.
Отговор в тема
Страница 60 от 87 ПървиПърви ... 105056575859606162636470 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 476 до 1 500 от общо 2160
    Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    Ех, тая ирония, никога няма да я схванете...
    Даже не става и за ирония това.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Еми за теб може и да не става, за мен пък твоят измислен бог също за нищо не става. Въпрос на 'личен избор', както обича да повтаря дефендър.

Супер фен Аватара на Incadeptus
    Моля ви не спорете.;ддддд

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Еми за теб може и да не става, за мен пък твоят измислен бог също за нищо не става. Въпрос на 'личен избор', както обича да повтаря дефендър.
    Ами за твое добро е да си права, щото ако Бог съществува няма да е много добре за тебе изказването на такива мнения относно създателя ти.
    Интересно, ако след като умреш видиш, че душата ти продължава да съществува, и че има неща отвъд тоя свят, и че Бог съществува и всичко останало и дали ще си върнеш думите назад

Град
    София
    А ти връщащ ли си думите назад след като ти представих редица аргументи ? Не, нали ?
    Тогава за кво говорим изобщо...Самият ти смяташ, че явно хората от преди 2000 години не са били много разсъдливи. Това навярно е така, но все пак ти копирам цитати от библията, а не на лични записки на някои си там. Нали библията е непогрешима. Обясни ми как Слънцето и Луната са един и същ тип тяло ? Ако написаното в библията идваше директно от някакъв си бог, едва ли биха били допуснати такива груби грешки. Такива са били разбиранията на тогавашните хора, тва са написали.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    А ти връщащ ли си думите назад след като ти представих редица аргументи ? Не, нали ?
    Тогава за кво говорим изобщо...Самият ти смяташ, че явно хората от преди 2000 години не са били много разсъдливи. Това навярно е така, но все пак ти копирам цитати от библията, а не на лични записки на някои си там. Нали библията е непогрешима. Обясни ми как Слънцето и Луната са един и същ тип тяло ? Ако написаното в библията идваше директно от някакъв си бог, едва ли биха били допуснати такива груби грешки. Такива са били разбиранията на тогавашните хора, тва са написали.
    Религията се занимава с духовното израстване и все такива неща, като става въпрос за религия, за библията и за такива теми на никой не му пука какво е слънцето и луната. Мен ме интересуват притчите, мъдростите, цитатите, нравствеността и т.н., те са негрешими, а някой неща изглеждат странно или като грешки просто щото са съобразени с нивото на хората, което и сега е ниско, пък кво остава тогава. Разбиранията на тогавшните хора са представени по-скоро в стария завет, ако искаш да разбираш библията, не става само с чуденето как да и намериш недостатъци, на хора с такива нагласи нищо не трябва да се отговаря.

Град
    София
    Както писах и в другата тема, мъдрост и морал могат да съществуват и без религия.

Единствен пръстен ги владее. Единствен той ще ги открие. Единствен вси ще ги сбере и в тъмнина ще ги обвие!!!

Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Incadeptus Виж мнението
    Единствен пръстен ги владее. Единствен той ще ги открие. Единствен вси ще ги сбере и в тъмнина ще ги обвие!!!
    Саурон е сатанист

Мега фен
    Град
    <3
    Заглавието на темата е покъртително тъпа. Наби ми се в очите на първа страница.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Голям фен Аватара на jumpin
    Град
    In my happy place
    Ми вярвай си,ти си губиш живота в излишни мисли,не аз.

Цитирай Първоначално написано от ledenakrasota

Цитирай Първоначално написано от Nam3less3 Виж мнението
    Саурон е сатанист
    Ооооооо и ти си запознат а пич браво,браво.Всички знаят,че са създадени от техния единствен бог Илуватар или Еру.Гандалф Сивият,Саруман Белият,Радагаст Кафявият и еди-кой си синьото Екрю ;дддд са маяри,а техните покровители Валари.Така,че там никой не е атеист.Има елфи,как да си атеист в Средната земя? :d

Еми сатанист е ко да се прави,искаше да ги завладее и да победи всички,но не успя :Д

