- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Куче,информация,съвети?
Здравейте всичкиОт 2 месеца обмислям варианта да си взема хъски, и искам да получа някакви съвети от хора които имат кучета или по-специално хъскита :P Въпросите ми са..
1.Много грижи ли изисква ? (Защото работя на 2 места и нямам много време..)
2.Колко приблизително пари месечно отиват за всичките нужди на кучето?
3.Оставя ли много косми след себе си,и това зависи ли от нещо?
За това се сещам в момента,всички други съвети ще бъдат добре дошли![]()
И на мен хъскито ми беше мечта дълго време и наистина е странотна порода, но ако живееш в апартамент и нямаш достатъчно време може би не е най- добрият избор, защото има нужда от дълги, интензивни разходки поне по два пъти на ден. В нета има страшно много информация и те съветвам да помислиш добре. Това е огромна отговорност и понякога омръзва бързо, а ти ще трябва да се грижиш за него в близките 12-15 години![]()
Реално кучето изисква много грижи. От хранене, през разходки, през ваксини и обезпаразитяване и какво ли не още. Никой не може да ти каже точно колко време ще ти отнема и дали ще се справяш, защото това зависи от теб. До каква степен ще се занимаваш. Защото има хора, които взимат животинките и не им обръщат внимание. Разхождат ги за около 10 минути и им хвърлят храна чат-пат.
Имай предвид, че едно малко кученце е нещо ужасяващо: )). Няма хигиенни навици, прави бели, трябва много да се пази от болести, не е обучено. Тоест, докато е малко ще трябват повече грижи.
Колко пари отиват за кучето отново зависи изцяло от теб. Всякакви ваксини и обезпаразитявания не са евтини. Тъй като ти кучето е едра порода, ще трябват повече хапчета за вътрешно обезпаразитяване (за куче около 27 кила бяха 3, а всяко хапче е по 5 лв. / по спомен). Външното (през лятото, тъй като е активен сезон за гадинки) препоръчват да се прави всеки месец. И не е хич евтино. Има значение дали ще даваш някакви допълнителни витамини, дали ще купуваш по-качествена храна (eukanuba, royal canin и т.н), дали ще му готвиш чат-пат, ще получава ли разни лакомства, консерви, играчки и глупости. Случват се и непредвидени разходи. Ако кучо се разболее отново се намесват паричките. Моето куче се разболя като малко и трябваше да остане няколко дни на системи в болница + да му бъдат взети антибиотици и какво ли не още. Като цяло хич не е евтино, но както казах по-горе - всичко зависи ти как ще решиш да го гледаш и колко пари можеш да отделиш за него.
В интернет е пълно с информация за отглеждане на всякакви видове кучета, включително и хъскита. Разрови се, прочети, помисли си. Достатъчно е да напишеш "отглеждане на хъски" и ще ти излезнат хиляда статии за характера, грижите и т.н за тази хубава порода.
You're frozen
When your heart's not open..
Това е куче. Не е предмет, не е саксия с цвете. Ако го вземеш малко е още по-ангажиращо. Хъскитата не обичат да стоят сами дълго и имат нужда от внимание и общуване, не върви да го зарязваш само по 12 часа дневно. Ако още от сега си с явното осъзнаване, че няма да имаш достатъчно време, бих те посъветвала да почакаш малко, преди да си вземеш куче. Това не е решение, което да направиш на минутата.
Не си взимай куче изобщо.
Защо ли?
Защото ако ти беше толкова голямо желанието, щеше да се скъсаш от четене, а не да питаш в някакъв форум, когато има тонове информация изписана. На сън да те барнат, щеше да знаеш всяка подробност. А ако сега желанието ти е такова, представям си след няколко месеца, когато осъзнаеш, че това куче иска разходка всеки божи ден в следващите 15 години, независимо дали замръзваш от студ или се изпичаш от жега.
Финансовата страна дори я подминавам.
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Кучето изисква нонстоп грижи.От-до !
Иска и много свободно време и място.За многото парични разходи и нерви пък да не говорим.Не е за всеки.
