.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 50

Тема: НПМГ ?

Talking НПМГ ?

99 набор съм и тази година ми предстой кандидатстване Искам да попитам какво е мнението ви за НПМГ ?? Иии дали някой иска да учи там догодина ? Чувала съм много добри отзиви обаче не знам ... Искам да уча там с химия. Има ли такива, които сега учат в това училище?? И също исках да питам някой знае ли нещо по въпроса с общежитията, защото съм от Перник и не ми се пътува Мерси предварително

Голям фен Аватара на TheBeatles
    Град
    София
    Аз уча в НПМГ за първа година с профил Биология. Отначало се колебах между Биология и Химия, но в последствие избрах Биологията. Училището откъм обучение е на много високо ниво. За кандидатстването е нужен изпит по съответния предмет (в твоя случай химия). Изпитите не са чак толкова трудни, стига да си се подготвил добре. Материалната база на училището също е на ниво.
    Общежития има. Мисля, че са в Младост, но не съм сигурна. Ако искаш да знаеш още нещо - питай.
    Последно редактирано от TheBeatles : 12-28-2012 на 07:43
    Момиче съм!

"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън

anonymous708973
    Guest
    Пиши лично съобщение на SisiStrange. Учила е в НПМГ с химия, в момента е студентка втора година, та ще може да ти даде адекватно мнение.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Общежитието за момичета е в спортното към цска - на 4ти километър, слатина се води май.
    5 спирки с трамвай 20/23 и после 3-4 със 120.
    Времето, прекарано в точно това общежитие, беше от най-гадните периоди в живота ми.
    Възпитателките са свикнали с глупавите спортистки и те третират така, вечерен час 9 часа, спортистките крадат, а като цяло и възшитателките са малко негативни към ученичките от нпмг, поради незнайни причини.

Абе, ако си нормално дете, няма да има проблеми. Ама аз едва понесох тази простотия.

Иначе, хайде малко с хубавите приказки.

Престоят ми в НПМГ беше сравнително приятен, имаш възможност да учиш и да научиш, и да правиш каквото си искаш.
    НО стига да поискаш. Никой не ти го дава готово, и не ти го бута, трябва сам да си го вземеш.

АБе, имах много неприятни гимназиални години, но определено ако трябваше да ги изживея още веднъж, пак щях да си избера НПМГ, и щях да уча малко повече.

Яд ме е, че това дето сега го чета, можех още в 8ми клас да го знам, но уви.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Повече от фен Аватара на vassy
    Аз съм година по-голяма от теб и съм от Централна България. Уча в НПМГ и живея в общежитието... Има хора от Перник, за пътят ти казаха.. по принцип, когато съм 2ра смяна ходя с тролей 15мин и метро, защото е топло и удобно, докато 120 е пълната мизерия...
    Общежитието е хубаво като условия за живеене, това лято го ремонтираха. Възпитателките с малки изключения са комплексирани, ненае.ани лелки и ги е яд, че имаме по-хубав живот. Тях не ги смятам за проблем, понеже си има правила и ако ги спазваш, нема какво да ти кажат..
    НПМГ е яко училище, химията - як предмет.. аз съм с химия и биология.. Учителите са много свестни и сградата е хубава..
    Не си давай много-много зор, най-хубавите работи се случват, когато най-малко ги очакваш.

Като ги видях на какво приличат учениците на националната олимпиада по химия,се отказах категорично от НПМГ..Въобще не ми харесаха и даже не си и помислих да кандидатствам там..Изборът е твой ..

Цитирай Първоначално написано от vladislavcheto Виж мнението
    Като ги видях на какво приличат учениците на националната олимпиада по химия,се отказах категорично от НПМГ..Въобще не ми харесаха и даже не си и помислих да кандидатствам там..Изборът е твой ..
    много си зле..
    1. не съди за книгата по корицата
    2. видял си толкова малка част от тях
    Смяташ се за невероятен и НПМГ не заслужава такъв уникат ли? Сега кажи, че не са се представили добре на олимпиадата и затова си решил, че на нищо не приличали...
    Не си давай много-много зор, най-хубавите работи се случват, когато най-малко ги очакваш.

Цитирай Първоначално написано от vassy Виж мнението
    много си зле..
    1. не съди за книгата по корицата
    2. видял си толкова малка част от тях
    Смяташ се за невероятен и НПМГ не заслужава такъв уникат ли? Сега кажи, че не са се представили добре на олимпиадата и затова си решил, че на нищо не приличали...
    Ми не,не отричам,че взеха медалите..Само дето не правеха много добро впечатление как се държаха все едно са най-добрите и никой друг не може да вземе нито един медал..Подобно поведение е най-малкото тъпо.При това имаше един куп идиоти,които крещяха "НПМГ е върхът",правеха мексикански вълни и се държаха като излезли от джунглата неандерталци,невиждали през живота си техника и облечени хора Да не говорим,че един едва ли не остана обиден,че са го класирали на второ място и буквално си хвърли медала на земята ... Един взе че изперка и като психично болен си разкъса и хвърли листа в коша .. Още примери за диващина ? Моля ти се,не ми говори дали аз съм уникат или не,и какво заслужава НПМГ и какво не,видях ги що за стока.От други хора разбрах и държанието на учениците там.Но все пак трябва да изкарам моето училище най-доброто,нали? Няма смисъл да ме обеждаваш..Ако бяхте толкова добри,вие,а не СМГ щяхте да ходите на международните олимпиади по математика

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Извинявай, че не сме най-добри математика.
    Абе, кой имаше медали по химия последните години?
    По биологията?
    По философията?
    По ИТ?
    По компютърни мрежи?
    По физика?
    По география?

