- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Стил музика??
Абе толкова да си тъпа, не е истина. Нали точно затова ти пуснах две песни, за да ти покажа че музиката, особенно Judas Priest няма да я разебереш, и следователно няма да ти хареса. Тово беше целта на аргумента ми - като не разбираш музиката, да не я сравняваш и приравняваш с останалите - и от там - че да слушаш рок и метъл запалено и в същото време да се кълчиш на разни хаусове - НЯМА КАК ДА СТАНЕ. С това исках да оспоря твоето твърдение че може да си запален фен на много жанрове. А аз ти казвам че ако си истински запален фен на тези два жанра, няма как да си и на другите. Поради простата причина че различните жанрове носят съвсем различни настроения, в тези които слушаш ти има приповдигнато настроение, танцуване, веселие или псевдо любовна тъга - в тези които аз слушам - меланхолия и философия, а често съпътствана с бруталност и смърт. И тъй като в рока и метъла има доста от тези които изброих че слушам, то няма как да си фен и на твойта и на мойта музика. Докато жанровете които изброи ти, имат горе долу едно и също настроение и енергия, просто се изпълняват по различен начин. И в този смисъл поставено - това че харесваш много жанрове не значи че имаш широк музикален вкус, тъй като музиката е на практика една и съща. Това исках да кажа, но явно не можете да навържете 2 и 2 , а четете по диагонал.
След като казваш че човек може да бъде фен на много жанрове едновременно, значи все едно си казваш и мнението за рока и метъла, все едно са като останалата музика, а това не е така.
Да, така е, Джудас Прийст изобщо не са задълбочена банда, аз ги постнах за да видим дали ще ти харесат инструментите и начина на поднасяне на мелодията и текста. След като не ти харесват, оттам нататък няма смисъл да ти давам задълбочени песни. Но след като искаш - ето http://www.youtube.com/watch?v=tz0FjiS5xaU
Последно редактирано от Doctor_Satan : 09-15-2012 на 09:33
След всичките ти изписани редове не можеш да ми обориш мнението, че може да харесваш много жанрове. Строго зависи от всеки човек. Това, че ти харесваш само едно подразделение на музиката не значи, че всеки друг човек е устроен точно като теб.
Всеки тип музика и всеки инструмент наистина носи различно настроение. Също така хората всеки ден са в различни настроения. Смятам, че според твоето настроение идва и избора ти на музика в даден момент.
Не, това дали съм казала мнението си за жанрове като цяло не значи, че съм отделила място и за рока и метъла. С грешно впечатление си останал.
Не, не чета по диагонал. Дори някои от нещата, които написа по-рано ги прочетох по няколко пъти, защото не разбирах защо ми го казваш, като няма нищо общо с това за което аз говоря.
И те моля да не ме обиждаш на умствен капацитет.
Няма повече да ти отговарям защото не мога да налея акъл в нечия глава, като всеки канал е запушен или отдава само навън.
Приятен ден.
....или защото си тъпа....
Пхахахаха ще умра от смях, ти ще ми наливаш акъл в главата. На мен половината ми живот е преминал в слушане на музика и ако не от друго, то поне от музика разбирам. Слушал съм с години и хаус, преди това бях голям фен на рапа, а преди това слушах и много чалга. Но нищо и в никакъв случай не може да се сравни с такова богатство от емоции и жанрови характеристики като метъла и рока. Просто не става. Така че ако искаш да кажеш че можеш да бъдеш фен на много жанрове едновременно, да, това е възможно, но метъла и рока няма как да се впишат в това твърдение. Те са изключение.
Да ти кажа честно изобщо не ми се спори, имаш право че не всеки е устроен като мен, затова може би грешката е в мен. Ако естествено считаме за грешка да имаш различен музикален вкус и усещане за музика.
![]()
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Btw, добре е да добавяш едно "Според мен" в мненията ти (пр.: "Метълът е най-добрата музика, СПОРЕД МЕН") (все едно преподавам уроци...)
Не за друго, ами просто е тъпо да се опитваш да наложиш мнението си... да убеждаваш другите, че си прав / а ти не си. Ясно ни стана, че си любител на метъла - окей, сигурно повече го разбираш от мен... и аз съм любител на рапа - сигурен съм, че аз разбирам повече, но не си налагам мнението.
Капиш ?
Now.. Stop spam !![]()
Всъщност най-добрата музика е в жанровете джаз и класика. Истинските меломани само това слушат. Но за тази музика трябва да си надраснал пошлото и да имаш уши да я слушаш. Не е лъжица за всяка уста. Също както метъла....
Що ми не отговориш на един въпрос - ти виждал ли си бизнесмени, художници, поети и т.н. да ходят на концерти на азис? Или пък на рапърски изпълнения? Щото аз не съм.
На тоя свят има всякакви хора, с различни интелектуални способностти. Мисля че е ясно коя музика от кои се слуша. Така че факта че един циганин върти гьобеци на примитивни ритми, или пък че някоя разлигавена мърша слуша комерсиален шитак, изобщо не е в подкрепа на твърденията ти. Това е все едно да казваш че тъпите не са тъпи, ами просто имат различно мислене и мнение. ГЛУПОСТИ! Тъпите хора са си тъпи, и шитавата музика си е шитава. Това че на един му харесва едното, а на друг другото, не значи автоматично че и двете музики са добри и двамата взаимно трябва да си уважават вкусовете. Напротив, значи че единия е малоумен олигофрен и слуша музика отговаряща на интелектуалното му равнище.
Рапът е негърска музика, а всеки с малко мозък може да види очевидните разлики между коефициента на интелигентност между бялата и черната раса. Каквито хората, такава и музиката им. Очевидно че това е една от най-ниските форми на музиката - една и съща банална мелодийка или маймунски ритъм, се върти постоянно, а някакъв "gangsta shit" уръфлек говори, вместо да пее. Това ако е музика аз съм трамвай.
Последно редактирано от Doctor_Satan : 09-15-2012 на 11:14
Рапа е готина и яка музика, слушал съм го с години, и мисля че го разбирам. Разбирам защо много хора го слушат, звучи приятно, а текстовете имат смисъл. Но това не значи че има някаква музикална стойност. И текстовете са подходящи за пишлемета мислещи си че живота е кинти, кучки и коли. Но може би си прав, възможно е да не го разбирам напълно, така че няма да се обаждам повече по отношение на рапа.
Има и свестен рап, в който не се пее за кучки и пари- http://www.youtube.com/watch?v=XSbZidsgMfw
"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew
"Imagine all the people
Living life in peace"- John Lennon
Добре, а за кои рок банди говорите, че са лигави?
"Everything kills you, you're dying everyday. You're either dying everyday, or you're living everyday, and I'm living everyday."- Christofer Drew
"Imagine all the people
Living life in peace"- John Lennon