.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 27

Angry Само мен ли не ме пускат ?

Здравейте! Имам следния проблем.. Родителите ми не са консервативни хора,но когато се отнася до това дали ще ме пуснат някъде, всичко се променя. Най-скорошният пример, който мога да дам, е от днес. Излязохме с приятели на кафе в 5 вечерта, където ходят САМО деца на нашата възраст (14). В 5 и 30 ме извикаха да се прибирам , защото било тъмно. Всеки ден свършвам училище в 7 и докато се прибера става 7 и 30, но ето , че когато съм във ваканция ме карат да се прибирам рано. Не ме пускат да спа в приятелки, освен ако не е за рожден ден и така нататък. Моля ви ако някой знае как мога да ги убедя да ми имат малко повече доверие и да ги накарам да мислят,че не се умира ако се разхождаш по средата на центъра сред много хора , когато е ТЪМНО, да каже !!!!

Моите са същите, само че не ме прибират точно в 5 и 30, но към 7 максимум да речем; дори лятото вечерният ми час е 8 и 30, защото "си имам къща" и така нататък. В приятелки също не ме пускат да спя, по купони също не ми дават, мда. Според мен това си е до родителите и дори да се опитваш да ги убеждаваш, малко са тези, които наистина биха се вслушали в думите ти - родителите като моите, напр живеят в техен си свят и смятат, че когато кажат нещо, не бива да се оспорва ... xD

Голям фен Аватара на EternalDream
    Трябва просто да поговориш с тях. Естествено, за да те пускат, трябва да си им доказала, че могат да ти имат доверие. Пък и центъра на Бургас е достатъчно светъл след 17 часа

Мега фен Аватара на xoxi
    Доверието им към теб, няма нищо общо с това, че не те пускат вечер да излизаш.
    По телевизията дават такива случаи, че е нормално родителите да се притесняват за децата си и да ограничават малко свободата им. Никой не е застрахован обаче и това, което може да се случи в полунощ, е възможно да се случи и няколко часа по-рано.
    Поговори с тях, като за начало поискай да ти отпуснат поне половин час повече. След време поискай още половин час... и т.н.
    И спря да се върти за миг земята..

Мега фен Аватара на teenems
    Според мен се притесняват покрай всички тези убийства наскоро.Едва ли ти имат голямо доверие както и на приятелите ти,може би?!Опитай да поговориш с тях на нормален език,а ако отново те оставят с този режим просто се примири и се моли да изминат бързо тези 4г.
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

Цитирай Първоначално написано от Alisha28 Виж мнението
    Моите са същите, само че не ме прибират точно в 5 и 30, но към 7 максимум да речем; дори лятото вечерният ми час е 8 и 30, защото "си имам къща" и така нататък. В приятелки също не ме пускат да спя, по купони също не ми дават, мда. Според мен това си е до родителите и дори да се опитваш да ги убеждаваш, малко са тези, които наистина биха се вслушали в думите ти - родителите като моите, напр живеят в техен си свят и смятат, че когато кажат нещо, не бива да се оспорва ... xD
    все едно сме сестри ;д

Цитирай Първоначално написано от EternalDream Виж мнението
    Трябва просто да поговориш с тях. Естествено, за да те пускат, трябва да си им доказала, че могат да ти имат доверие. Пък и центъра на Бургас е достатъчно светъл след 17 часа
    не е За центъра а за това ,че като се прибирам и навсякъде е тъмно и кварталът ни е пълен с педофили и пияни .....

Нормално е да се страхуват, разбирам ги, но въпросът е да не се стига до параноя и да превръщат контрола си (а несъмнено трябва да има такъв) в затвор. Може би все пак трябва да направиш опит да поговориш с тях, да им обясниш как се чувстваш спокойно, без да действаш нападателно или обвинително; трябва да стигнете до някакво алтернативно решение - да речем, че ще те пуснат до по-късно, но ти трябва да им звъниш през 40 мин да ги уверяваш, че всичко е наред + преди това да си им казала къде си и с кого си. Така постепенно може да се изгради доверие помежду ви, ако им покажеш, че можеш да бъдеш сериозна и отговорна, а съгласието им за повечето неща да започне да надделява пред забраните.

