.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 44
    Супер фен Аватара на rusoto_baby_f

търся програма за проектиране

3д нещо си , ама се иска хубава машина за теа програми .

Голям фен Аватара на asp1r1n94
    Град
    София
    AutoCAD

Autocad?

Оп, изпреварили са ме. Вероятно това е програмата. Баща ми работи с нея.

Супер фен Аватара на Anonys
    Новата AutoCad ще е добра, ще излезе 2013 година, но пък си иска и параметрите.

Супер фен Аватара на rusoto_baby_f
    За AutoCad съм чувала, но ми казаха, че е сложна.Свалих си Chief Architect Premier X5 и в момента я разучавам.Ако някои има видео уроци ще съм благодарна ако ги сподели

Голям фен Аватара на asp1r1n94
    Град
    София
    Не беше уточнила дали искаш професионална програма или просто нещо да си правиш в свободното време?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от rusoto_baby_f Виж мнението
    За AutoCad съм чувала, но ми казаха, че е сложна.Свалих си Chief Architect Premier X5 и в момента я разучавам.Ако някои има видео уроци ще съм благодарна ако ги сподели
    С риск да ти разбия илюзиите разяснявам отсега - поне 3-4 часа ще ти отнема да си направиш къщата, или там каквото ще правиш. Още толкова ще ти отнема за интериора и то при положение, че не си даваш много зор с детайлите. Отделно още 5-6 часа трябва да си предвидиш за UV mapping. После тези мапове трябва да ги рисуваш или да плякаш леъри отгоре им във Фотошоп и да си играеш с блендинга - твоя си работа.

Т'ва дето си го пуснала, някой най-малко 5 часа си е играл да го прави. Мен сигурно цял ден няма да ми стигне.

Та на въпроса - AutoCAD НЕ ти върши работа в случая. Не споря, че може, но като цяло за превизуализация се ползва софтуер, предназначен за развлекателната индустрия. Чертането е за архитектите, а чертежи едва ли ти е мерак да правиш.

Софтуерът, който си дръпнала, не ми е познат, но като им гледам сайта има причина това да е така ;д. Ако ти се пиратства - теглиш Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya или Cinema 4d. Ако не ти се - влизаш в сайта на съответната програма и си теглиш ученическа версия, която е безплатна.
    Следващата ти стъпка е в момента, в който загрееш кое как работи в приложенията за 3д моделиране, да си изтеглиш Silo. (По-удобна е, не че нещо ).

Тук първите няколко видеота са безплатни - http://www.digitaltutors.com/11/training.php?pid=281 (аз на тия вече толкова реклама им направих, че трябва да си поискам заплащане, ама к'во да се прави ;д )
    Ако ти стане интересно те съветвам да си платиш 70-те лева за 1 месец и да видиш 'твоето' нещо ли е или не. Има го и вариантът да си ровиш в нета и да търсиш туториъли, но е такова мазало и толкова зле подредено, че по-скоро автогол ще си вкараш вместо да научиш нещо.
    Все пак понеже съм много услужлив човек - http://thepiratebay.se/torrent/53123...utorials_92.GB .
    Общо 90 гигабайта туториъли са това, разделени по тип. Теб те интересуват Modeling, Texturing и Rendering нещата.

//
    Впрочем Google sketch up също не е лош вариант като че ли - http://www.goldbergarts.com/id19.html

Мега фен Аватара на Dagichka
    аз уча autocad ;д но съм в началото и ми е по специалноста, така че трябва да го разбера, но само с 2 часа в даскало не става много-много. опитах се уж да го дръпна от нета, ама само хванах вируси.. моляя някой да ми каже откъде да си дръпна autocad2009 ://

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от Anonys Виж мнението
    Новата AutoCad ще е добра, ще излезе 2013 година, но пък си иска и параметрите.
    http://usa.autodesk.com/autocad/trial/

големи сладури сте, с никакви знания, без акъл, но с желание да се покажете красиви

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    С риск да ти разбия илюзиите разяснявам отсега - поне 3-4 часа ще ти отнема да си направиш къщата, или там каквото ще правиш. Още толкова ще ти отнема за интериора и то при положение, че не си даваш много зор с детайлите. Отделно още 5-6 часа трябва да си предвидиш за UV mapping. После тези мапове трябва да ги рисуваш или да плякаш леъри отгоре им във Фотошоп и да си играеш с блендинга - твоя си работа.

Т'ва дето си го пуснала, някой най-малко 5 часа си е играл да го прави. Мен сигурно цял ден няма да ми стигне.

Та на въпроса - AutoCAD НЕ ти върши работа в случая. Не споря, че може, но като цяло за превизуализация се ползва софтуер, предназначен за развлекателната индустрия. Чертането е за архитектите, а чертежи едва ли ти е мерак да правиш.

