.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Привилегиите прозират справедливостта в обществото или не?

почти нищо не разбирам от това, вие какво мислите? смятам че, например ако си болен от нещо, хората трябва да бъдат по справедливи с теб, а не да те подминават ей така...
    странно нещо е тази етика...

Според мен това е иронично, хора с привилегии са тези, които ни "управляват" и паралийте, така че по моето тълкуване това показва колко е несправедливо.

Повече от фен
    Неясно и неточно формулиран според мен въпрос още в заглавието на темата. Какво означава привилегии да прозират справедливостта?! В този набор от думи липсва смисъл. Нещо да прозира означава да се вижда слабо, само частично да проличава зад някаква преграда.

Супер фен Аватара на scrooper
    Да, това "прозират" не е употребено правилно и не става ясно какво означава. Май даскалицата е искала да каже "отразяват" или "разкриват". В този смисъл на малчо тълкуването върши работа.
    always late but worth the wait!

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Или прЕзират?

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

прОзират, калпазанке.. и ви благодаря много))

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Аз го разбирам,че като имаш някакви привилегии,няма никаква справедливост,ти си над всички(тоест мачкаш справедливостта),а това прозират(е като изобличават съвременната обществена справедливост- която се ръководи от пари и интереси,тоест такава няма), а ако прозират е в кавички ще е по-добре...учителката ти май се е опитала да го каже с ирония.
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от pifiella Виж мнението
    Аз го разбирам,че като имаш някакви привилегии,няма никаква справедливост,ти си над всички(тоест мачкаш справедливостта),а това прозират(е като изобличават съвременната обществена справедливост- която се ръководи от пари и интереси,тоест такава няма), а ако прозират е в кавички ще е по-добре...учителката ти май се е опитала да го каже с ирония.

Въпросът не е в това как ще анализираме казаното, а в това как е формулирано то от самото начало.А то е погрешно и неясно формулирано, с или без вложена някаква ирония от страна на учителката. И ако глаголът все пак е прозирам, аз лично бих сложила един предлог и едни кавички, но другаде, а не на описаното от теб място (на думата справедливост бих ги сложила). Иначе казано: Привилегиите прозират зад " справедливостта" в обществото ни. Тоест, че зад така наречената справедливост се крият нерядко привилегии, които я изкривяват и опорочават.
    Последно редактирано от irrationalDecision : 10-16-2012 на 13:38

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си