- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- как го правитее ?!?!
Когато учите стихотворение как го запомняте наизуст .. супер трудно ми е, вече 2 дни уча и нъц ...... не става
Учиш строфа по строфа
Докато не я кажеш перфектно не минаваш напред
Като научиш 2-3 ги казваш заедно
Като стигнеш края се опитваш да го кажеш цялото
И така
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
винаги ми е било адски лесно да запомням стихотворения, текстове на английски за домашна и такива работи.. максимум 3-4 прочитания и съм готова.. не повече от 10-15 минути
WindScar <3333
obesendomat (superman) <3
последното стихотворение, което учих на изуст беше преди 10г
нещо на Хр. Ботев
мда, така не съм пробвала..
попринцип ги уча по абзаци, ето сега се водя, че съм го научила, обаче съм сигурна, че не съм
учих го 4 часа ( '' На прощаване '' 3 част ) и сега след малко ще заспя
иначе и аз песните ги уча лесно, ама текстовете по история например също много трудно
Записваш си гласа на аудио (може да си го пееш като песничка) и пускаш само тва да слушаш![]()
Има разлика от разказване и наизуст
Always wanna play but never wanna loose
По история се учи в час
бях една от най-добрите (само един пич ми беше конкуренция хаха), а не учех ..
Просто слушаш в час, записваш си най-важното и после само го прочиташ и .. воала
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Историята на мен ми беше огромен проблем и в училище и в университета :X то не са имена, факти, години ... кошмар!
милата, аз точно в 7ми клас спрях да уча по история и сега ми е Тъмна Индия какво сме учили тогава, но си спомням,че имаше за Египет и затова те питах ;д
WindScar <3333
obesendomat (superman) <3
То стихотворение е едно да научиш наизуст, но предметите се учат с разбиране, не със назубряне. затова по история ти е трудно- никой не очаква да знаеш учебника наизуст, а да го възпроизведеш със свои думи. за стихотворението най-добрия начин наистина е стих по стих. научаваш първия, минаваш към втори и тръгваш да учиш втория повтаряйки първия и т.н.
Сега като почнем по химия ' азбуката ' и формулите не знам какво ще правя..