- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Пак съм объркана
Казвала си ми, да.
Нека погледнем нещата от малко по друг ъгъл. Какво примерно е виновно момчето че някой си пикльо се е ебавал с теб в миналото? Защо той трябва да е на тръни и да получава пренебрежение, предвид че с нищо не го е заслужил? Защо трябва да си толкова егоцентрична и себична само и само за да имаш някаква гаранция. И ако толкова си се вкопчила в гаранцията... как изобщо се движиш по улиците и града - може във всеки еидн момент пиян шофьор да се качи на тротоара и да премаже 10 човека. Случвало се е. Строежи има колкото искаш, някой ще изпусне тухла, бормашина, торба цинемт и ще те удари и ще те остави там примерно.... Как живо лошееш с тази несигурност?
Отделно - това че си вманиачена по някого е коренно различно от това да харесваш само един. Остави че момчето е заминало в девета глуха, впечатлението, което оставяш е отвратително. Остави че залъгваш една камара хора по тоя начин, залъгваш и самозаблуждаваш себе си. Което е по лошото.
Какво правиш когато си купиш ябълки от пазара и намериш една гнила? Изхвърляш всичките ябълки в кофата ли? Или просто отрязваш гнилото парченце и изяждаш всички? Не е готино да влагаш усилия и внимание към някоя девойка и тя да ти играе кифленски, щото някога преди някой се е подиграл с нея и тя няма достатъчно сили да преглътне това и да продължи напред без да изгражда предубеждения. Не е готино да наказваш невинни хора за грешките на някой, когото сама си избрала. Това че си била неопитна/влюбена/заслепена не е оправдание. Ако ме бутне кола, докато си слушам музика със слушалките и изляза на улицата, не чуя че ми бибиткат и някой ме блъсне - кой е виновен?
Не се заяждам.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House