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    И мен не са ме пускали докъсно и зиме и лете.
    Не съм им давала никакви поводи и винаги съм била примерно дете,не че се хваля,ама са вечеряли с Господа, в сравнение с повечето ми набори. Нямам сериозни провинения, че да ми нямат вяра,просто...не ме пускаха и тва си беше. Дразнех се,ама тва е положението.
    Сега съм на 18 и пак ми правят проблеми,ама вече не им се връзвам толкова.
    maDamn

и аз преди бях така , но не знам те сами се промениха без да съм казвала нищо и вече ме пускат дооо 22;00 , иии да :Д

Супер фен Аватара на druzilla
    Град
    България
    При мен не е така,но при много мои приятелки е,така че мисля,че е нормално.Притесняват се за теб,трябва да оцениш загрижеността им.Обаче 5:30 си е наистина рано.Поговорете си,обясни им,че връстниците ти излизат до много по-късно.Покажи им,че си достатъчно отговорна,за да те пускат.
    “If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥

лятото се прибирам към 23:00 23:30 (но пък ние си говорим на улицата или сме някъде наблизо) сега наистина е мн гадно защото се стъмва рано и просто.. днес се прибрах 6:30 нищо не са ми казали но ако се бях забавила щяха да започнат. Просто им кажи че ще им се обаждаш и няма да се туткаш, но искаш поне още малко да те оставят навън.. А и колкото по-голяма ставаш толкова повече ще ти имат доверие (стига да не се издънваш) .. така че споко не се впрягай те са родители просто се притесняват ^^

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    на 14г де си тръгнала?
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен Аватара на strawberry88
    Цитирай Първоначално написано от PRECARIOUS Виж мнението
    кварталът ни е пълен с педофили и пияни .....
    Еми затова не ти дават до по-къcно да седиш.Притесняват се за теб.Мислят ти доброто.

аз нямям проблем прибирам се зимата кам 21:45 или 22:00 а лятото към 23:00 но съм на 3 минутки от центъра и към 21 зимата се обаждам или те ми се обаждат и питът къде съм но ние излизаме групичка от около 7-10 човека дори и повече и винаге има някой който да ме изпрати до нас

Нашите дори не ме пускат да излизам а вие се оплаквате, че рано ви прибират има и по-зле от вас. ))

На 14 и мен не са ме пускали до кой знае колко късно. Тогава и аз се противях и негодувах, ама сега съм им безкрайно благодарна и честно казано на тяхно място бих постъпвала по същия начин. За всяко нещо си има време, не знам за къде си се разбързала. Съгласна съм обаче, е 5:30 е малко рано, поговори с тях, дано успееш да си издействаш вечерен час към 7-8 (на мен ми се вижда напълно нормално). Ама наистина хлапета (извинявам се, ако ти звучи обидно) на по 14 години нямат какво да търсят по улиците в 10 вечерта

Когато бях на твоите години, и мен не му пускаха. Даже и на 17г. не ме пускаха на дискотека. След това се изнесох от нас и съм ходила 2-3 пъти на дискотека, и изобщо не ми беше толкова интересно, колкото преди (макар че не ме пускаха, успявах да намеря начини да отида ;д).
    Когато разговаряш с родителите си за часа, в който да се прибираш, не се карай с тях, не мрънкай, не реви - това само ще покаже, че не си достатъчно зряла, и ще влоши нещата. Винаги говори с тях спокойно. Казвай им с кой и къде ще излизаш. Намери си някой, с когото да се прибираш, или да те изпраща. Ако нямаш такава възможност, уговаряй се с някой от вашите или с по-голям брат/сестра да те чака на дадено място (например там, където свършва центъра, и не е толкова оживено и осветено) или си говорете по телефона докато се прибираш. Ако закъсняваш, задължително им се обаждай да им казваш къде си и кога ще се прибереш.
    Освен това и поведението ти трябва да бъде примерно - вкъщи да помагаш с някаква домакинска работа, да речем, в училище да имаш добри оценки, а като излизаш навън с приятели да не правиш глупости. С времето родителите ти ще свикнат и ще започнат да те пускат до по-дълго. Друга тактика е всеки път да се прибираш с 5-10 минути по-късно и така вечерния ти час ще се премести от само себе си. ;д Например по едно време моят вечерен час беше 22:00. Но баща ми всеки път ме питаше кога ще се прибера, все едно не ми е казал в колко да се прибирам. ;д И аз от начало казвах в 22, и се прибирах в толкова. После закъснявах с 5-10 минути и видях, че той не ми прави проблем, и като ме питаш към колко ще се прибера, казвах 22-22 и нещо, 22:15 и така си преместих вечерния час до 22:30. : ) Но ако видиш, че родителите ти правят проблем, прекрати "тактитката".
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Супер фен Аватара на thebigsmile
    Поговори с тях. Покажи им, че могат да ти имат доверие. Притесняват се за теб все пак в днешно време какви ли не хора има.
    I won't lie anymore you're the one who's loving my soul you belong to me and all you're love we can't die so easy ...

