам на колко години си , аз съм на 17 дори още не са навършени и пия противозачатъчни.. ей заради такива проблеми..
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си