Софтуерът, който си дръпнала, не ми е познат, но като им гледам сайта има причина това да е така ;д. Ако ти се пиратства - теглиш Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya или Cinema 4d. Ако не ти се - влизаш в сайта на съответната програма и си теглиш ученическа версия, която е безплатна.
    Следващата ти стъпка е в момента, в който загрееш кое как работи в приложенията за 3д моделиране, да си изтеглиш Silo. (По-удобна е, не че нещо ).

Тук първите няколко видеота са безплатни - http://www.digitaltutors.com/11/training.php?pid=281 (аз на тия вече толкова реклама им направих, че трябва да си поискам заплащане, ама к'во да се прави ;д )
    Ако ти стане интересно те съветвам да си платиш 70-те лева за 1 месец и да видиш 'твоето' нещо ли е или не. Има го и вариантът да си ровиш в нета и да търсиш туториъли, но е такова мазало и толкова зле подредено, че по-скоро автогол ще си вкараш вместо да научиш нещо.
    Все пак понеже съм много услужлив човек - http://thepiratebay.se/torrent/53123...utorials_92.GB .
    Общо 90 гигабайта туториъли са това, разделени по тип. Теб те интересуват Modeling, Texturing и Rendering нещата.

//
    Впрочем Google sketch up също не е лош вариант като че ли - http://www.goldbergarts.com/id19.html
    Коментирах един също толкова умен като теб в предния пост.
    Няма да оспорвам всички глупости, които си писал, защото ме мързи, но по въпроса-AutoCad става, ползва се, направена е за точно такива неща.
    Не е достатъчно да си услужлив, трябва и да си умен. Всеки тутуриал може да се намери в нета, нужно е да не си много глупав, за да успееш-ти не си успял.

Цитирай Първоначално написано от Dagichka Виж мнението
    аз уча autocad ;д но съм в началото и ми е по специалноста, така че трябва да го разбера, но само с 2 часа в даскало не става много-много. опитах се уж да го дръпна от нета, ама само хванах вируси.. моляя някой да ми каже откъде да си дръпна autocad2009 ://
    Има сайтове, които подържат тракери и са само за графичен софтуер.Там всичко е проверено, пробвано е от стотици, които се занимават с такива неща.
    Потърси и ще намериш, но софтуер не се сваля от тракери, а от сайтовете на програмите.

Цитирай Първоначално написано от liverp Виж мнението
    3д нещо си , ама се иска хубава машина за теа програми .
    Иска се акъл, не силна машина.
    С Пентиум 4, 2гб рам и 512мб видеокарта съм правил неща, които само по филмите със спецефекти си виждал.

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    http://usa.autodesk.com/autocad/trial/

големи сладури сте, с никакви знания, без акъл, но с желание да се покажете красиви
    Нещо грешно ли казах, акъладжийо?

Цитирай Първоначално написано от Anonys Виж мнението
    Нещо грешно ли казах, акъладжийо?
    Зависи кой ти чете постовете. На някой може и да му се стори умно, на мен ми е само смешно.
    Ще излезе гъза ти през 2013г, въобще не си наясно, какво пишеш.

Я малко си оправи тона!
    AutoCAD 2013. Какво ново?
    инж. Иван Цукев

Всяка година излиза нова версия на AutoCAD. Всяка година правя преглед на новите възможности в програмата.

Toя инжинер да ми нанананаа.
    Ако поне малко разбираше, щеше да си наясно, че след 2009-2010 година всички продукти на Autodesk са бъгави, с по десет ъпдейта, защото бързат да ги пускат. С нищо не са по-добри от версиите преди 4-5 години.

На мене к'во ми пука какви са, така са го написали, че ще е добра, аз няма да работя, пиша това дословно. Казвам, че си иска параметрите, защото по-горе говореха за тази AutoCAD. Нито съм му я препоръчвал, нито нищо..
    взе да ми лазиш по нервите.

Ако напишат, че лапането на пиСки лекува мозъчни увреждания, ще започнеш ли да го правиш ? Май ДА.
    Не виждам да питат-чели ли сте някъде- за да обясняваш, че тоя убит инжЕнер го бил написал и това го превръща във факт.

Не, не го превръща във факт. Ако искат да напишат, че крисис 3 ще иска 8 ядрен за максимум, няма да им повярвам, та ка моли да си купувам такава машина. Това, че съм го написал, не означава, че го вярвам, пък и не го е написал само този инжинер. Според мен след 2005-та нищо ново няма от тази програма.

8 ядрен за максмимум ? Значи с 32 направо ..............
    Според мен въобще не си наясно, за какво става въпрос, не си губи времето да пишеш, а и моето, за да ти отговарям.

Мега фен
    Коментирах един също толкова умен като теб в предния пост.
    Няма да оспорвам всички глупости, които си писал, защото ме мързи, но по въпроса-AutoCad става, ползва се, направена е за точно такива неща.
    Не е достатъчно да си услужлив, трябва и да си умен. Всеки тутуриал може да се намери в нета, нужно е да не си много глупав, за да успееш-ти не си успял.
    //отговарям ти само 'щото ми е зор да ти се подиграя. Да не си помислиш, че ми пука особено за написаното.

