Цитирай Първоначално написано от filmimilmi Виж мнението
Авторката никъде не се оплаква от тормоз. Просто й е малко тъжно, че семейството й не е толкова перфектно за каквото го е смятала. А психиката се влияе от много субективни фактори. Обикновено един развод е най-тежкото нещо за едно дете. А в случая може да се направи компромис, защото не става въпрос за някакво непростимо престъпление.
Авторката не ме вълнува. Говоря за ролята. Това какво разбираш и какво пиша са две различни неща.

И ти си мислиш, че брачните консултанти правят чудеса ли? Много филми гледаш.
Да, правят. Това, че у нас не знаем какво са е друг въпрос. Най-малкото самият разговор за проблемните зони в един брак и акцента върху тях са страшно полезни. Трудно се изясняват например двама души, които говорят на различни езици.

Един родител трябва да осигурява любов и сигурност на детето си преди всичко.
В коментара си говориш за изкуствената хармония и преструвките. Нормален индивид не може да расте в такава среда, ако това не му се отрази.

Не мисля, че има по-ценно от това. Твоята логика е по-изкривена от колкото смяташ. Значи мислиш, че детето ще се чувства много по-щастливо, ако родителите му се разведат, така ли?
Едно дете се чувства добре в стабилна и спокойна среда. Без насилие, без тормоз, без ужасяващи скандали. В такива случаи е точно така. Не се безпокой за моята логика. Мога да обхвана повече гледни точки, както и направих,от праволинейния ти коментар.

Отговорностите към едно дете се поемат много по-трудно, ако родителите не са заедно. Когато те са разведени, единият винаги остава непълноценен родител - обикновено този, който в случая е надалече през повечето време. Родителските права остават само за един от двамата, а не са по равно. Не си дете на разведени родители явно и това не може да си го обясниш май...
Не ми обяснявай правата на разведените. Попечителят е един. Правата могат а се разделят, ако двете страни са съгласни. Всичко е много индивидуално.

Какво дете съм, просто не те вълнува. През какво съм минала, нямаш престава. И да, всичко прекрасно си обяснявам. В много случаи децата са по-щастливи. След време, дори го оценяват. При други не е така.

Да, но в темата не става дума за тормоз. Просто авторката е пораснала и вече се сблъсква с реалността, такава каквато е в много семейства.
Да, не става дума за тормоз. Моят коментар е свързан и с това.

Защото може би баща ти не е искал да напусне майка ти, заради нея. И тя да не е искала да се чувства като "втора цигулка". Така че дори в този случай баща ти показва някакъв характер.
Какъв характер показва човек, който иска да се събере с някого и го зарязват? Момичето само си го каза, че е искал да се изнася. Това, означава, че е искал да напусне семейството си. Просто късметът му го е минал.