- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Помощ! Домашно по математика за утре!
Моля помогнете, тези задачи са за утре .. ако може не само отговора ами и решенията .. също ако ви се занимава и искате да ми помогнете повече ако може да ми обясните как се решава всяка задача по простичко защото съм много зле в тази област .. Помощ!
1. Нормалният вид на многочлена (3a - 5b)² е :
а) 9a² - 15ab + 25b²
б) 9a² - 30ab + 25b²
в) 3a² - 30ab +5b²
г) 9a² - 25b²
2. Стойността на израза (2 - x) (2 + x) за x = 0,1 e :
а) 4,1
б) 4,01
в) 3,9
г) 3,99
3. Вярно е, че (u - 2x)² = u² - 12x³ + 4x², ако u е едночленът :
а) 3x²
б) 9x²
в) 3x
г) 9x
4. Кубът на x - 1 e равен на :
а) x³ + 3x² - 3x - 1
б) x³ - 2x² - 2x + 1
в) x³ - 3x² + 3x - 1
г) x³ + 3x² - 3x - 1
5. Ако xy = 1 и x + y = 5/2, то x² + y² е равно на :
а) 17/4
б) 4
в) 1/4
г) 17
6. След умножаването на x + 1/3 и x² - 1/3x + 1/9 се получава :
а) x³- 1/27
б) x³ + 1/27
в) x³ - 1/9
г) x³ + 1/9
7. След опростяване на израза
(x + 1/2) (x² + 1/4) (x - 1/2) - x"на четвърта" се получава :
а) 2x"на четвърта"
б) 1/4
в) - 1/4
г) - 1/16
8. Ако u = (5 - 1/5) (25 + 1 + 1/25), то :
а) u = 125
б) u > 125
в) u < 125
г) u = 5² - 1/25
9. Числената стойност на израза (2x + 1) (1 - 2x) + (2x - 1)² за x = 2 е :
а) - 6
б) 24
в) 10
г) 40
10. Невинаги е вярно, че:
a) (- x - y)² = (x + y)²
б) (- x - y)³ = - (x + y)³
в) (- x + y)² = - (x - y)²
г) (- x + y)³ = - (x - y)³
1.(3a-5b)²=(3a)²-2.3a.5b+(5b)²=9a²-30ab+25b²- отговор А
2. (2 - x) (2 + x)= 2²-x²=4-x² x=0,1 4-x²=4-0,1²=4-0,01=3,99 отговор B
Задачите са уникално прости.. на знам защо не можеш да ги решаваш :ХХ
Иди на консултации...
може ли някой да помогне и на мен ,моето домашно също е за утре и нищо не разбирам,аз съм 9 клас,примерите са 5 ,но са дълги/ означава върху,: делено) b/x-b -a.b/x-a . (x+a/ax-ab + x+b/b (na vtora) -b.x + x/a.b) ;;; x-2/(2x+4) na vtora : (x/2x-4 - x na vtora +4/2x na vtora -8 - 2/x na vtora +2x ;;;; (b na vtora +9/27-3b na vtora + b/3b+9 - 3/b na vtora -3b ) : (3b+9)na vtora /3.b na vtora - b na treta ;;;;; x-4/koren ot x +2 ;;;; koren ax-koren by +koren bx - koren ay (tova cqloto vurhu) /koren x - koren y ...това са ,ще бъда много благодарна ,ако някой успее да ги реши ,но само да добавя-трябва ми пълното решение
Консултация бе, толкова ли не го разбрахте това. Или си търсиш упътвания и ръководства в интернет и решаваш.
Разбирам, че сте тъпи, ама пък чак толкова... Да фане и да ви ги реши някой - добре, а после на контролни/изпити гризвате дръвцето.
никога не съм поствала за домашно ,ако има обяснение в учебника или в интернет ,цял ден се мъчих и не ги разбрах затова реших най-накрая да попитам,ако някой може да ми помогне
Айде, понеже съм пич ще ти ги реша, НО само ако ги запишеш като хората/снимаш.
Аз съм в МГ и въпреки това не разбрах много какво си написала. Напиши условията като хората и ще ти ги реша за няколко минути.
пп. явно не съм само аз :Д
[QUOTE=wanchiitty;10450894]Моля помогнете, тези задачи са за утре .. ако може не само отговора ами и решенията .. също ако ви се занимава и искате да ми помогнете повече ако може да ми обясните как се решава всяка задача по простичко защото съм много зле в тази област .. Помощ!
.
.
.
Не че нещо(при всички случай ще прозвучи грубо), но щом сега върху това си ''зле'' от теб надали ще излезе нещо повече от чистачка, шивачка и тем подобни. То срамна професия няма, но....
Кой-какво има да ти обяснява ?!?!?! Нямаш мозък да си ги разпишеш ли ?!?! Ако дам формулите за съкратено умножение в ръцете на някой третокласник ще ти ги реши !
Изпаднах в абсолютен потрес !
Абе ти за какъв се имаш бе, келеме? Я отивай да гледаш Сънчо и да лягаш и не ми се прави на голям философ.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Ей, генийче, по-полека със самочувствието. Не се надувай твърде много, за да не хвръкнеш през прозореца на някое контролно.
А за другите с домашното - не търсете някой да ви реши задачите тук, питайте някой да ви ги обясни, но с мързел няма да стане. Повечето тук сме ученици, ние също си имаме домашни и няма да седим да пишем вашите заради черните ви очи.
Makenzi97. Някакъв палячо, дето никой не го ебава офлайн и решил да се прави на някакъв. Но нека продължава-не ми пречи.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
някой може ли да ги реши? Спешно е! ..за утре са)
Задача 7
x- 6x + 9/2x² . (x/x-3 – x/x+3)
Задача 9
(2m+1/2m-1 -2m-1/2m+1): 4m/10m-5
задача 11
(а²/b²+ a/b) : (1/a - 1/b - a/b²
задача 13
( a/x-a - a/x+a).x²+2ax+a²/2a²
задача 15
аb/a+b (1/a - 1/b)=b-a/b+a
задача 19
B= [x/x-6 - 3/x+6(x+1/3x - x-1)]: x-1/x за x=1/2