Давай, бе, мъжки. Оспорвай. Гледам обясняваш за няк'ви версии отпреди 5-6 години. Аз от месец и малко два сериозно се занимавам, от преди 3 ми стана интересно, та ми е простено да не знам и да се изцепя.
    Ти за 5 години толкова ли научи, че да сипеш хейт по разни форуми, вместо да си правиш 'холивудските' продукции с пентиум 4-ката. Паляк.

Иначе си пиши. Моля. В 7-8 поста нищо не каза, не пречи да продължиш да веселиш с празнодумието си.

Но все пак преди това ми отговори на този въпрос. Като се занимаваш от поне 4-5 години (не че си го казвал, ама нелепия ти тон оставам с впечатлението, че се имаш за авторитет и опитен в ситуацията // пък и щайгата, която описа, е типична за онези годинки) - к'во постигна ? Работил ли си, направил ли си нещо свястно или просто много ти знае устата ?
    Аз съм си минал доволно от курсовете тук - http://www.thegnomonworkshop.com/store/category/5/ . За 5 години предполагам нещо дооооста по-добро имаш да ми покажеш, а ? За предпочитане от тези невероятно добри туториъли в нета, които трябва да си невероятно умно да откриеш :О !

// on a side note - предпочитам да си платя образованието от кредибилен източник, вместо да преравям калпави уебсайтове ежедневно като няк'ъв мишкар. Пък и поне малко уважавам труда на тия хора, та не е вариант да си издърпам всичко от някой вмирисан индийски тракер.
    Мерси.

О, и другия път си пиши от регистрацията. Прозрачна путка си.
    Последно редактирано от Auriss : 11-02-2012 на 00:16

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    //отговарям ти само 'щото ми е зор да ти се подиграя. Да не си помислиш, че ми пука особено за написаното.

Давай, бе, мъжки. Оспорвай. Гледам обясняваш за няк'ви версии отпреди 5-6 години. Аз от месец и малко два сериозно се занимавам, от преди 3 ми стана интересно, та ми е простено да не знам и да се изцепя.
    Ти за 5 години толкова ли научи, че да сипеш хейт по разни форуми, вместо да си правиш 'холивудските' продукции с пентиум 4-ката. Паляк.

Иначе си пиши. Моля. В 7-8 поста нищо не каза, не пречи да продължиш да веселиш с празнодумието си.

Но все пак преди това ми отговори на този въпрос. Като се занимаваш от поне 4-5 години (не че си го казвал, ама нелепия ти тон оставам с впечатлението, че се имаш за авторитет и опитен в ситуацията // пък и щайгата, която описа, е типична за онези годинки) - к'во постигна ? Работил ли си, направил ли си нещо свястно или просто много ти знае устата ?
    Аз съм си минал доволно от курсовете тук - http://www.thegnomonworkshop.com/store/category/5/ . За 5 години предполагам нещо дооооста по-добро имаш да ми покажеш, а ? За предпочитане от тези невероятно добри туториъли в нета, които трябва да си невероятно умно да откриеш :О !

// on a side note - предпочитам да си платя образованието от кредибилен източник, вместо да преравям калпави уебсайтове ежедневно като няк'ъв мишкар. Пък и поне малко уважавам труда на тия хора, та не е вариант да си издърпам всичко от някой вмирисан индийски тракер.
    Мерси.

О, и другия път си пиши от регистрацията. Прозрачна путка си.
    От две години се занимавам, а съм на ниво, което и след 10 няма да успееш да стигнеш.
    Плати си образованието, а след това почвай работа като чистач, защото за друго няма да си подготвен.
    Пиша си от рега, не всички сме мизерници с по десет профила тук.
    Със стария ми Пентиум съм правил неща, за които си готов да продадеш майка си, не че някой ще поиска да я вземе на изплащане.
    Уважавал труда на правещите уроци, но сере на работата на разработчиците на софтуер, или ще започнеш с фантазиите, че си го плащаш ?
    Поне малко разбиращите са наясно, че безплатните тутуриали в сайтовете като gnomon, lynda, DT и etc. са най-безполезните, от които можеш да се учиш.Ти явно не си го разбрал-умен си.
    Mинал си курсовете, следващата стъпка е да започнат да минават теб.

Цитирай Първоначално написано от rusoto_baby_f Виж мнението
    http://www.youtube.com/user/ChiefTutor/videos?view=0
    http://www.youtube.com/user/ChiefArchitectInc

Мега фен
    Уважавал труда на правещите уроци, но сере на работата на разработчиците на софтуер, или ще започнеш с фантазиите, че си го плащаш ?
    ...

Те си ги дават безплатно по сайтовете. Fair use няма да се занимавам да ти обяснявам какво значи, 'щото ще го изкараш накрая, че трябва да дам 10 бона да се обучавам вкъщи. Че съм ги дръпнал от тракер - дръпнал съм ги. Не ми се теглеше с по 100 кбайта от официалните им сайтове. Толкова по въпроса.

Лек ден.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си