- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Мислите ли,
Аз по принцип съм мн спокоен и не повишавам тон, дори говоря тихо. Но ако някой успее да ме ядоса, ме държи адски много, качва ми се и адреналина и почвам да говоря каквото ми дойде, без да ме инт. дали ще разрева тоя срещу мен или ще го обидя, мисля само как да му причиня болка. Виновен ли съм, че това е от характера ми ? Това прави ли ме зъл ?
Ами примерно не харесваш турци и виждаш мазен, дърт манаф с кашон в ръцете, ще му задържиш ли вратата ? (ти НЕ харесваш османци)
n00bs
- Сам да приемаш себе си като съдба, да не искаш нищо друго - в подобни състояния това е просто висш разум
- Съвременният човек страда от отслабване на личността
- Формулата ми за човешкото величие е "amor fati": Не можеш да искаш да бъдеш друг, нито преди, нито след, нито във вечността
- Не се страхувай от действията си! Не ги изоставяй - Угризенията на съвестта са порок
- Отровата, погубваща слабите натури, е храна за силния и той дори не я нарича отрова
Фридрих Ницше
Понеже не мога да си го представя с турчин (защото нито ги обичам, нито ги мразя), ще си позволя да го заместя с някой като хмм БожияАгнец да кажем ^^ Ако я видя с патерици или количка, ще й задържа вратата, да.
А това, че не ти пука дали ще обидиш някой с думите си го одобрявам до някъде само, ако са искрени и нямаш лоши чувства, защото много хора в пристъпи на гняв говорят неща, които не мислят само и само, за да обидят нарочно човека срещу тях и да излязат прави.
me 2
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
нда. защото не съм навредила на никого без причина.. деазнам, единствената ми наистина лоша черта е че съм отмъстителна.
и не мога да познавам някой от десет прочетени коментара
4XCOKИ
Да, ако някой ме напсува, и аз ще го напсувам.
Знаеш ли защо това ме прави добър човек ?
Защото ако обърна другата буза, това ме прави слаб. Слабите хора не са добри. Те са непълноценни.
За да си добър човек, трябва да си пълноценен. Трябва да не отмъщаваш, но да раздаваш на всекиго каквото е заслужил. Примерно, ако някой ме обиди по някакъв начин, няма да гледам да му върна със седмици или с години, просто ще му кажа - така и така, ти си ме обидил, това не е правилно. Според зависи от реакцията му, ще започна да се държа с него по нов начин.
Това за мен е да си добър човек - да се държиш правилно във всяка ситуация.
Също, помагам на много хора и без да са го заслужили. Това си е мой избор, разбира се. Никой не ме кара да го правя. Мога и да не го правя. Но тогава съм просто един от другите. Не е ли така ? За да си добър, освен че трябва да си пълноценен, трябва и да се отличаваш по нещо от "нормалните".
Съжалявам, че го разкривам пред теб, но ако обърнеш бузата си по подходящ начин, този срещу теб никога няма да я удари отново, защото ще го хване шубето и ще се почувства гузен най-малко, ако не е с интелекта на табуретка. Или просто ще изгуби интерес. Както ако нямаш гъдел и се дадеш с разтворени обятия на някой, който много иска да те гъделичка и му доставя удоволствие да се гърчиш... много ясно, че ще му скапеш кефа.
Та постъпката ти ще те направи слаб само, ако ти се чувстваш така и по принцип си си слаб.
4XCOKИ
4XCOKИ
Примерно преди 2 години се прибирам с колелото от работа и 4-5 метъла ме псуват (без причина), след което и аз пожелах да извърша посегателство над лелите им, това прави ли ме лош човек ?
n00bs
Явно не разбираш това с даването на другата буза. Явно приемаш, че така те тъпчат. (което би било вярно, ако си страхлив и слаб)
И
""Нормален" е синоним на "обикновен" и "често срещан", но нормата не е непременно единственият начин да се живее..."
И нищо не виждаш душице. = )
4XCOKИ
виж ся щруделценце
тва че не съм на твоето мнение
не значи че нямам собствен и (може би) правилен поглед над нещата
не е въпрос на слабост, а на гордост
така че не ми говори какво виждам, "душице"
а ного ли ти е готино че си "различна" и ъъ.. "рядко срещана"![]()
![]()
окей
последно спорих с човек, който е болезнено/брутално искрен. С който имаме както много общи възгледи, така и той е супер циничен, а аз болна романтичка по свой начин. Та той ми каза в прав текст, че за нищо не ставам и вярвам, че наистина го е мислил, а не е било просто ей така, за да ме подразни. Аз разбира се знам, че не е така и тръгнах да споря. Като в целия ни 'спор' никой нямаше лоши чувства към другия. 'Нормалния' (според adoreher) човек, най-вероятно би тръгнал да говори неща като: "ами я се виж ти, какво става пък от теб?" и би изтъкнал всичките му отрицателни черти и постъпки, ДОРИ да го харесва по принцип. А аз го харесвам като човек, въпреки нещата, които не харесвам у него. И въпреки, че ме засипа с думички, които не бих искала да чувам, не се обърнах срещу него. Дори го накарах да ми обясни в подробности защо не ставам за нищо. Изреди ми някакви неща и ден след това каза: "Всички те мислят за една, а кой знае каква си.." (това го каза с добър и положителен тон). Всъщност не е най-точния пример, но всичко мина спокойно и интелигентно.
