- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- ПРИЕТИ В 157 ГИЧЕ "Сесар Вайехо"?
За 22-ро знам, че също работят няколко испанци преподаватели. Имам познати, които учат там и не са възхитени. О, да иначе 157-мо не е необикновено училище (че кое е? ти в България не си прави илюзии да търсиш такива). А относто ГИЧЕ, гимназията в началото е започнала с преподаване на шест езика. По-късно минава под егидата на испанското и перуанското посолство. Езиков сертификат получаваш като се явиш на съответния изпит за определено ниво. За БАЛа не зная какво да коментирам. Нисък или не, имаш възможност за развитие. Твое е решението, дали ще правиш нещо със себе си. Пак повтарям, едно пропаднало училище няма как да се хвали с много добри и отлични оценки на матурите. : ) А и не мислиш ли, че щеше да е най-лесно, ако си беше най-порядъчно училище, просто да си бъде някаква мижавка гимназийка или да се обедини със 148-мо и да стане СОУ? Всички много обичаме да гледаме външността, било достатъчно меродавно?!
Радвам се, че и на двамата (@Xriis.. и @perry_the_platypus) поне малко полезно ви е било вчерашното ми дълго писание. (:
Последно редактирано от ribozyme : 07-19-2012 на 06:50
Знаеш повече, защото учиш там. Тези неща не са описани на сайта на гимназията, за сертификата сега разбирам, но това е все едно да се явиш на отделен изпит, няма нищо общо с училището. Относно училището, не съм казал, че не е необикновено, а казвам, че е обикновено, въпреки че се води испанска гимназия. (: Възможност за развитие до колко имаш не знам, но все пак знам, че има тук там добри учители и не толкова добри. Директорката се била напивала (срещнах го много пъти, този слух) и т.н. Сигурно не на празно в интернет има толкова лоши мнения за 157 ГИЧЕ, дори и в форумите за майки. (:
За сайта. Еми, то като гледам той в момента е ъндър кънстръкшън и не е много работещ. Перифразирах ти думите, да. Слуховете няма да ги коментирам-не съм била там, не съм видяла. Иначе лошите мнения масово бълват-мисля, че обясних, защо се получава това. Форумите за майки в това отношение могат да бъдат много вредни, защото и те чули недочули остро се изказват. Нали знаеш как се получава? Ти казваш на мама едно, но то е съвсем друго (в повечето случаи). И може би ще потретя, но училището е окей. Има си добри преподаватели, има и проблеми, има и забавни хора също така и не особено. Най-тъпото е, че тия изказвания засенчват всичко и наслояват някакво негативно мнение в обществото. Става му болно на човек. Все пак това е институция и да бълваш такива неща, най-малкото не е тактично. Не задари нещо друго, а защото все едно те третират по един предубеден начин. Предразсъдъците владеят! (:
Ако някой има допълнителни въпроси или просто иска да ми драсне някой ред, моля да ми пише на лично. За мен темата вече е изчерпана.
До скоро, човечета
Последно редактирано от ribozyme : 07-19-2012 на 07:47
Тъй или иначе вече се записахЩе видя как ще е ..
Опитвам се да не се влияя от чуждите мнения .. не знам![]()
Благодаря ти за изчерпателните мнения![]()
И аз благодаря за интереса. @Хriis.. с теб може да се видим, а?![]()
Може
Само да попитам ..
Знаеш ли кои учители може да са ни класни ?
И Илиева сега ще е на 12 клас , нали ?
Илиева си е с 12 В.. Не съм сигурна, то сега има доста млади, вероятно ще е някой от тях или учител по български. Иначе може Илиева да ви преподава.![]()
Eто ви снимки, дерзайте: http://ib157-bg.org/Gallery.php![]()
Тези ги разгледахБлагодаря все пак
А за СИП-овете можеш ли да кажеш нещо ?![]()
Все пак не знам тази година какви ще са и не съм сигурна до колко е обновен сайта им![]()
Като цяло има групи по изящни изкуства, музикална група и по фотография. Иначе от 2011/2012 учебна година влезе един проек "Успех", които има точно такава цел (разширява насоките и интересите ни). Тази година от втория срок имаше три клуба: "Здравословно хранене", "Приложна математика" и "Журналистика". Аз лично ходих на последния и съм доволна. В края издадохме списание. Иначе се провежда в един ден от седмицата и е четири астрономически часа.
За следващата учебна година са обявени и още клубове: "Здравословен начин на живот", "Моя страна, моя България"-туризъм, "Млад журналист", "Театрално студио" (две различни групи, с различни преподаватели всяка), "Млади преводачи", "Виртуално пътешествие на испаноговорящите страни", "Приложна математика", "Опознай себе си", "Моден дизайн", "Млад екскурзовод", "Мажоретен клуб" и "Млади музикални таланти". Попълва се едно заявление само, учителите ще ти разяснят.![]()
Може ли някой малко да ме упъти относно училището.Видях мненията ви преди една,две години и знам,че късно се включвам,но бях приета тази година и искам да попитам някого,който е бил досега 8-ми клас там,как се свиква,хубаво ли е самото място и обучение.Чух и прочетох много негативни,но и много позитивни коментари и ми е чудно на кои да вярвам.Вярно е,че никое училище не е перфектно,но все пак си има своите плюсове,надявам се.Ако някой може да ми помогне,ще съм благодарна,ако пише. =D
Аз уча там и ще съм 10. клас сегаКато всяко училище си има и позитиви, и негативи. Някои от учителите ни са наистина чудесни, някои не чак толкова, но честно казано нямам представа какви точно са ви изискванията. Все едно като влезете в първа испанска например, ще ви налеят езика в мозъка и всичко ще знаете. Не е така - всичко е вътрешна мотивация. Аз имам чудесна класна (която ми е и преподавател по испански) и благодарение на нея и на останалите учители имам желание не само да уча, но и да се развивам в други сфери. Всичко си зависи от вас, колко и какво искате да постигнете. Момичето, което спомена, че завършва тази година беше достатъчно изчерпателна и не искам да се повтарям с нея. Ако някой иска да знае нещо по-конкретно, да ми пише във фейсбук Michaela Dimitrova (bouncingcupcake@hotmail.com) и ще му помогна
![]()
Humans are animals, to defend animals is to defend yourself. If you truly know your enemy you'll know he isn't me.
И аз съм чувала ужасни нещо. Мисля че, е много лоша гимназия-бих се осмелила да кажа най-лошата.извинете ме, ако греша и също, ако някой, който учи там се е засегнал