- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Логически несъответствия, парадокси и чисти простотии в християнството.
Кой е този на снимката?на гифа?
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
ммм,не знаех,че не знаеш,ами:Единствен пръстен ги владее.Единствен той ще ги открие.Единствен вси ще ги сбере и в тъмнина ще ги обвие.
Ash nazg durbatuluk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
хахаха, веднага се сетих за това http://www.youtube.com/watch?v=AxAEo3CWeq8
Doctor_Satan, като ти гледам ника си сатанист, вярващ вероятно във сатаната. Но Сатаната не може да съществува без Бог, който да оравновесява, както е и със светлината и мрака - без мрак няма светлина и обратното. Вярно е, има несъответствия, но пък това със Адам и Ева го има във Стария завет, което не е мислено от христианите, а от евреите, а и на всичкото отгоре когато е писана Библията човекът не е бил толкова развит умствено. А и между другото ти в какво вярваш?
В нищо не вярвам. А сатанизма е просто началото, той служи като прочистване на ума от основата на която се крепят всички общоприетите представи за света, а именно доброто и злото. Това са едни отвратителни ограничения на ума, онези фундаментални принципи, на които се крепи всяка нова мисъл, жестоко подчинена на пошлата идея, дали това е добро или лошо. Не вярвам в доброто и злото. Така че сатанизма има само такова значение за мен, не се идентифицирам с него, той е просто формално, събирателно обобщение на насоките в които мисля. Иначе в нищо не вярвам, вярата играе основна роля при фалшивата реалност, която хората създават за самите себе си.За да живеят в нея, и да се чувстват добре и значими,да се определят от нея. Аз нямам нужда от тези неща, затова и не вярвам в нищо. Далеч съм от мисълта че има някаква общовалидна представа за света, било то религия, идеология или философия, която напълно да обяснява външния, пък камо ли моя вътрешен свят, та да вярвам в нея. Всеки човек е една вселена, защо ми е някой друг да обяснява моята вселена? Да ми казва какво да мисля, как да го мисля и какво да правя? Наясно съм че повечето хора възприемат готово изградени от други хора представи за света(външен и вътрешен), и това им дава комфорт. Мислят си че света, а и те самите, са точно определено нещо, и това трябва да бъдат. Тези приготвени наготово "реалности" осигуряват така необходимото удобство на психиката - имат си предварително зададени идоли, цели, лидери, начини по които да се изживяват, мечти, усещания, чувства и т.н. Това им трябва на повечето хора - готова реалност. Точно затова и тези "реалности" са толкова разпространени, защото са достъпни и удобни. Никой не иска да изследва обективно външния и вътрлешният си свят, защото ще се събори къщичката му от илюзии, чрез които той се самоопределя.
Не търся и не вярвам в истината, защото тя е също толкова изкривена. Всяка човешка "истина" е всъщност субективно отражение на обективна реалност. Докато има човек(субект), който гледа света през човешки очи, светът винаги ще е изкривен според него, най-вече според това което иска да види в него и как е настроен да го гледа. Единствено е възможно подобряване на адекватността, чрез разбиране и осмисляне на тези вътрешни механизми, изкривяващи погледа на гледащия света. Към това се стремя.... условно.
Последно редактирано от Doctor_Satan : 10-17-2012 на 08:57
Истината е доброто, злото е лъжата, ако сатанистите знаеха кой е дявола, никога (повече) не биха (по-)вярвали в него, това не е същество, с което можеш да сключиш изгодна сделка, той няма душа, но е неодушевено същество като роботите, "програмиран" единствено да причинява зло на одушевените същества, в него няма милост към нито едно от тях, неговият създател не е Бог, но "тъмнината" е утробата, от която е роден
http://www.youtube.com/watch?v=lITBGjNEp08
ПС: Ти всъщност виждал ли си Дявола? (Питам от любопитство)
Последно редактирано от Doctor_Satan : 10-17-2012 на 15:11
npp разкажи ми защо Бог е в полусън и какво прави
в началото на всяка вечност Той устроява вселената за шест дена, след което изпада в състояние на полусън за около 5-6 хилядолетия, обаче въпреки това е достатъчно буден през това време за да поддържа Творението сплотено и да се грижи за одушевените същества, но докато не се събуди изцяло, не може да спаси напълно всички до краят на вечността, тези 5-6 хилядолетия са единственото време, за което "тъмнината" може да властва в вселената през вечността
Последно редактирано от npp : 10-17-2012 на 17:40
Аз съм чувал дявола http://www.youtube.com/watch?v=qwMg6X9KzCg
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Дух пък няма душа,ако го няма едното-другото не може да съществува.
Ти твърде много си противоречиш. В някои теми казваш, че той е нещо неодушевено - с други думи всичко зло - качества, които не спомагат за мирно съществуване и разбирателство между хората, а сега казваш, че е дух, който Бог разпознава като личност, която съществува, а не е просто събирателно за "тъмнината/мрака" (с твои думи)... Последно какво е дявола?: - (а) Паднал ангел (и в този смисъл някаква конкретна личност)
или
- (б) "Злокачествените" черти на човешката природа/последици от свободната воля?
Иначе за мен дяволът е метафора за всичко онова, което сме се научили да отричаме (осъзнати като перверзия/отклонения от възприетото като нормално/общ харахтер/ на(от) стадото(обществото)
пп. *към другите/останалите: Не ме бъзикайте за пунктоацията/стила/... или...... опитвам се да се обърна към @нпп в негов стил, за да избегна не-/доразбиране/доразбирателство...
![]()
![]()
Хахаха виж пък аз на какво попаднах днес http://www.youtube.com/watch?v=ehxryUSafdM .... мамка му това е доста криипи. Опитай се да го изгледаш цялото.![]()
Вярно че е доста психо и става трудно за гледане ама ма разби от смях (rofl)
А ето забавната страна на Инквизицията http://www.youtube.com/watch?v=jbcyiFt5VEs![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101