Първоначално написано от
vladislavcheto
С риск да бъда линчуван,ще си изкажа мнението.Да заплатите са ниски,да живота е мизерен,да образованието смърди.Имам желание да емигрирам,но съм малък и не желая да си правя собствени прогнози.Ще ви кажа обаче нещо друго - и високо платена работа да имат хората - децата им не желаят да останат тук.И извинявайте,но кой нормален човек би искал да остане на място,където образите на Азис и производните му са на всеки сантиметър ? Кой ще иска да остане на място,където политиката е един омагьосан кръг - всички политици са боклуци ? Кой иска да остане на място,където ще си на легло и ще имаш нужда от спешна операция и лекарите ще те разкарват от болница в болница ? Кой иска да остане тук след като през центъра на столицата минават каруци ? Кой човек ще иска да остане тук,след като парите му отиват за направата на магистрали,чиито състояние е под всякаква критика ? Не отричам,че и в чужбина може да има НЯКОИ от изброените неща.И в чужбина може да има лекарски грешки,но надали ще му се позволи на този лекар да припари до болница отново .. И в чужбина има психично болни хора,ама те са под медицинско наблюдение,за разлика от родните "светли" примери в музиката .. Каруци ме съмнява да има /поне аз не съм виждал/.Пътищата им...Университети им надали щяха да са пропаднали,след като цял свят отива да учи там..Все едно .. Не ме разбирайте погрешно,не мисля,че в чужбина е лесно.Именно най-близките ми хора ми казват да не уча в чужбина,а тук..Именно от тях знам колко е трудно,как гладуваш,как правиш всичко без ничия помощ,как си в напълно непозната среда съвсем сам,как работиш като вол,за да се изхранваш и тн .. Само че всички гладували и мизерствали до един момент.Не твърдя,че сега са корпоративни магнати на Wall Street,не.Но живеят по-добре,видял съм го с очите си.Всеки сам си решава,не ме съдете.Знам,малък съм,не отричам,че ще науча още неща.Не претендирам за одобрение или нещо такова,просто изказах мнение.Давайте сега,нахранете ме.Не ми пука.Чао.