Знаеш, скромността и доброто поведение са за хора, които няма с какво друго да блестят.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Извинявай, че не сме най-добри математика.
    Абе, кой имаше медали по химия последните години?
    По биологията?
    По философията?
    По ИТ?
    По компютърни мрежи?
    По физика?
    По география?

Знаеш, скромността и доброто поведение са за хора, които няма с какво друго да блестят.
    Що ли пък имам чувството,че говориш наизуст?Точно по химия ги видях какво взеха последната година,а и ме съмнява точно тази година да са свалили гарда .. Съмнява ме,че сте обрали медалите по ИТ и информатика,след като това са предмети,профилирани в СМГ.Не ми пука за мнението ти,затова няма да ровя из протоколите,за да видя правотата на думите ти.

Към автора:Избора е твой.Ако искаш влез там с химия,ако искаш - не!Аз като цяло видях два типа ученици на олимпиадата - умни,направо зубъри,които взимат медали,и другите - комплексирани утрепки,които непрестанно се подиграват на умните си съученици.

П.С.Имам с какво да блестя,don't worry for me,sunshine А ти нали знаеш,че трябват да си супер комплексиран,за да тръгнеш да подлъгваш хората,че си учила в най-доброто училище,без и ти дори да знаеш защо ..

Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    По биологията?
    Кой наиситна ?

Супер фен Аватара на MrCreeper
    Ако бяхте толкова добри,вие,а не СМГ щяхте да ходите на международните олимпиади по математика
    Ти сам на себе си вярваш ли си :Д :Д :Д
    Ами това лято, хора от НПМГ, по-точно от моя клас ходиха на състезание по математика в Непал :Д
    Миналата година бяха в Тайван, по-миналата в Китай, не знам дали пропускат състезание :Д
    По ИТ, тази година НПМГ организираше есенния турнир и аз бях един от организаторите
    Познай колко човека от СМГ дойдоха да се запишат :Д
    Последно редактирано от MrCreeper : 12-29-2012 на 18:03
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Завърших НПМГ преди 2 години. Няма какво да си кривите душата, гимназията си тежи на мястото. Сигурна съм, че в сравнение с предни години нивото е паднало, но това важи за абсолютно всички училища. Там, стига човек да иска, може да се научи адски много. Ключовата фраза е: стига да иска.

Аз бях профил Химия. Продължих си следването с Молекулярна биология в Биологическия, СУ и съответно, освен биологичните дисциплини, се учи много химия като лекторите и асистентите ни са от Химическия факултет и упражненията ни се водят там. НПМГ ти дава абсолютно всички необходими познания по този предмет И на университетско ниво. Едно 80% от материала ни по Неорганична и Огранична химия го минавам за втори път, благодарение на НПМГ. Дори не е толкова заради учителите, колкото програмата е добре направена. Ако имаш желание като цяло да се занимаваш с Химия и за напред, определено е много хубава гимназия, може би най-добрия избор.

И мен като НомНомНом ме е яд, че не се стегнах първите ми години да уча като хората, щях да съм още по-напред сега. Хубаво, че ми дойде акъла 10 клас и успях да се възползвам достатъчно от гимназията. Съветът ми е: Не се отпускай, стегни се и стабилно си учи тези 5 години и ще видиш, че си е струвало. Особено, ако нататък ти трябва химия. Последната година половината ни клас кандидатстваше в Медицинска, другата половина в Биологическия (с няколко изключения, които не продължиха с науки) и нямаше нито един провалил се или влязъл с нисък резултат. Всички бяхме с 5ици и нагоре баш, където искахме.

За математики и ИТ няма да споря, защото не съм била в такъв профил, но си спомням, че си имахме няколко гения (вкл. и НомНомНом) та не бих казала, че там образованието е по-слабо. Във всеки случай, за биология и химия, гарантирам, че няма да се разочароваш.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Благодаря на всички ! Информацията ми беше много полезна Вече съм сигурна, че искам да отида там

Ох, почти ме накарахте да съжаля (или не съвсем почти ...), че написах руското преди НПМГ преди 2 години. -.-
    А вярно ли е иначе, че дори да си с профил химия/биология/etc, се учи и много математика?

