.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Тема: ИЛИАДА

ИЛИАДА

Защо е толкова трогателна раздялата между Хектор и Антромаха в 6 песен?
    Открийте епитетите характерни за Омир и за неговия епически герой Хектор. Открийте постоянните епитети характерни и за другите герои. Каква е композицията на 6 песен на Илиада?

Трябват ми отговори по 2-3 изречения, моля помогнете. Мерси предварително!

Прочети произведението и помисли малко. Ако не успееш да напишеш нищо, потърси разработки, там ги пише тези неща. Ето тук има безплатни теми, има и за шеста песен: http://www.neznam.bg/component/searc...e=all&start=20
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Трогателна е защото това е единствената мирна сцена в цялата Илиада. Хектор при портите се сбогува със съпругата си (как човек да не намери за трогателно и романтично това). Хектор оглавявал троянската войска и се отличава със своята сила и храброст. Други епитети, които Омир ползва лъчезарен,велик и други : )) Епитети, които ползва Омир за Ахил има доста като Ахил бързоноги, богоравен, любимец Зевсов и други : )) Това са нещата, които сега се сетих от времето когато я четох Илиада. Препоръчвам ти да я прочетеш, ако са ти интересни древни битки и такива митични работи : )) лично на мен ми хареса, надявам се да съм успяла да помогна поне малко, успех ;р
    Живот съм: болка, вяра, вик и топла рима, и вина. Нотирам този кратък миг, преди да стана тишина.

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от radoschetyy Виж мнението
    Трогателна е защото това е единствената мирна сцена в цялата Илиада.
    Не е.

Цитирай Първоначално написано от Makenzi97 Виж мнението
    Не е.
    Напротив : ))
    Живот съм: болка, вяра, вик и топла рима, и вина. Нотирам този кратък миг, преди да стана тишина.

Повече от фен
    Погребението на Хектор, да речем?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си