Айде бе, нямали приложение.То по вашата логика нищо няма, дайте да не учим математика, да не учим физика, да не учим химия и т.н.
Ето ви един реален пример. Другото лято искате да пътувате в чужбина. Екскурзията до там е 3000.Е, нямате ги , имате по-малко. Решавате да ги вложите в банка, която ще ви ги олихвява на 6 месеца с годишна лихва, примерно 10 %. Седите и умувате колко все пак трябва да внесете при такава лихва, че след година да си имате гаранция трите бона. Умувайте си още дълго, аз ще си драсна едно квадратно уравнение и ще знам веднага, още преди тази в банката да ми каже.
Или пък работите в строителна бригада и шефът ви праща да купите фиксиран брой квадратни плочки за пода (примерно 80), който вчера собственоръчно сте измазали и знаете точната му площ.Сметнал си е човекът, че са нужни 80, ама е забравил да ви каже от кой размер. Отивате в магазина, казвате 80 плочки от едикой си модел и разцветка. Продавачът ви пита обаче от кои плочки като размер, имат два или три, малки, средни и големи. А сега , де. Звъните на шефа или с едно елементарничко квадратно уравнение пресмятате размера на плочката?Не че няма да му звънна, нали ми е шеф и ще направя казаното от него,ама преди това нищо няма да ми попречи да си сметна необходимото, за да не се чувствам тъпа и неоправна. Малко мисъл и инициатива не е лошо човек да проявява.
Ами разните траектории, те дали нямат общо и с параболата, а оттам и с квадратните уравнения?
Последно редактирано от irrationalDecision : 09-23-2012 на 21:25