.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 34

Липсва ли ви България?

От скоро съм в чужбина и България ми хипсва хипер много. Та въпросът ми е на вас липсва ли ви родината? И ако да, какво ви липсва? Колко често се връщате?
    Последно редактирано от radi023 : 11-03-2012 на 13:14

И аз от месец и половина живея и уча в Шотландия и колкото и гадно да звучи, въобще не ми липса България. Липсват ми приятелите и семейството ми, но не и помията, в която тъне държавата.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Всеки месец се прибирам, минимум за по един уикенд. Зимата, лятото и за празници - за повечко време. Липсват ми семейството и приятелите, родината също ми липсва, но като се прибера много бързо ме изнервят неуредиците.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Голям фен Аватара на mrankoniiii
    Цитирай Първоначално написано от LittleFallenAngel Виж мнението
    И аз от месец и половина живея и уча в Шотландия и колкото и гадно да звучи, въобще не ми липса България. Липсват ми приятелите и семейството ми, но не и помията, в която тъне държавата.
    +1
    Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Всеки месец се прибирам, минимум за по един уикенд. Зимата, лятото и за празници - за повечко време. Липсват ми семейството и приятелите, родината също ми липсва, но като се прибера много бързо ме изнервят неуредиците.
    Мхм.
    Само дето аз се прибирам 2 пъти годишно - зимата за 2 седмици и лятото за 2 месеца.

Супер фен Аватара на rusoto_baby_f
    Цитирай Първоначално написано от LittleFallenAngel Виж мнението
    Само дето аз се прибирам 2 пъти годишно - зимата за 2 седмици и лятото за 1 месец, главно заради семейството и близките ми.

Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    Липсват ми роднините, приятелите и природата!
    Прибирам се ведъж годишно за седмица-две и отново се махам с тъга от това което съм видял...
    тъжни и сиви лица, боклуци, дупки, неуредици... - това НЕ ми липсва!

Голям фен Аватара на x7aZzy
    Цитирай Първоначално написано от DS Виж мнението
    Прибирам се веднъж годишно за седмица-две и отново се махам с тъга от това което съм видял...
    Пф, не съм се прибирала от десет месеца. Въобще не съм ги усетила, кога са минали...
    Като цяло нямам особено желание да се прибирам.
    Липсват ми хората, които обичам. Но предпочитам те да дойдат тук, отколкото аз да се връщам.
    Баси егоистът съм.

Съжалявам. Не преминавам през линия, която очертавам [!]

Фен Аватара на FlippanT
    Град
    Цигарена фабрика
    Цитирай Първоначално написано от x7aZzy Виж мнението
    Пф, не съм се прибирала от десет месеца. Въобще не съм ги усетила, кога са минали...
    Като цяло нямам особено желание да се прибирам.
    Липсват ми хората, които обичам. Но предпочитам те да дойдат тук, отколкото аз да се връщам.
    Баси егоистът съм.
    Ba Dum Tsss!

+1
    Why Should I?
    Най-добрия начин за решаване на проблеми - ДИРЕКТНИЯТ!

Супер фен Аватара на shmatarok
    Не ми липсва нищо.
    Най-близките ми приятели се пръснаха и те из Европа. С тези, с които сме по-наблизо се виждаме, така че няма как да се оплача особено.

Цитирай Първоначално написано от shmatarok Виж мнението
    Не ми липсва нищо.
    Най-близките ми приятели се пръснаха и те из Европа. С тези, с които сме по-наблизо се виждаме, така че няма как да се оплача особено.
    +1
    Липсват ми главно приятелите, повечето от тях учат в чужбина като мен.Връщам се главно заради приятелите ми които останаха в България Семейството ми също е в чужбина.

Супер фен
    Град
    Germany
    Цитирай Първоначално написано от DS Виж мнението
    Прибирам се ведъж годишно за седмица-две и отново се махам с тъга от това което съм видял...
    +1
    Аз се прибирам веднъж годишно,лятото.За месец някъде.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Аз съм в Щатите и ми харесва тук, но има някои неща, които откровено ми лазят по нервите.
    В смисъл, в Европа хората имат някакво чувство за общество, към което принадлежат, докато тук всеки си гледа собствения гъз, т.е. индивидуализмът и фокусът върху личността ми идват малко в повечко от време на време...
    Това е и нещото, което ми липсва от Европа - възможността да имаш истински приятели, които не се менят според индивидуалния ти интерес. Има едно голямо НО, обаче...имайки предвид имигрантската същност на САЩ, човек лесно може да си намери хора от някъде по света с подобни ценности.

