- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Е АРЕ СТИГА..
Така здравейте на всички може би историята не ми е за тука обаче нали е козметика и диети моето е нещо такова.Това лято реших да отслабна и почнах да си тренирам,спрях сладко,тестено,газирано всичко както си трябва.И ето,че постепенно до сега отслабнах доста,смисъл в нормата.Проблема ми е следния искам поне още 4-5 кг. да сваля и ето тука идва проблема майка ми и баща ми съвсем откачиха особено около празниците,защото аз отказвах да ям сладко и там мама каквото е направила и баща ми ме кара да ям и ми е супер ужасно искам да си ям както до сега да отслабна още малко и лятото като отида на морето или където и да е да не се срамувам.Моля Ви дайте ми някакъв съвет говорила съм с тях и пак е същото,защо никой от тях не разбира,че това е важно за мен,че съм се борила и лишавала толкова много не искам сега всичко да отиде напразно...
Да не би да се страхуват, че си отслабнала твърде много?
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Хапни малко - хем те ще са спокойни, хем ти ще се наградиш. : ) От едно парче няма да надебелееш.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Поне от уважение към вашите хапни няколко хапки.Все пак килограмите не се качват толкова лесно ...
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Не знам от какво се страхуват обясних им ясно и точно,че нищо няма да ми стане,че се чувствам така по-добре ама... Искам веднъж и аз да постигна нещо,нещо за себе си,което ме прави щастлива не знам защо не разбират.
Хапвай си по малко и от тези неща, но не да прекаляваш. Нали ще искаш да запазиш г/д тези килограми, но не можеш винаги да се ограничаваш от газирано, тестено, сладко и т.н. Трябва да си похапваш от всичко, но в норма.![]()
I won't lie anymore you're the one who's loving my soul you belong to me and all you're love we can't die so easy ...
Ох,като почнете с тия диети,отслабвания и не знам си какво още...
Човек отслабва нормално и ЗДРАВОСЛОВНО ,когато яде от всичко по малко и не се ограничава.Прави физически упражнения и яде плодове,зеленчуци и тн. Това да решиш просто да не ядеш от инат,че искаш да си слаба или да следваш някакви интернет диети ...хахах. И какво като си отслабнала от лятото до сега?Да си чувала за йо-йо ефекта? Не става така.Цялата цака е да си забързаш метаболизма.С тия смешни ограничения просто си вредиш на здравето. Пък и човек трябва да знае кога да спре.
Супер прост пример ти давам :
Приятелка,която едно време беше 75 кг отслабва в продължение на една година като яде всичко,но на малки количества.Ходеше на масаж на корема,който да и забърза метаболизма.Сега в момента е 50 кг и не прилича на абсолютно нищо.Иначе да,определено бая отслабна.Едно време изглеждаше здраво и хубаво момиче,сега циците и са увиснали,супер съсухрена е ,но като и направят комплимент,че е слаба и тя лети от щастие.Боледува на 2-3 седмици...абе смешна история.Между другото е на 18 години,а от сега си е прецакала здравето заради някакви смешни модни тенденции.Не си знае мярката...
Така,че отслабвай си колкото искаш,не яж,спортувай без нужната енергия и отслабни още повече.Само,че ...не си е работа клющаво момиче.Знаеш ли защо?Защото най-малкото едно хубаво момиче,една млада дама(че и жена) трябва да има форми и да има къде да я пипнеш...На това му се вика женственост.
Та...ако толкова много искаш да отслабнеш и вярваш,че така ще се чувстваш по-добре,тогава обясни това на родителите ти(които не вярвам да те разберат,честно казано).После се опитай(колкото и да ти е трудно) да изядеш от празничната трапеза поне 40-50% от храната в чинията ти.Поне създай (смешното)впечатление,че ядеш без да правиш диета.
Не се качват толкова бързо,но когато смениш рязко режима и начина на хранене много ясно,че ще има последствия иначе ги уважавам страшно много и бих направила всичко за тях,но просто това с яденето никога до сега не са ми държали сметка какво ям.