Докато бях на стаж пък, имаше мед. сестра, която поне 5 пъти щеше да ме изяде заради някви работи и нито веднъж не й повиших тон, както и не се почувствах зле от това, че ми дава зор за нещо, защото знаех, че си върша работата добре.
4XCOKИ
омг ;d
човек който би тръгнал да плюе някой без причина
само защото не му изнася не е нормален.. само да ти кажа. нито според мен, нито по принцип.
и кво? пичът е изразил мнение. всеки има право и всеки го мисли. глупаво е да обиждаш хората, които са те обидили без да го искат. глупаво, не нормално.
знаеш ли къде е драмата
че когато някой те нарани наистина, наистина мнтого /говоря за човек, който не обичаш понеже тогава е "леко" по-сложно/ няма как да не искаш да отмъстиш. човешко е и да, не е някво извишено чувство, да, по-първичните хора му се отдават, но е естествено И в много от случаите ти прави услуга
Виж сега пък ти. Ако бях някоя злобарка, щях да ти кажа, че те мисля за тъпичка, което не е далеч от истината, но няма да го използвам като нещо, с което да се защитя, защото няма смисъл.
Изобщо не те карам да си на моето мнение. И изобщо не твърдя, че ти за себе си не си права.
Гордостта също не е кой знае колко готино нещо, т.е. е нож с две остриета, но в някои случаи е съвсем, съвсееееем безполезна, че дори вредна.
И разбира се, че нищо не виждаш, дори сама каза, че не можеш да знаеш какъв е даден човек от 10 поста, нали? Какво те кара да мислиш тогава, че виждаш 'колко разбирам от филмарщина'?
и Обясни ми къде съм казала, че съм различна? Ако ти ме намираш за такава, благодаря.
Последно редактирано от ShtrudeL : 07-30-2012 на 17:28
4XCOKИ
Първо искам да кажа, че ми е леко трудно да те прочитам, предвид подредбата на текста ти, ама май схванах до колкото е възможно.
Второ... защо по дяволите ще се обиждаш от някой, който не обичаш?! О.О Заслужава ли този Никой, да се тормозиш заради него?! Как изобщо ще позволиш на себе си да страдаш и да те наранява?
И каква услуга ти прави това? Ако ти също го нараниш значи, че се радваш, че той ще е нещастен така, както си бил ти, което в никакъв случай не те прави добър, а излиза, че си същия като него.
4XCOKИ
к
наистина не разбирам дали ти е някво много скучно
или наистина не разбираш кво се опитвам да кажа
тва за филмарщината беше ирония, защото всяка черта се проявява при всеки различно, ти не познаваш характера ми и реакциите ми, следователно не знаеш как би се проявила отмъстителността при мен. разбра ли защо използвах ирония или да изпиша още десет реда?
тъпичка едва ли.. по скоро ти нямаш право да изказваш подобно мнение. ;3
няма двама човека с еднакво мнение, въпросът е че докато ти лепиш етикети на хората според индивидуалните им качества и недостатъци, а не според съвкупността от характер, черти и поведение няма как да излезеш права пред когото и да е. от това че не съм сметнала за нужно да изпиша половин страница за да съм ясна на всички, не означава че не разсъждавам над нещата и не виждам смисъла им.
за гордост на мен не ми говори. знам че е нож с две остриета, патила съм си от нея повече отколкото от всичко друго, но я имам и не мога да я пренебрегна в името на това да съм "по-добра" според някой.
за втория ти пост-
обидата е нещо което контролираме, защото с думи може да те засегне само човек, на когото държиш. не ти говоря за обиждане, а за нараняване.
Ех, явно не ти се получава да си иронична.
И не знам защо се опитваш да насочиш вниманието си върху личността ми, а не върху това, което казах, ама айде...
И хубаво.. нараняване да е.. (макар, че ми е почти едно и също, ама щом искаш да си играем на думички..)
Как ще те нарани някой, който ти е никакъв и се предполага, че не значи нищо за теб, че да искаш да му отмъщаваш? Може да се почувстваш кофти, но чак пък толкова трайно да е...
В какво се състои отмъщението ти? И отмъщението равно ли е на справедливост? (но преди това ми отговори на другото, защото имам съмнения, че ще се хванеш само за тоя въпрос)
4XCOKИ
Ти като обиждаш някой, страдаш ли ? Аз ако вземах по 1 лев всеки път, когато обидя, някой ...
n00bs
НОГО съм тъпа, НОГО.
Щруделке, нещата, които те нараняват много всъщност са тези, които нараняват близките ти. Поне при мен е така.Не е игра на думички, има огромна разлика.Едно е да си засегнат, унижен-тва е обида.Пример-нараняват безпричинно най-скъпия ти човек.Няма ли да искаш да отмъстиш? Далеч съм от мисълта че отмъщението е равно на справедливост, защото когато човек е афектиран не мисли трезво, но лично според мен всичко ТРЯБВА да се върне.. и не мога да чакам някой отгоре да го направи вместо мен. Отмъщението може да е всичко. В случая-както казах-най-много боли когато засегнат твоите близки.. каквото повикало такова се обадило.
И да, явно не ми се получава да съм иронична, много, много жалко.![]()
Добре, теб обижда ли те нещо от рода на - Майка ти да еба в тесния гъз, курво мизерна ?
n00bs
кой ти говори за обиди?
точно тва е, думите са едно
действията-друго.