Прибирам се на Коледа за месец и лятото за 2-3 месеца, но това лято ще съм най-вероятно или в САЩ, или в Русия, или в Сингапур според развитието на ситуацията.

^оле, в Щатите ли те отвя вятърът... бях те запомнила от английския форум и останах с впечатлението, че и ти си някъде из UK. Ако си ти де, имаше същия ник :Д

Повече от фен Аватара на sexy15
    Така като бягате в чужбина България няма да се оправи Джихат михат сега като се задействат ще станем 4 милиона и България ще стане мюсюлманска държава
    Ще кажете тоя е психопат, но е така
    Гледайте - http://vbox7.com/play:1643b1d0
    Ето вече Пазарджик на какво прилича - http://www.youtube.com/watch?v=25EJIu_Rjdw

Айде да не почваме и тука тази тема. Всеки си има глава на раменете и решава какво да прави с живота си.

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от amk933 Виж мнението
    Аз съм в Щатите
    А аз защо си мислех, че живееш в България?

Цитирай Първоначално написано от amk933 Виж мнението
    В смисъл, в Европа хората имат някакво чувство за общество, към което принадлежат
    Community нямаш ли си? Колко я мразя тази дума си нямаш и на представа...

Цитирай Първоначално написано от sexy15 Виж мнението
    Така като бягате в чужбина България няма да се оправи Джихат михат сега като се задействат ще станем 4 милиона и България ще стане мюсюлманска държава
    Ще кажете тоя е психопат, но е така
    Гледайте - http://vbox7.com/play:1643b1d0
    Ето вече Пазарджик на какво прилича - http://www.youtube.com/watch?v=25EJIu_Rjdw
    Не мисля, че се обръщаш към правилните хора с тези упреци. Хората в тази тема са основно до 25 год., което значи, че всеки е заминал да търси реализация и по-добро бъдеще. Аз лично не мисля, че ако бях останала да се блъскам там цял живот и да се нервя на корупцията, щях да стигна далеч... Може би с мазнене би се постигнало нещо, но цената за въпросното постижение въобще няма да си струва.
    Така че, не мисля, че някой от нас е напуснал стремглаво, защото му е било скучно в България, всеки си има причина и решението му е обмислено, така че упреци от рода на "Затова държавата е в такова положение" са безсмислени. Няма да намесвам политика, протести и тем подобни, но ще кажа само, че няколкото пъти, когато съм ставала свидетел, как младите хора искат да променят нещо, те бяха потъпквани и игнорирани. Е, кажи ми, за какво да стоим в тази държава? Всеки с глава на раменете вижда какво е положението, и търси реализация на друго място. Дори и на малкото свестни, които остават от любов към родината, в един момент им писва и си хващат куфарите. И още нещо - млади сме, сега ни е времето да пътуваме из света и да си търсим мястото, аз например не искам да бъда на мястото на възрастни хора, които познавам, и които сега виждам измъчени от мизерията в България и съжаляващи, че преди години не са си потърсили късмета другаде.

Супер фен Аватара на tItEufFf
    Град
    Франция
    Липсват ми две неща: най-добрата ми приятелка и морето. Първото защото друга като нея няма, а второто може би просто защото съм си варненка.
    Преди се прибирах за по два месеца всяко лято, ама това беше. От 5 години вече съм във Франция, да трудно ми беше в началото. Колко съм ревала не е истина. Около година и половина никакво излизане, никакъв социален живот. Дори и в училище си седях сама. Но когато искаш да се справиш можеш. Мисля че сега ще ми е много по-трудно да си тругна от Франция отколкото ми беше преди 5 години да си тръгна от България.
    Няма какво толкова да ми липсва от България. Кое да ми липсва? Вулгарността, простащината, мутренските обноски, прашните улици пълни с дупки, нацупените продавачки или тези които се мислят за много важни? Природата.. тези които казват че такава природа като в България няма, явно просто никога не са виждали друга.

Le Hainaut volley,
    plus qu'une

Български,Английски сега уча,но около 75 % го знам,Турски,Руския сега го уча и донякъде го знам,Испански също сега уча.

Нещо компа ми се бъгна май и обърках темата..Много съжалявам.

Супер фен Аватара на bijou
    Град
    UK
    Не.

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    Ще разбера или пък не.
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от tItEufFf Виж мнението
    Природата.. тези които казват че такава природа като в България няма, явно просто никога не са виждали друга.
    Виждал съм много природа, а България за малката си площ има изключително красива и разнообразна такава.

Мега фен Аватара на SHPAIdURmeN
    To ние, че си имаме разнообразна и красива природа си е ясно, обаче пари не се печелят от нея, което е проблема...
    *GET TO KNOW*
    THE UNKNOWN

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си