.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

Не мога да се избера специалвост

Почти всички мои съученици вече следват, а аз не мога да си избера специалност. От една страна, не искам да си остана със средно и да работя срещу мизерни пари и едва да изнемогвам, а от друга, не мога да си избера специалност, която да ми се отдава и да печеля добре. Всички се бутат в икономиката...математиката и химията са ми най-слабите предмети, а по ирония на съдбата професиите, които са свързани с тях ми харесват. Тъпо е да се бутам някъде, където сигурно едва ще завърша...тогава какво да уча? Нищо не мога да си харесам...
    Някой може ли да ми каже какво точно се учи по Маркетинг , и математиката ли е в основата на всичко?
    Последно редактирано от qgodkaaa123 : 01-04-2013 на 19:53

Супер фен Аватара на Wednesday666
    Има достатъчно специалности, които не са свързани с математиката.
    Например филологии, право, публична администрация и т.н.
    Помисли си какво искаш да работиш, с какво ти се занимава най-вече и от там вече търси такава специалност, която да ти позволява да работиш това, което искаш.

Супер фен Аватара на tonssy
    Цитирай Първоначално написано от qgodkaaa123 Виж мнението
    Всички се бутат в икономиката...математиката и химията са ми най-слабите предмети, а по ирония на съдбата професиите, които са свързани с тях ми харесват.
    Щом професиите ти допадат, на твое място бих се записала да уча точно нещо подобно. Да, ще ти бъде по- трудно, след като не ти вървят предметите, но с повече зор и учене ще се оправиш.

Супер фен Аватара на paradosou
    Ами не учи. Някои хора просто не са за това.
    Въобще не е задължително ако си със средно само да живееш мизерно и да се чудиш как да се оправяш в по-критични ситуации. Ако си пробивна, мислиш комбинативно, имаш амбиции и си преследваш целите... определено можеш да постигнеш много. Помисли си хубавo какво истински те влече и в какво се чувстваш най-добра, изгради си някакъв план (не пропускай да си нахвърляш повечко идеи/варианти, защото в края на краищата не можеш никога да бъдеш напълно независима) и почвай да го следваш. Няма нищо толкова сложно, работата е там, че в доста случаи хората сами си поставят спирачки и, разбира се, това адски пречи. Каквото и да избереш, единственото важно е да го правиш с желание, да си съобразителна и упорита.
    Последно редактирано от paradosou : 01-05-2013 на 09:09

Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P
    Маркетинга можеш да го запишеш и на 30 години. Не е толкова труден въпреки,че не съм студентка (все още). Запиши нещо,което хем да ти харесва,хем да знаеш,че можеш да си намериш работа с него.
    Все едно да запишеш право или икономика и да се радваш,че си хванал Господ за шлифера.Търси специалности,които имат бъдеще и ако е възможно не излизат по 500000 човека от там.
    Ако ти е толкова интересен Маркетингът , купи си една такава книга ,прочети я и виж за какво става дума. Друг вариант е да провериш в сайта на УНСС ,там има информация. Но ако искаш специалности ,свързани с математика и химия ,много яко трябва да се хванеш да учиш,защото си е сериозна работа.

Фен Аватара на sunrisee6
    Град
    София
    Разгледай сайтовете на университетие, разгледай различните специалности. Все нещо ще ти се стори интересно.
    Или преодоляваш страха си и излизаш на сцената, или цял живот оставаш зад кулисите!

-------
    Where did my cookie go? O.o

Banned Мега фен
    щом ти харесва дадена професия сядаш и учиш.. няма такова нещо като не мога... една моя учителка казваше... математиката е 5% талант и 95% усилие.. така че сядаш и решаваш задачи... химия същото + теория и толкова... а и можеш да си избереш нещо,което имаш малко изпити математика или което най малко ти върви... по-добре да се мъчиш и после да ти харесва какво работиш,защото това ще е 3-4-5 години,отколкото да не се мъчиш сега,да работиш нещо,което не ти харесва и да се мъчиш цял живот + мизерна заплата

Честно казано не знам по кой предмет съм добра...може би по психология и философия, но самите професии свързани с тези предмети не ми харесват. Много хора се бутат да учат това, но доколкото съм чувала , няма хляб в тези професии. Не искам да ставам учителка...Медицината също ми харесва, но 6 години учене + още 4-5 години специализация ми се виждат много...Какво мислите за Бизнес администрация и маркетинга? Трудно ли се влиза, ако си нямаш и понятие от математика? Май единия изпит беше по математика...

Banned Мега фен
    ^ виждат ти се много ?! разсъждаваш като 13 годишна на която и се ''живее'' ... а малко ли ти се вижда цял живот на заплата от 300лв ? с нещо,което дори и не се доближава до това,което ти харесва

Повече от фен Аватара на zlatko98
    Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
    ^ виждат ти се много ?! разсъждаваш като 13 годишна на която и се ''живее'' ... а малко ли ти се вижда цял живот на заплата от 300лв ? с нещо,което дори и не се доближава до това,което ти харесва
    Да завършиш медицина далеч не значи, че ще изкарваш хубави пари. Има много лекари, които са записали специалността заради нечии амбиции и сега се бъхтят за пари на чистачка просто защото са некадърни. В този случай по-добре е да запишеш нещо не дотам "престижно" (има и други специалности освен право и медицина), но в което да си сигурен, че си добър и ще успееш. Независимо от специалността, ако си пробивен, всичко е възможно.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от zlatko98 Виж мнението
    Да завършиш медицина далеч не значи, че ще изкарваш хубави пари. Има много лекари, които са записали специалността заради нечии амбиции и сега се бъхтят за пари на чистачка просто защото са некадърни. В този случай по-добре е да запишеш нещо не дотам "престижно" (има и други специалности освен право и медицина), но в което да си сигурен, че си добър и ще успееш. Независимо от специалността, ако си пробивен, всичко е възможно.
    к'фо ? иди се гръмни.. къде съм казала да записва медицина или нещо толкова сложно ? .. изобщо с тебе няма да се занимавам,написа мнение колкото да се направиш на интересен,без грам смисъл и мнение насочено незнайно към кой

Запиши нещо, което да ти харесва и да учиш с кеф. И да ти кажа.. после не се знае дали ще го работиш точно това...
    За медицина не е само, че трябва много учене, а че да си лекар е призвание... ти можеш пак да си зубкаш 6 годинки, ама ако не ставаш за лекар... квото и да правиш пак няма да ставаш.

Разгледай сайтовете на университетите.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Постоянно разглеждам, но не мога да реша наистина какво да уча. Специалностите, които са ми интересни са свързани с възможно най-слабите ми предмети. Кажете някакви специалности с география : S

Супер фен Аватара на tonssy
    Оф. Кажете тва, кажете онова. Ако толкова искаш да разбереш какво наистина можеш и искаш да учиш, препоръчвам ти сама да потърсиш информация. Ще намериш повече, отколкото тук някой ще ти каже.

Щом е за кинти - зъботехник ,

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си