Ето го и моя "лава кейк" (фондан). Безумно вкусно е. Всъщност отвън не изглежда толкова добре, колкото отвътре, защото отвътре изтича шоколад. Много е лесно и бързо!
За 4 формички
- 120 g черен шоколад + 8 квадратчета за по-късно
- 3 яйца
- 80 g захар
- 40 g масло
- 1 с.л. брашно
В купа се смесват яйцата със захарта , после се добавя брашното. Отделно се разтопяват 120г. шоколад с маслото до получаване на гладка консистенция. Бавно се добавя към първата смес. Бъркате.
В купичките изливате до 3/4 от сместа и по средата на всяка купичка пльоквате по 2 квадратчета от допълнителния шоколад.
Загрявате предварително фурната на 210 градуса и ги слагате вътре за 12 минути. Нито минута повече, иначе няма да остане течно отвътре.