- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Наистина ли чужденците влизат без бал в 91 НЕГ ?
ми май да...и аз познавам кореец,който така влезе....ама май се плаща, за да влезеш без бал..;дд
Така е!
Но няма какво да се учудваме - те започнаха и в родните ВУЗ-ове да влизат без изпити и да ни изместват...
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Ти за там ли си се засилил? Като ти гледах коментарите ,в темата за нашия набор, ми стана ясно, че трудно ще те вземат.
И как става изместването ни, било в 91 НЕГ или в родните ВУЗ-ове от такива ученици? Наистина в НЕГ има чужденци, но те не заемат ничие място. Не влизат като бройка в държавния план-прием. Доказателство са учениците по випуски. Приемат се по наредба около и малко над 180 души след 7 клас, а на матурата по БЕЛ, дали през миналата или по-миналата, са се явили над 200.Плащат си и са приети по други параграфи чужденците. Не съм много запозната със схемата, но имам спомен, че май трябва да са държали изпитите и да имат над някакъв фиксиран бал. И не всяко китайче или корейче, което срещнете там, задължително е влязло по тази схема. Пълно е във випуските с деца- небългарчета, но родени и отраснали тук, приети по стандартния начин - с изпити и с достатъчно висок бал след тях. Голяма част от тях идват от СМГ.
Да, влизат без бал, но после държат приравнителни изпити. При наличие на места влизат, естествено, не заемат никакво място. -.-
Не е вярно това. Питането е за влизане в 8 клас. В НЕГ има платен прием за чужденци и не се държи никакъв приравнителен. Почват от нулата като всички останали, не е нужно да знаят нещо по езика. Приравнителните на теория са за горни класове( от девети нататък), но за моите години престой в НЕГ на практика никой не е влязъл с приравнителен, тъй като е нямало освободени места. Има тук-таме появяващи се нови ученици, но те са по параграфа преместване от гимназия- аналог в провинцията. Примерно родителите се местят да работят и живеят трайно в София и детето им, което до момента е учило в немската примерно в Добрич, бива разпределено от инспектората или в НЕГ, или в 73 СОУ.
Не подвеждайте с погрешна информация.