- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Снимки Vol.47
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
И още една много любима снимка http://i.imgur.com/2OCxK.jpg <3
OK.
Започвам да цитирам от учебник по счетоводство за 9ти клас,защото не всичко,което прочетеш в интернет е истина.
.....
Синтетични и аналитични сметки. Дотук са разгледани счетоводните сметки, предназначени за отчитане на принадлежащите и непринадлежащите на счетоводно-отчетната единица средства, процесите от кръгооборота им и стопанските и финансовите резултати от протеклите процеси. Всяка сметка от разгледаните съдържа синтетични показатели за отразения от нея обект,което дава основание да се нарича главна синтетична сметка. Информационнотот съдържание на главните синтетични сметки се обогатява посредством детайлирането им в подсметки(аналитични сметки).
В зависимост от възможностите за детайлиране на всеки отчитам обект съдържанието на създадената за него главна синтетична сметка се детайлира в аналитични сметки. Последните се създават за най-малките поделения на обекта. (...)
Между главната синтетична сметка и нейните аналитични сметки има връзки и зависимости,аналогични за тези в отчитания обект.
Аналитичните сметки имат еднородно съдържение поради това,че отговарят на най-малките поделения на обекта. За обекти,имащи материално-веществен характер,записванията в аналитичните им сметки се правят не само в паричен, но и в натурален измерител. С това информацията в тях се обогатява и служи по-добре за счетоводния анализ.
Така, направих си труда да ти го цитирам дословно от книга, надявам се,че и ти ще положеш усилието да го прочетеш.
Ще започна с най-прости описания имаме ГЛАВНИ и НЕГЛАВНИ сметки,такаааааааам. Главните се наричат синтетични,ИМЕННО ЗАЩОТО СА ГЛАВНИ,а това, че са ГЛАВНИ им дава възможност да бъдат отворени нови шифри към тях,тоест НЕГЛАВНИ СМЕТКИ, за да бъдат дори повече КОНКРЕТИЗИРАНИ и да бъде по-точна счетоводната информация; да се знае към точно кой обект на отчитане са отишли тези парични средства, а аналитичните сметки както казах биха били 4221,4222.
МОЛЯ ТЕ,умолявам те, не ми вади информация от интернет. И то първия линк.
Разрови се в общата си теория на счетоводството и го научи. Няма логика просто 4221 да е главната а 422 да е подсметка, губи се логичната връзка просто,замисли се.
А иначе определение за ''синтетичен'':
1. Който се основава върху синтез. Синтетични разсъждения.
2. Който е склонен да синтезира, да обобщава. БАМ.
Значи след дълги размисли и разсъждения стигнахме до извода, че синтетичност означава да може да обобщава, ДА МОЖЕ ДА СЪБИРА ИНФОРМАЦИЯ И ДА Я ОБОБЩАВА. Именно примерите ,които дадох са в подкрепа на това, но споки. Сега ще поровя и в уикипедия.
ЗаповЕдай
Сметкопланът може и да съдържа счетоводни сметки с 4-цифрен, 5-цифрен и дори повече цифрени номера. Това идва от спецификата на дейността на предприятието и от неговата необходимост да води аналитични и субаналитични сметки. Например, едно предприятие може да има няколко разплащателни сметки в няколко различни банки, тогава се обуславя нуждата да се води отчетност на движението и наличността на парични средства за всяка една разплащателна сметка и съответно Сметка 503. Разплащателни сметки в лева ще има следните аналитични сметки:
Сметка 5031. Разплащателна сметка в лева в "Първа банка";
Сметка 5032. Разплащателна сметка в лева във "Втора банка";
Сметка 5033. Разплащателна сметка в лева в "Трета банка" и т.н.
Мисля,че моята аргументация е по-солидна и правдоподобна от един линк и твърденията на твоята госпожа + няколко назубрени определения, ако желаеш и все още не ми вярваш, мога да ти цитирам информация и от личния ми учебник от 9ти клас.
Ако има още нещо,за което не си сигурна, пиши, а сега, Евок.
153- облигационни заеми- Пасивна,балансова,синтетич на. Кредитира се при продажба на облигациите, а се дебитира при изплащане на тиражираните облигации, а също и при изкупуването на собствени облигации.
1531- краткосрочни облигационни заеми
1532- дългосрочни
1533 - в нетиражирани облигации
1534- в тиражирани
ИЖВИНИТИ за правописните грешки,предполагам има такива.
ей, тва да не ви е тема за финанси
Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца — пламенный мотор.
същото, отивайте в унсс и спорете на воля![]()
Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца — пламенный мотор.
Ок, прочетох го, но усещам, че едва ли не ми се караш
Направих грешка с номерата защото си сравних сметкоплана и се оказа, че ние не работим по националния, както си мислех.
Аз използвам 152 за дългови инструменти по сметкоплан, в учебника ми е 153. Сметките съм ги писала като аналитични защото така са ми предадени, в учебника ми пише синтетични. И на мен ми се струва по-правилно 151 да е синтетична, но не мога да си оборя преподавателя, налЕ?
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
експертно счетоводно мнение, че лицето tsweet е права.
закво серете темата с такива работи
и се палиш прекалено на тая тема ахах
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphoto...70954117_n.jpg
:Д:ДД:Д:Д:Д:Д:Д:
илия,плс обясни им защо съм толкова злобна.
Щото може да си го позволи? Вие защо сте толкова пъпчиви и плешиви, примерно?
Бтв и аз обичам да споря, но определено не за счетоводството. Може да си измислим нещо за микро/макро![]()
I believe that time destroys everything. You can take one beautiful apple, red. After a while, it becomes shrivelled and full of worms, just like what happens to us.
-M.B.
и аз не разбирам. винаги е така.
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphoto...70914536_n.jpg
и ти винаги си пъпчив и плешив.
преди по макро/микро можех, ся по-скоро не :Д:Д
Вие не учите ли Теорема на Бейс? :/
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
пиче нападна пловдивски сокенар ;д