Без да ангажирам някой,но котките са 100 пъти по-добър избор от кучетата.Минимални разходи и грижи,защото котките на практика се грижат сами за себе си,за разлика от кучетата,на които като бебета трябва да им се угажда-те не могат и да се изпикаят без стопанина им да ги изведе навън.
А и сами кучетата откачат и тежко и горко на жилището ви.Поне с очите си съм виждал унищожителната сила на кучетата на приятели,които са ги оставили сами,дори замалко-къщата е с главата надолу!
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
Пф.
Котките са по-лесен избор.
Но кучетата са прекрасни, котките не могат да им стъпят на малкия пръст.
Боже мой-я разясни малко повече за превъзходството на "Боговете" кучета над котките хахах
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
Ако живееш в блок не си взимай куче. Няма смисъл да го тормозиш него както и съседите ти... Трябва да се направят закони против човек който живееш в блок да може да има куче в България....
Ако живееш в къща с голям двор, тогава проучи нещата... От друга страна за какво ти е куче ако не можеш да отделяш време за него? Това да имаш приятел е голямо щастие, но ти няма да можеш да го усетиш тъй като няма да имаш време за него...
Не си взимай куче. Щом нямаш време за себе си, не знам как ще гледаш животинка. Като вземеш мъничкото кученце, знаеш ли колко е трудно да го научиш на навици, команди и тн. Не може да стои постоянно само, в 11ти клас, брат ми ми остави кучето си за 3 месеца, защото замина по работа,а нямаше как да го вземе с него. Знаеш ли как съм се оправяла? Да ставаш сутрин в 5.30 да го разхождаш, вечер вместо да си ходиш някъде, бързаш да се прибереш за да го изведеш навън, да му сипеш да яде.. грижа си е, ангажимент си е. Вярно е, много любов дават, човек се привързва и са прекрасни животнинките (особено кученцата), но трябва да можеш да им отделяш нужното внимание.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Знам, че специално за тази порода трябва да се отделя много време за разходка и тичане. Наистина са много красиви, интересно ми беше да разбера, че това е една от най-примитивните породи и се слави с честия си и продължителен вой. Не знам как съседите ти ще понесат това. Скоро видях една приятелка, тя си е взели куче от породата мини хъски, много са сладки. Аз за пръв път чух и вядях тази порода. Интересно инфо за нея прочетох тук:http://zoovidove.baubau.bg/%D0%BC%D0...81%D0%BA%D0%B8
само едно ще ти кажа - нямаш ли време не си взимай куче.... само ще измъчваш животинчето
Който не може да разбере с какво кучетата превъзхождат котките значи просто не знае за какво става въпрос. Разбира се всеки има право на избор, както и да харесва различни неща, но няма място за сравнения между тези животни.
Той по-скоро говореше за голямо куче
Аз,например,тия малки въшки не ги броя за кучетаНе мога да нарека един мини пинчер (например) куче след като котарака ми е поне 3 пъти по-голям от него
Иначе няма спор,че дребосъците (като цяло малките породи,не специално пинчерите) са сладки.Няма спор,че са подходящи за апартамент,защото не им трябва толкова много място,нито са много шумни,нооо се съгласи,че едно хъски или друго голямо куче няма да се чувства добре ако го затвориш между четири стени
![]()
^ не са шумни ли ? тия дребните толкова енергия имат че могат да те изнервят за нула време
Е,ок,може би някои от тях са шумни,но имам приятелка с йорки,имам и комшия с 2 пинчера (от обикновените) и болонка и почти не им чувам гласоветеТова са единствените мъници,които знам и са изключително кротки и тихи.
BTW много ме радват йоркита с панделки на главитеНаправо ми идва да го хвана и да го мачкам,и гушкам,и мачкам,и гушкам,и мачкам ... ^_^
Тихо йорки о.О Каква мечта е това, ехе...
Целият квартал разбира кога песът излиза на разходка :д И не дай си, Боже, да има някакъв нехарактерен шум в 12 вечерта, веднага ще оповестим :д
Амиии,както казах нямам много опит с малчовци ама йоркито на тая приятелка лае само ако види бус,автобус,тир или друго огромно превозно средство![]()
![]()
![]()
А относно тоя мъник по-горе - http://vbox7.com/play:207991372a <3
Иии предлагам да спрем със спама![]()