Аз пък съм на 17 години и също имам вечерен час даже зимата въобще като се стъмни не пускат да излизам такаче незнам какво се оплакват . Лятото вечерният ми час е до 20 часа а зимата до 17 часа а съм на 17 години и не съм умряла . За сметка на това винаги са ме пускали на дискотека или на купони просто явно съм спечелила доверието им . Разговарях с баща ми понеже догодина ставам на 18 се изяснихме че няма да имам вечерен час но винаги ще подържам връзка с тях когато реша да не се приблирам . Опитаи да поговориш с тях спокойно и да спечелиш доверието им ,помогай вкъщи и бъди стартелна . Те са ти родители мислят ти доброто не те пускат не защото не искат да се забавляваш а защото се притесняват за теб . Напоследък станаха много убийства и изнасилвания на деца и може би това ги е подтикнало . Убедена съм че когато станеш на 18 нещата ще седят по съвсем друг начин защото ще видят че си зраля и отговорна по отношение на прибрирането си . Помоли ги щом имаш подобен вечерен час винаги когато някой има рд да те пускат с уговорката ако закъсняваш да идват да те взимат . Без да се сърдиш но деца по на 14 години нямат работа из града в 22 часа .

Цитирай Първоначално написано от granger Виж мнението
    И мен не са ме пускали докъсно и зиме и лете.
    Не съм им давала никакви поводи и винаги съм била примерно дете,не че се хваля,ама са вечеряли с Господа, в сравнение с повечето ми набори. Нямам сериозни провинения, че да ми нямат вяра,просто...не ме пускаха и тва си беше. Дразнех се,ама тва е положението.
    Сега съм на 18 и пак ми правят проблеми,ама вече не им се връзвам толкова.
    И при мен беше така - доста рано са ме прибирали,когато бях по-малка /за което донякъде съм им благодарна сега/
    В момента съм на 18 /даже може да се каже и 19 след има-няма месец ;д / лятото съм си навъкна до към 12,освен ако не ходя на дискотека..но почни нямям проблеми с наще за излизането

Колкото до авторката - Замисли се защо не те пускат..ти сама каза к'ви хора има в твоя квартал,нормално е да се притесняват когато станеш родител ще разбереш .. А за момента може да поговориш с тях,но не прекалявай.. зимата мисля че 7-8 е напълно достатъчно за вашата възраст .. все пак сте на по 13-14 къде сте тръгнали ?

Супер фен
    Само на 14 си, спокойно.Те просто ти мислят доброто.Изчакай още няколко години и ще видиш, че ще има промяна.Тогава вече ще те пускат повече.

Супер фен
    Град
    България
    На 13 съм и ме не ме пускат.През зимата в 17:00 трябва да се прибера,и да излазя след като си науча.И мен не ме пускат да спя у приятелки.През лятото трябва да се прибера преди да се стъмни,зависи кой месец е: 8,8:30,9 и така ;д не ми е приятно,но като се замисля колко опасни типове има...разбирам ги.
    "Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн

Голям фен Аватара на explosion_
    Добре бе вие на 14 кво искате? Нормално е да не ви пускат. По-добре да си стоите вкъщи и да гледате Ледена епоха, вместо да ви набара някой загорял 40 годишен чичак и да ви развали детството. Не знам кво не ви харесва.. пък и според мен момичетата на 13,14 години си мислят, че са надраснали възрастта си, а всъщност не е така. В училище се закачате с момчетата, сваляте им се.. пък като се приберете и видите че дават Хари Потър се спирате на канала да го гледате, така че щом родителите са преценили и да ревеш и да мрънкаш няма да те пуснат!

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Искам да те питам едно нещо-къв ще го дириш навън до късно? Ти сама казваш, че квартала, в който живееш, е пълен с пияници и педофили. Как очакваш един нормален родител да ти каже нещо по-различно?
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си