- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- ПОМОЩ! ДЕПРЕСИЯ !
Оооо огъна ли се....? Жалко, очаквах повече. Ама за какви твърдения ми говориш, като само аз бях този който изказа твърдение. И моето твърдение беше че живота не струва, не си заслужава и няма смисъл, следователно момичето може да се самоубие. Не отричам че има други истини и гледни точки, аз казвам моето виждане, то е подкрепено с аргументи. А ти изобщо нямаш аргументи, ти не си изразил дори виждане, защото ми каза в прав текст че съм дебил и въпроса приключи. И изобщо не се филмирай, че моята истина е единствената, още по-малко пък, че ви я налагам. Моята истина е, че няма истина. Смисли и истини колкото искаш, за всекиго по нещо.Но истините и гледните точки не са толкова важни, важни са мотивите които водят до възприемането на тези гледни точки. И мотивът за неприемането на безсмислието на живота вече го казах. Хората отказват да приемат реалността, защото тя не им изнася. Затова предпочитат да се залъгват с глупости. А в моето твърдение, скрит мотив няма, има само желание и стремеж към обективност, без значение дали изнася на някого. Когато човек търси някаква по-обективна истина, той неминуемо трябва да се отърве от предразсъдъците си за добро и зло. Истината изобщо не се интересува от това дали някой ще се обиди, дали е "неуместно" и т.н. коректни глупости. Истината може да бъде субективна и обективна, но има доказателства и аргументация в дискусия. Аз съм дал своите, подкрепил съм твърдението си, което наистина не е мое, но тук го използвам с различна цел....това няма значение. Ако искаш да направиш контра-твърдение, дай аргументи и доказателства. В противен случай моето твърдение е по-вярно, защото е по-обосновано.