- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Не пред хората ..
С приятеля ми си сменихме статуса чак на третия месец от връзката. И то точно защото, той ме помоли да го направим, а на мен нищо не ми костваше.
Аз ведмъж дори съвсем на шега му намекнах дали толкова го е срам от мен, че няма да си сложи една профилна снимка където сме заедно. После веднага я смени.
Но като се има предвид, че аз постоянно му пращам някакви забавни клипчета и снимки на стената, не знам дали някоя други би проявила интерес към него. xD
Ако толкова държиш на този статус просто го попитай дали би го сменил.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Отдавна се изтърка публичното фукане с връзките. Може просто да се пишеш `обвързана`, но не изисквай от него да приема покана. Просто покажи, че си заета, нищо повече.
Аз попринцип съм на мнение, че това, което е истински ценно, трябва да го пазим за себе си. Тоест основно ние да си знаем за него, а не да парадираме пред целия свят.
Ох , ами честно казано и аз не си падам много много по тези "публични връзки" с всичките им публикации,снимчици,постов е,песнички,обвързвания и т.н. даже бих казала,че ме дразнят.Някакси досадно е..но след като той те игнорира "публично" , а харесва снимки на въпросното момиче би трябвало да седнеш и да си поговориш с него.Все пак 3 месеца не са никак малко.
Попринцип е така. Ако единия иска нещо толкова много, другия би трябвало да направи компромис. Но в случая на авторката, мисля, че желанието на момчето е по-силно. Ако още иска да е с другото момиче, ясно е защо не иска публичност на сегашната си връзка.
Интересно ми е и какво те води до мисълта, че тези, на които не им пука, също избиват комплекси?! Не се заяждам ни най-малко, просто от моите лични наблюдения съм си извадила достатъчно изводи и ми е любопитно какви са твоите наблюдения, след като явно толкова силно се контрастират с моите.
А относно статуса. Приятелят ми влиза може би веднъж-два пъти на няколко месеца в този сайт. Въобще не държи да обновява информацията си непрекъснато, нито аз искам това от него. Хората, които ни познават, знаят, че сме заедно и без да сме го написали във всички сайтове, в които имаме регистрация.
Ако някой ни пише с цел флирт, срещи, глупости... просто не отговаряме.
За нас няма смисъл да осведомяваме ''приятелите'' си във фейсбук за всичко, случващо се в нашия живот. Може би не придаваме такава важност на социалните мрежи, не знам. Факт е, че не ни пука.![]()
И спря да се върти за миг земята..
и аз това се чудя
имала съм такива периоди, явно си по-малка
просто в даден момент осъзнаваш че ''in a relationship'', ''like'', ''comment'' са просто някакви глупости и не значат нищо
ние пък с моя приятел не се снимамеимаме точно 1 снимка, на която съм ужасна аз и нито един от двамата не се е тагнал (качена е в страницата на едно заведение) и какво от това?
за мен е много по-важно да излезем, да се видим и да ме представи на някой негов познат/приятел (което той вече е направил) отколкото да ми хареса снимката във фейсбук или нещо такова; за да е с мен явно ме харесва и нямам нужда от notification-и , за да ми го докаже,.
Офф,пълни глупости.
Аз също нямам снимки с него, аз съм си сложила ,че съм обвързана,той не. Не сме си ги свързали "взаимоотношения". Но всеки който иска - знае. Не се крием, излизаме си заедно,тва че в соц. мрежи не те е добавил като половинка е нещо,за което не бива да се притесняваш.Просто бели дертове.
maDamn
Ако ти е чак такъв проблем - кажи му. Според реакцията му би следвало да можеш да прецениш дали просто не придава такова значение на социалните мрежи, или има нещо гнило.
И аз не държа да публикувам всеки аспект от живота си в социалните мрежи. По стечение на обстоятелствата като си правех регистрацията, единствените снимки, които имах на компютъра, бяха общите ни снимки от бала и сложих една такава за профилна. По-късно той си сложи същата снимка. По него време бяхме заедно от почти 2 години. Написахме се "обвързани" един с друг, за да може по-късно на първи април за излъжем приятелите ни, че сме се разделили. Нереално много хора се вързаха на нищо и никакъв статус във фейсбук.
Но самият факт, че профилните ни снимки не са сменяни от вече почти 3 години, показва колко много внимание обръщаме на фейсбук.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
И ти си права донякъде,както и много други след теб. Но да му се невиди опашките ли ще ви паднат ако се отблежите като обвързани и отвреме навреме си харесвате нещо или се тагнете на някоя снимка.Още по-малко пък,че гаджето на момичето не е като да не си пада му харесването на снимки и това показва това,че харесва постоянно снимките на другото момиче.Да, най-вероятно има някакъв проблем и той се надява на някакъв развой в любовно отношение с другото момиче най-малкото.Било важно едикакво си,не сте обичали да казвате на всичките си приятели и да ви знаели живота.И какво като го знаят?Нещо срам ли ви е от половинката ви или какво? Или просто предпочитата разни подлъгани хорица да ви забавляват флиртувайки с вас докато се заблуждават,че не сте обвързани? Всяка една крайност без значение каква е не както трябва.Щом си с гаджето ти виждат всички, а в противен случай явно има нещо друго. И е много важно как се държи един човек докато сте заедно,но наистина важно е как се държи докато не сте заедно.