О, при мен има къде да се пипне повярвай ми.Въпроса е там,че не гледам някакви диети от нета или нещо подобно просто си изградих решим спазвам си го и съм отслабнала не е рязко да кажеш всичко е нормално.Тренирам и в нас и попринцип,но определено има неща,който искам да си оправя.
може би се страхуват да не прекалиш с диетите и да почнеш изобщо да не ядеш.. ии после анорексия.. и такам .. и при меене е същото ама .. Родители..
Една-две хапки от дадено нещо не е "рязка промяна на хранителния режим".Все пак не са те карали да се тъпчеш,а да хапнеш от нещо,което са се постарали да направят заради празника ...
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Това пък не го разбирам, буквално да ти тикат храна в устата и да те тъпчат. Ми като не ти се яде, няма да ядеш, егати работата. А ако ти се яде, хапни, не можеш цял живот да не ядеш сладко/пържено и тн. Килограми се качват не чак толкова лесно, дори и да хапваш примерно веднъж в седмицата, че даже и два пъти, някакви вредни неща, няма да си върнеш нищо.
Everything changes, but beauty remains ...
За анорексията съм много далече. Иначе явно от това се страхуват нямам представа и аз. Вече не знам какво да обеснявам честно, не може ли просто да си правя какво искам тялото си е мое ако искам ще ям,ако не искам няма супер тъпото е така.
Еми, обясни им, че като се храниш здравословно, тренираш и избягваш тежките храни се чувстваш по- добре- не само външно. Не им говори на инат, а обоснови действията си.
Ще пробвам,благодаря Ви на всички дано накрая им писне и да продължа да си право какво си знам.![]()
Добре ти как отслабваш? Като ядеш здравословна храна или просто като си ограничила количествата на храната, която си яла преди?
Защото ако просто помолиш майка си да готви диетично и тя те вижда че ядеш яденетата и ядеш салати, мисля че няма да има нищо против.
Примерно до колкото знам лещата е диетична. Яж си в нормални количества такива неща да им е мирна главата на вашите.
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
К'ва диетична леща Ви гони,като сложи майка й мазночите,знаеш ли к'во става?))
То си е въпрос до финансови средства дори и за храната.Освен това ,ако са 3ма или 4ма човека в семейството много ясно,че никой няма да я пита ,какво и се яде на нея и постоянно да се съобразяват с нейните предпочитания.Да ядеш хубава,прясна и здравословна храна абсолютно винаги е въпрос на пари. Много ясно,че могат да се направят едни обикновени картофи,леща,грах по здравословен начин и без много мазнина,но както казах,тя не е единствена в семейството.Още повече пък ,ако бащата командва и обича да яде по-балкански манджи![]()
Да яде отделно?Освен ,ако не е истинска вегетарианка...ще е смешна картинка и ще е до време.
Да ама като каже на майка си да не слага олио на лещата и пак ще почнат разправии както си е било..
Като няма кой да се съобразява с теб си правиш сам каквото искаш ! И аз живея с още двама души,те ядат различно,аз ям различно.
А не може ли не тя да се съобразява с тях, а те с нея ?! Откакто започнах да се храня здравословно накарах и майка ми и баба ми да спазват някои основни правила и да се съобразяват с това как готвят, какво слагат и какво ядат. Има си предимства здравословното хранене и, ако успее да убеди родителите си в това, ще е най- добре. Олио не се купува в нас, а разни "по- специални" мазнини, които не са вредни и при пържене не се превръщат в канцерогенни. Да, вярно- по-скъпи са, но при това минимално количество, което ние използваме една бутилка доста време ни държи.
кокосовото масло става,маслото също (обаче е скъпо) Олио и зехтин не стават ,не държат на температура.
Като цяло майка ми готви прекрасно,обаче наистина прекалява с олиото и колкото и да и казвам тя просто така си е свикнала,защото пък баща ми обича по-мазно.Вкрайна сметка няма угодия, не мога да карам някой на сила да яде здравословно или да спазва някакви правила,който той не иска.
Готвиш си отделно,това е решението.Като не можеш си живей с дерта и свиквай,такава е 'авъта