Град
    стара загора
    защо всички цитирате библията. първо, че тя толкова пъти е пренаписвана,според мен, че оригиналът е загубен някъде в небитието :Д. второ, всеки тълкува библията сам за себе си , както в и в психологията. целта е всеки да намери собствената си Абсолютна истина ...
    религията и науката не е задължително да са противоположни , а те са взаимно допълващи се в много отношение.има много учени, които са си вярващи и не виждам това какво им пречи
    това че аз съм вярваща не означава , че чакам бог да ми помогне. аз пак вярвам на себе си и способностите си. аз съм вярваща, но не християнка, самоопределям се по друг начин
    и някой от атеистите в началото беше споменал, че религията е възникнала за да се управлява масата идиоти.не , не е така, християнството може и да е възникнало с подобна цел, но като цяло религията не. друга е темата как се използва сега....мъдрост и морал могат да съществуват и без религия, никои не твърди обратното..
    “Обичта е лукс, който можеш да си позволиш едва когато всичките ти врагове са
    унищожени. Дотогава всеки, когото обичаш е заложник, който саботира куражът ти и
    покварява преценката ти.”
    - Орсън Скот Кард, "Империя"

Голям фен
    Обърнете внимание на Вярата, а не на религията...Двете неща са много различни и не са еквиваленти! Важното е човек да вярва в Бог, а не да бъде религиозен! Вярата в Бог значи винаги да му се уповаваш, да го почиташ и да знаеш, че той те обича! Бог има най-добрия план за всеки от нас и знае кое е най-доброто. Послушайте някоя проповед на Джойс Майер и ще разберете какво имам предвид.И най-важното естесвено - прочетете поне малко от Библията.Тогава ще разберете колко велик е Бог и кооолко лишен от смисъл е спора. В основата на християнската вяра е любовта към всяко човешко същество, разбирате ли колко е възвишено това? Да имаш любов винаги в сърцето си.Отворете сърцата си за Бог, поискайте прошка
    No MaN, No CrY!!!
    \m/

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от monka Виж мнението
    Обърнете внимание на Вярата, а не на религията...Двете неща са много различни и не са еквиваленти! Важното е човек да вярва в Бог, а не да бъде религиозен!
    а какво означава вяра и религия, да си вярващ и религиозен и каква е разликата между тях? Мерси
    Последно редактирано от defender : 09-03-2012 на 11:09

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Вярата в Бог значи винаги да му се уповаваш, да го почиташ и да знаеш, че той те обича! Бог има най-добрия план за всеки от нас и знае кое е най-доброто.
    12 годишно момиче вярва и почита бог, един ден е изнасилена и пребита до смърт. По кое точно разбираме, че бог я обича и е преценил, че това е най-добрия план за нея?

Град
    София
    Скарлет, бррр, много си зла ;д.

monka, що пък да е важно да се вярва ? Аз не мога ли да обичам другите хора и да съм извисена без да вярвам в бог ? Прочетох я да тая библия и какво от това ? Там пише да изтребвам с камъни разни хора. Е пък много възвишено, нЕма що...

Голям фен
    Да си религиозен според мен значи да обръщаш повече внимание на така да се каже по-формалните неща, да осъждаш други хора, които не искат да вярват в Бог, да си мислят, че като са християни (примерно) са над всички останали, а да нямат любов в сърцето, да не се държат почтително с другите, да не се молят и така да се каже са повече привидно вярващи. Строгото спазване на разни ритуали или това, че ходиш на църква, палиш свещи, а сякаш го правиш от показност. Не мога да дам точно определение, защото и аз самата сега се уча на тези неща и нямам отговор, особено систематизиран.

Относно казуса с изнасиленото момиче, не разбирам защо това да е контра аргумент? Всеки човек минава през трудни моменти, някои дори през почти непосилно трудни. И аз минавам през такива и то моменти, толкова трудни че много хора не могат даже да си го представят.Но това не убива вярата ми, а я прави още по-силна. Нещата, през които минаваме са изпитания по пътя ни и трябва да се научим да живеем с тях. Вярата в Бог не означава, че няма да имаш проблеми,а как да се радваш на живота въпреки тях. Надявам се поне малко да съм успяла да отговоря на въпросите ви, тъй като,както вече казах и аз сега се уча
    No MaN, No CrY!!!
    \m/