Последно редактирано от Niakoitam : 01-20-2013 на 13:44
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Забелязвам, че социалната мрежа е станала повод за неразбирателство между хората. На мен наистина не ми пука за мрежата, на моето момче също и не сме се писали обвързани. За мен е безсмислено и не знам какво толкова значение отдавате. И не го правя аз лично, с цел други да ми пишат за да си флиртувам и тн.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Нещо ми се струва,че омразата към Facebook вече започва да мяза малко на омразата към чалгата.Ами като толкова не ви харесва има лесен начин.Закривате си профилите и сте готови.И няма значение ти с какво цел го правиш.Искате или не искате просто сами предизвиквате нещата..Малко ще са хората,които ще се осмелят да ви свалят и двамата ако в профила ви пише просто Обвързан/а с едикой/едикоя си.
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Ами в такъв случай ви пожелавам да продължавате да сте истински щастливи занапред и двамата и дано да няма тема Той ме заряза заради някаква си.Какво да правя?
На мен лично тоя статус Необвързан/а си крещи отвсякъде:"Свободна/свободен съм или нещата не са сериозни. Идвайте да ме сваляте"![]()
Последно редактирано от Niakoitam : 01-20-2013 на 14:04
Статусът "обвързан" по никакъв начин не отнема лично пространство.
Или може би за някои "обвързан" е тежест? Дали пък отказът да заявиш "черно на бяло", че сте двойка не е някакъв вид дистанциране от този факт и вкопчване в "свободата" и "независимостта", присъщи на един необвързан индивид? Било то и само в социалните мрежи.
П.П Не е лично към теб, marylin, просто си разсъждавам.
Ами представи си просто,че това е един вид тежест към околните.Поставя накяква невидима стена.А колкото повече хора знаят във Facebook толкова повече ще знаят и в реалността.
Иначе и аз съм против влизане в профила,четене на хронологии и т.н.Това си е лично пространство и може да си имате и доверие без да подлагате всичко казано от другият на съмнение.Още по-малко пък и ако не ви е давал поводи.
И да,точно това имах предвид и аз.
Последно редактирано от Niakoitam : 01-20-2013 на 14:18
"Обввързан/а" не тежи, но не мисля, че мрежата е мястото, където да си показваме любовта. Държа на контакта и отношението на живо. И не крия от хората, че съм с Него, просто така ни е добре и така правим. И не съм го приела лично, споко, разсъждаваме си просто.
О, абсолютно. Смешни са излиянията в любов по "стените" и драматично-трагичните тагнати любовни статуси.
Но не мисля, че едно простично заявяване "Аз съм с този човек", може да се класифицира като показност или нещо подобно. Изключвам случаите на сменянето на статуса при всяка караница, последвани от редица постове а-ла "разби ми сърчицето" и прочие. Това вече са детинщини с цел привличане на внимание.
Точно така "Обвързан/а" не тежи.Просто казва: както се каза:'Аз съм с този човек" и те предпазва от повечето хора,които ще искат да те свалят овреме предварително премахвайки оправданията от рода на:"Ама аз не знаех и затова така стана.Сега е вече твърде късно." И колкото и да си имате доверие вероятността да устоите на напливите от хората,които знаят,че сте обвързани,но не им пука е много по-голяма от това да устоите на всеки,който ви сваля,защото си мисли,че не сте обвързани или поне не сериозно![]()
Много сте ми забавни всички, които разделяте нещата на две крайности. Значи, щом не се водите обвързани, за вас фб няма значение, защото предпочитате живия контакт. А двойките, които са си променили статусите, живеят в мрежата, така ли?
Пълни глупости.
Точно така.
хохi, за това избиване на комплекси говорих.
Не говорим за постоянно сменяне на статуси, постване на сърчица и т.н. - това е показност.
Обаче често си ровя из фб, виждам нещо, поствам му го. Той оня ден ми постна няква картинка "Древно предание гласи, че има жени, които знаят какво ще облекат в момента, в който отворят гардероба". И? В социалните мрежи ли живеем?
Мерилин, без да се заяждам, ама това с личното пространство мирише вече на мания. Всички искаме такова и т.н., обаче особено след като спомена, че се виждате веднъж, понякога 2 пъти в седмицата, а сте от един град... Нищо лошо нямам към теб, но по моите критерии това не е никаква връзка и меродавно мнение за "моето момче".
Напоследък нямам особено време, идва сесия и с излизанията съм ограничила всички. То въпроса не е колко често се виждаме, аз имам по-различни критерии за връзка явно. Не мога да съм залепена за някого. Имам нужда да си виждам и приятелите, и семейството, и на лекции ходя все още. На мен ми е достатъчно да се виждаме 1-2 пъти на седмица, не си звъним по 10 пъти на ден, той ходи където и когато иска, аз също. Знам, че повечето хора са на твоето мнение, но на нас така ни е добре, а и който ме чете, ще знае, че опит в сериозните отношения нямам. Затова гледам да не прибързвам, бавно и спокойно. Не съм го приела като заяждане, просто си говорим.
А, както си преценила, така си си организирала нещата. Ако с моя бяхме постоянно в един град, нямаше да изкараме с толкова малко секс :Д
Въпрос на човек си е.