Цитирай Първоначално написано от Alisha28 Виж мнението
    Ох, почти ме накарахте да съжаля (или не съвсем почти ...), че написах руското преди НПМГ преди 2 години. -.-
    А вярно ли е иначе, че дори да си с профил химия/биология/etc, се учи и много математика?
    еми някои учители го изискват, ама в крайна сметка за нищо не ти трябва тая математика... Който иска - учи..

Град
    София
    Айде и един физик от 8'в' клас да пише. Уча от тази година, гимназията ми е известна от повече от 2 години. Попаднахме на много добър класен ръководител, по английски. Имаме 18 часа седмично, но с тази госпожа е забавно, дори и повече часове да имаме. Учителите са много добри. Аз ходя на СИП Астрономия и съм се класирал на 2-ри кръг, повече нямам какво да кажа... Сградата е в много добро състояние.
    Брат ми е 12 клас и той донякъде ме запали по Физиката, вкарваше ме в неговите часове, след като завърших 7 клас. и т.н.
    А за олимпиадите не коментирам, просто... който казва, че не се представят учениците добре, в голяма грешка е...
    Личен мой приятел от 12 клас. е на 3-то място на международната олимпиада по Астрономия в Казахстан миналата година

Поздрави: Илия

Повече от фен
    Точно в НПМГ са най-големите наркомани, по предрусали и спрели няма..

thedragonflyy
    Guest
    Във всяко училище има. Даже в НПМГ не са толкова много

thedragonflyy
    Guest
    Значи аз в момента съм 8 клас и съм с химия, учителите са много добри, училището е много добро и няма да съжаляваш ако влезеш в това училище. Ако ти се иска наистина ще влезеш, не е трудно А ако има някой деветокласник-кандидат химик може да държи приравнителни и да идва, освободи се едно място

Скъпо ми нърдче,
    Явно нашите скъпи нпмгенийчета не ти харесаха.Какво да се прави,не всеки има вкус.Не сме ти се понравили?Ок,няма проблем...ама ние да сме причината да си се отказал от НПМГ....като не ти изнася,ходи в СМГ,на тях винаги им са отворени вратите за мазни гейчета като теб.Никой не се е засили да те спира да не кандидатстваш...още по-добре,ти не ставаш за нпмгеец....ама не обиждай нито училището ми,нито съучениците ми!Както каза vassy,видял си много малка част от тях.И не ни съди по това как изглеждаме.Важното е какво се крие в нас.Отидохме заради любовта си към химията,не на модно ревю.Отидохме,защото искахме да покажем какво можем и на какво са ни научили нашите мили преподаватели,които така неуморно се трудят за нас.Отидохме да прославим НПМГ и за сетен път да покажем,че сме по-добри от СМГ,ония тъпи нърдове,които нямат личен живот,защото прекарват деня си увесили нос над учебника,за да могат да получат още някоя шестица в бележника.Отидохме,за да покажем,че не сме като тях,че носим сърца на истински химици.Че сме готови да се впускаме отново и отново във вихрения танц на елементите и бихме го следваме до самия му край,без значение какво ще ни коства.Че любовта ни към всяка молекулка,всяко йонче,всеки атом е безкрайна.Че в химията ние открихме нов свят,нова Вселена,която е готова да бъде изследвана,стига да отвориш сърцето си и ума си за нея.Разбери,точките от олимпиадата са просто едни цифри,те не винаги значат нещо.И все пак изпратихме хора на национален кръг и те грабнаха медали.А външния вид?Може би просто сме се позабравили.Все пак,влезеш ли веднъж в ритъма на музиката,не можеш да спреш да се въртиш ли,въртиш и танцът няма край.Не означава,че сме се вглъбили в учебниците и не преставаме да учим.Моят клас лично въобще не е пипал учебник.Ама,пич,разбери ни,не е лесно да преживяваш експлозии по няколко пъти на ден(вярно,че никой не ни е насилвал,ама химикът си е химик,ако не пипне,не вкуси или смеси нещо,което да не експлодира,не знае,че е жив ).Не ни съди.

Цитирай Първоначално написано от magcho99 Виж мнението
    99 набор съм и тази година ми предстой кандидатстване Искам да попитам какво е мнението ви за НПМГ ?? Иии дали някой иска да учи там догодина ? Чувала съм много добри отзиви обаче не знам ... Искам да уча там с химия. Има ли такива, които сега учат в това училище?? И също исках да питам някой знае ли нещо по въпроса с общежитията, защото съм от Перник и не ми се пътува Мерси предварително
    Скъпо зайченце,ако искаш да учиш в училището на лигавите гении-добре дошлo!
    Ето ти скайпа ми,ако искаш-добави ме и можем да си пишем-rodon086n.
    Последно редактирано от gasaiyuno : 04-29-2013 на 15:51

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от gasaiyuno Виж мнението
    Отидохме да прославим НПМГ и за сетен път да покажем,че сме по-добри от СМГ,ония тъпи нърдове,които нямат личен живот,защото прекарват деня си увесили нос над учебника,за да могат да получат още някоя шестица в бележника.
    Откъде идва тази злоба?

Мандаринка
    Последно редактирано от dimitar., : 04-29-2013 на 16:18

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си