- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Интегрират ромите и дискриминират българите
Предполагам, че има много расистки и крайни изказвания по темата, но няма да чета всичките. Направо ще кажа мнението си:
България има сериозен проблем с образованието. Не само ромите са образовани. Голяма част от младите Българи, които биха могли да работят си отиват точно защото искат добро образование. Образователната ни система е лоша и произвежда хора с ниска култура, които знаят малко и не разбират от много. Ясно е, че е хубаво да се подкрепя образованието на всички граждани на държавата.
Това, че им плащат ... Ромите между 20 и 35 години нямат родители със стабилна работа. Затова имат нужда когато някой ги принуждава да учат вместо да се издържат с работа да им дава пари. Това не е абсурдно, а логично решение на проблема. Тъй или иначе парите не са много и пак ми е чудно как ромите оцеляват с по 4 лева на ден.
Целта на управляващите е да си запазят властта и са си изготвили много хубава тактика ще я обобщя под лозунга "Глупавите хора се манипулират по-лесно". Макар и да не звучи гръмко това е самата истина и как може те да пропуснат да се възползват от това. Това се постига изключително лесно, разваля се образувателната система (родителите ви могат да ви кажат колко се различава сегашното от тогавашното учебно заведение), после се деградират други институции от които един циливизован човек от 21 век би имал нужда, като здравеопазването, после следва транспорта и прочие.
Така чрез първата стъпка си осигуряваме интелектуално по-слабо развито поколение, а чрез останалите се стремят да принудят сегашните буржоа да емигрират от България, просто защото държавата не може да им осигури качествен стандарт на живот.
Колкото и да звучи конспиративно - огледайте се. Вижте на какво са заприличали масата от училища и се поинтересувайте колко от съучениците ви са загрижени за интелектуалното си усъвършенствуване, а емигрантите дори не мисля, че има нужда да ги обсъждаме статистиките показват, че има 3 милиона Българи имигрирали в чужбина, като това са само официално пребиваващите.
Това нововъведение за което става на въпрос в темата смятам, че е поредната стъпка за осъществяване на гореупоменатият план, разбира се, че ще предлагат такива бонуси на циганите, та те са основния им електорат, а и са толкова лесно манипулируеми. Това трябва да се отнася само до някакво 'малцинство', защото ако това поущрение беше за най-добрите без значение от етническата им принадлежност нямаше да има същият ефект, тогава надали щяха да си кажат родителите "А, ето виж този кабинет ни подкрепя и осъзнава колко ни е трудно на нас циганите.", където всъщност стигаме до темата колко безполезни са циганите и как живеят на гърба на пролетариата досущ като политиците, но това е друга тема.
Important:За да не реве някой после в яростни протести колко съм бил расист и как е имало свестни цигани, държа да кажа, че като генерализирам имам в предвид някакво солидно булшинство, а не абсолютно всички.