- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Да остана ли приятел с нея?
Здрасти! Има едно момиче, с което сме приятели и аз съм и най-близкият по нейни думи, споделя неща с мен, за които не говори с никой друг. Влюбен съм в нея от доста време и тя знае, ама май почва да ми отминава (а дано). Говорихме преди няколко месеца и ми каза, че и тя започнала да ме обича и да иска нещо повече от приятелство, ама си има приятел от година и половина и тука почва филма. Обичала мен, но обичала и него и не искала да се разделят. Проведохме разговора втори път и ми каза, че ако съм искал сме можели да останем приятели и, че избира него. След това продължихме сякаш не сме провеждали тези разговори, но вече започвам да се изпълвам с гняв все повече и повече, че съм пренебрегван, но когато прекратя контакт с нея за 2-3 седмици, месец, не издържам и я търся отново. Как би било най-правилно да изляза от ситуацията?
Три начина има да излезеш като мъж - казваш, така и така, имаш чувства, но не можеш да бъдеш повече нараняван. Излизаш като "примерно момче", после ще я боли, и теб ще те боли, но пък ще продължиш. Вторият начин включва това да кажеш "освен ако не искаш да ме последваш по пътя ми", което си е чист намек. Третият е да си излезеш като тъп задник - просто почваш нов живот, нови планове, които не я включват. Това е, което мога да ти кажа. Да ти дам посока, в която да се движиш, ще е тъпо, защото това си е твоят живот ;]
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.
Първо ти казва че е избрала него, но пък ти е казала че те обича,не те търси .. женска му работа
По-добре я забрави. Не е удачно да останете приятели. Все пак ти е казала в очите, че избира другия. Може би е искала да е пряма с теб и да не те мотае, но това не означава, че си длъжен да продължиш контакта си нея.
Ако съм на теб не бих се занимавала...
ми, напротив - търси ме. Проблемът е, че съм свикнал толкова много с нея, че ми е доста трудно да си тръгна, а съм опитвал. Наскоро подпийна и ми каза, че била сигурна, че щяла да се омъжи за мен (което не ме трогна особено, след пренебрежението, с което ме дарява), но все пак това беше поводът за втория разговор. Дори ми каза, че в последните месеци, аз съм нещото за което мисли постоянно, което е адски тъпо, щото ме държи като тотална резерва, въпреки че го отрича. Имам и още един проблем. Професията ми е такава, че ме среща с доста момичета, които имат интерес към мен, пък и не изглеждам фатално зле, но все пак не ми се получават нещата. Намирам все някакъв кусур, може би щото подсъзнателно идеализирам оная, а пък с тези, които са ми интересни и ми харесат, се държа като тотален идиот и не ми се получават нещата. Мисля, че в стремежа си да спечеля оная, съм изкривил тотално възприятията си спрямо момичетата и не знам как да започна връзка (която е различна от просто секс). Та... :/ . Като цяло искам да пренасоча вниманието си към някоя, която го заслужава и ми харесва, но все нещо ме спъва.
Откажи се от нея и прекъсни всякакъв контакт. Повярвай ми, тва е правилното решение.
Спрете да се виждате и след време ще я забравиш, и ще срещнеш друга.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Държи те като кошчето за емоционалните й отпадъци. Не знам колко трябва да си наивен като знаеш, че си резерва и няма да се получи нищо. Привързан... living in denial sure is great.
Roses are brown,
Violets are brown,
SOMEONE SHIT IN MY GARDEN
Погледни отстрани на нещата. От една неутрална позиция и сам ще откриеш решението на проблема. Тя е лигла, която си мисли, че света се върти около нея. Ти си влюбен идиот, който го разиграват, но въпреки това продължава да позволява. Вземи се в ръце. Разбирам те, влюбен си, но си имай поне капка гордост и уважение, и спри да й позволява да те разиграва. Прекрати всякакви отношения с нея, глупаво е да се надяваш на нещо, когато ти е казала в прав текст, че избира другия.
Никой незаслужава да бъде просто резерва. Не се занимавай повече с нея. Ще намериш нещо по-добро.
+1
Наясно си, че няма да се получи между вас, а също и с това, което хората тука написват - да си заминеш че е най-добре. Но все пак искаш да си с нея по някакъв начин, тя също и рано или късно се срещате отновоМожеш да опиташ следното - помоли я да не се виждате отново, но не си поставяйте срок - кой когато иска да се потърсите - тогава
Час, ден, месец, година, все тая. Лично ти изчакай ако е възможно повече време(все пак то лекува малко или много), но ако все пак много искаш да си я видиш - обади й се, все сте бели хора и от една среща глава не боли, пък сигурно не боли и от 100 срещи
![]()
На таз булка явно нещо яко ѝ куца.. и тя не знае каква иска.. или може би ммного добре знае.. Според мен те използва като заден вариант, ако случайно скъса с гаджето.. Ама и ти си наивен и ѝ вярваш..
WindScar <3333
obesendomat (superman) <3
Само не излизай с тва, че не издържаш без да я потърсиш. Вътре в себе си ти вече знаеш кое е най-правилното и коментарите ти го потвърждават. Не се занимавай повече с нея, виждаш ми се интелигентен човек, така че би трябвало отдавна да си разбрал, че от цялата работа нищо няма да излезе, освен загубата на твоето време и твоите нерви. Знаеш какво трябва да направиш, теглиш ѝ чертата и тва е. Относно идеализирането, познато, но ще мине и тва веднага, след като си я избиеш от главата. Честно казано, разбирам те до голяма степен, затова и ти казвам: няма да е лесно, никой не е казал, че ще бъде, но приемай трудностите като предизвикателство и ще ти излезе някой ден късмета.![]()
Умният човек не казва и половината от това, което знае докато глупавия не разбира и половината от това, което казва.
* http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=398724 *
може ли едно лично въпросче???? просто те питам,..как се казваш,понеже историята ти е точно като на еди мой приятел ама досущ ......а иначе тя очевидно не знае какво иска, и според мен спри контакти с нея просто това момиче не знае на кой свят е, харесвам те амаискам другия, обичам те ама предпочитам него ЕЕ, извинявай ама тая си търси боя.....
Благодаря ви... изглежда наистина най-добрият вариант е да започна на чисто. Пък и дори да се беше получило с тази сега, то не мисля, че нещата щяха да тръгнат както трябва. Винаги ще си спомням, за това, че не съм бил пръв, тогава, когато е трябвало и съм бил на заден план. Преди, когато се сещах за нея бях готов да и простя всичко, независимо какво, докато сега в съзнанието ми изпъкват предимно моменти, в които съм бил пренебрегван.
Fuclam, предпочитам да остана анонимен, но ако ми кажеш от кой град е момчето, ще ти кажа дали има вероятност да съм аз.