- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- За атеистите
Лошо.Как виждате смъртта - като нещо хубаво или като нещо лошо? И какво целите в живота?
Знание.
Твърде много неща искам да свърша, а времето ми е твърде малко. Мисълта, че скоро трябва да започвам да го разменям за някакви хартийки пък ми е меко казано противна.
Тъжно ми е, че няма да доживея да видя възхода (или пък краха, кой знае) на тази цивилизация.
Който се е интересувал от история, философия и религия сигурно му е направило впечатление, че едва в последните 10-15 години, с навлизането на Интернет, човечеството започва действително да се развива и духовно.
Бих си дал и некомпетентното мнение, но истината е, че за да защитавам теза относно 'смъртта' първо трябва да съм наясно какво е животът. Аз лично 2 варианта виждам - 1) при наличието на определени обстоятелства в дадена система се образува 'жив организъм' или 2) животът е 'малфункция', 'грешка' в системата.
И в двата случая да търся причина за живота/смъртта/успехът на JB би било продуктивно колкото да творя теории за произхода на Вселената.
Страх ме е по-скоро какво ще стане с хората, на които държа, ако утре ми се случи нещо. И да - вариантът с комата, от която така и не се събуждаш, ми се струва най-вероятен.
ФизикаНе съм съгласна с нито един от двамата, но за да можеш да си отговориш на въпроси, свързани с религия, се изисква определена зрялост, до която не си достигнала още
Религия
Изисква се да си с IQ над 45 и родата ти да не са малоумни копеленца, които да ти пълнят главата с глупости.