- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Книга на Стивън Кинг
Всяка приказка е предсказуема, доброто печели накрая (изключение прави Оскар Уайлд, например, но такива са малко).
Аз изобщо вече не чета Стивън Кинг, защото го познавам твърде добре и ми идва твърде предсказуем, за да ми е достатъчно интересно. Това не го прави по-малко интересен по принцип, ако човек си пада по такъв тип неща.
Тази твоя любима потребителка не я познавам. Трябва ли да знам къде да ида да и се кланям?
Стивън Кинг, след някакво количество прочетени творби, става скучен, ако търсиш нещо ново - защото той не предлага нищо ново, всичко вече го е написал.
Това не променя факта, че все пак някои лично на мен са ми ценни и интересни (а това по-горе е лично мое мнение, за в случай, че не си е проличало от това, че го пише конкретен човек с конкретен ник и т.н.)
Така че, лично според мен, "Очите на дракона" е една много хубава приказка, която си струва да бъде прочетена. За разлика от много други книги на същия там.
Леле, замълчи.
Това, че на ТЕБ ти става скучен, съвсем не означава, че наистина е така.
Колкото и да са елементарни и леки за четене творбите му, не можеш да кажеш, че не предлага нищо ново или че е предсказуем. От тоновете автори, които съм чела, Кинг е един от най-оригиналните, идейни и непредсказуеми. Едно е човек да свикне с неговия стил на писане и да влезе в духа на неговите фантазии, съвсем друго е да каже, че е предсказуем.
И спря да се върти за миг земята..