Голям фен
    Еее, само не почвай да изтребваш хора с камъни :Д Това са отделни моменти само и то от Стария завет, говорим все пак за съвсем друго време.Прочети Новия завет, колкото и клиширано да звучи, Бог е любов.
    No MaN, No CrY!!!
    \m/

Цитирай Първоначално написано от ScarlettS Виж мнението
    12 годишно момиче вярва и почита бог, един ден е изнасилена и пребита до смърт. По кое точно разбираме, че бог я обича и е преценил, че това е най-добрия план за нея?
    ЕЕЕЕЕЕ ТОВА Е ПРОСТО ЕДНО ФИЗИЧЕСКО ТЯЛО! :d

Ама...ама тя е пребита до смърт => мъртва е => край. Как би могъл бог да сметне подобен план изобщо за удачен или дори по-плашещото за НАЙ-ДОБРИЯ възможен?!

Бог, такъв, какъвто го представяш, е ужасно нагъл - да изисква безкрайна вяра и преданост въпреки почти непосилни предизвикателства от едни и минимални усилия от други за постигане на една и съща крайна цел - рая. Дете, израснало в ужасна среда, без пари, храна и преживявало постоянен тормоз в продължение на години е много по-склонно да не успее да живее спрямо християнските норми и заповеди => да иде в ада, където да преживява още повече мъки и то завинаги. Друго дете, чийто живот е бил лесен и безгрижен, вярва, че светът е добър и бог го обича, не извършва престъпления, защото не му се налага => отива в рая.
    Защо всемогъщия безкрайно мъдър бог е измислил подобна крайно несправедлива система? Дори да приемем, че някак има право да съди хората и да определя дали отиват в рая или в ада, то поне не може ли да предостави равен шанс на всеки? Макар да има хора, които въпреки ужасните условия, са станали добродетелни вярващи, мнозинството не са. Тоест в следствие от великия божий план децата, израснали в крайно напрегната среда под постоянен тормоз, са почти изцяло обречени да идат в ада?!? Обясни ми мъдростта и обичта към хората на подобен бог, моля те.

Голям фен
    Всички умираме...дали по такъв начин, който описа или болест и т.н. Разликата е, че ако вярваш в Бог, служиш му и изпълняваш неговата воля, това няма да е края на живота ти.Тоест това ще е само една физическа, не и душевна смърт.Нали душата е по-важна от тялото? Аз поне вярвам в това, и в това че живота не свършва с простата смърт на плътта.
    А и как така децата, израснали в тормоз и т.н. са обре1ени да отидат в ада??? Няма такова нещо, плюс това практиката показва, че хората живеещи в по-сурови и лоши условия са по-близко до Бог, защото имат по-голяма нужда от Него.
    No MaN, No CrY!!!
    \m/

Не се изискват особено дълбоки размишления, за да стигнеш до извода, но все пак ето ти няколко проучвания по въпроса:

http://www.redorbit.com/news/science...turn_to_crime/

https://www.ncjrs.gov/spotlight/fami...e/summary.html

http://www.medicinenet.com/child_abuse/page9.htm

Ама нали ти казах,че това е просто едно физическо тяло,което всички имаме.След като умреш отиваш в другото си астрално тяло,където можеш да правиш каквото си поискааш само като си го помислиш.Според теб кое аджиба е по-добре?Според мен второто.Но,разбира се,смятам че трябва да си изживеем живота тук на земята.Относно Господ,и аз да бях на негово място нямаше да мисля за едно същество,което не е от голямо значение,а и ще знам,че ще иде на по-хубаво място.

Всички умираме...дали по такъв начин, който описа или болест и т.н. Разликата е, че ако вярваш в Бог, служиш му и изпълняваш неговата воля, това няма да е края на живота ти.Тоест това ще е само една физическа, не и душевна смърт.Нали душата е по-важна от тялото? Аз поне вярвам в това, и в това че живота не свършва с простата смърт на плътта.
    А и как така децата, израснали в тормоз и т.н. са обре1ени да отидат в ада??? Няма такова нещо, плюс това практиката показва, че хората живеещи в по-сурови и лоши условия са по-близко до Бог, защото имат по-голяма нужда от Него.

Глупости,вярваш или не отиваш в астралното тяло,където правиш каквото си искаш.Как не го разбрахте това?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си