- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Трябва ми цялата ви форонна подкрепа :3
Такааа!
Котето на съседите ще има котета. Персийка е. Но това е без значка.
Въпроса е там, че мама не иска да си имаме животно вкъщи. НО! Също така не знае и че ще си имаме, защото много искам.Другия въпрос е: Как да я убедя?! ^^ Номера с 'Ще го обичам и ще се грижа за него.' НЕ минава. Както и 'ще стои само в мойта стая и все едно го няма вкъщи'..
Трябва ми някакво много ефикасно решение, защото наистина имам нужда от животинче. :3
Това е първото.
Второ: Мъжко или женско? Мъжките май са по-красиви и спокойни, но съм чувала, че са и по-миризливи. :3
е?
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Тя защо не иска?
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Защото цитирам: 'животно се гледа в двор'
но мисля, че просто е силно предубедена и мисля, че ако я накарам да и харесва да го гушка, ще го приеме.. :3
4XCOKИ
и куче искм, ама котката е по-лесна за гледане :3
Един ден като живея самичко, ще имам и куче и коте ;3
4XCOKИ
Това е голяма заблуда. (за двора)
Ти какво животно искаш да взимаш?
В този случай не виждам друг вариант освен да я поставиш пред свършен факт, ако си убедена, че така ще склони животинчето да остане.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Да единия вариант е да я поставиш пред свършен факт. Другия вариант е да и кажеш, че ще е само за малко ден - два и ако не се справяш с гледането ще го върнеш. Обикновено след първия ден ще се разубеди и ще те остави на мира.
Ти наясно ли си обаче с какво се захващаш, защото то не е само да го гушкаш трябва си грижи, а и има последствия?
Знам го това, имах коте един месец и си го гледах съвсем самичка, но го махнахме защото мама не го искаше.. :>
Мега много плаках, когато дойде една жена да го вземе.. Помня че супер силно го гушках и стисках зъби докато и го давах в ръцете..
Тоя пък искам животинче и не искам да си го давам.
4XCOKИ
Персийско коте..
Съседите живеят точно срещу нас и с мама са приятели.. Та те ще имат котенца.. :3
4XCOKИ
Пантерка
Щруд... не си избрала най-подходящата порода, за да убедиш майка си. Специално тия персийки толкова косми им падат, че не е истина. И трябва зверско ресане всеки ден, щото им става на огромни възли козината. Отделно от това, всеки път, в който котката съсипе нещо, ще си го отнасяш.
Взимай си я и я постави пред свършен факт. :д
Пантерка
Temet Nosce
벨야카
Защо не го е искала котенцето? Какво ТОЧНО не й харесва в това да си гледате животинче вътре?
Най-лесно е да я поставиш пред свършен факт, но от друга страна това не е нещо, което е необратимо. Ако подозираш, че може да го махнете отново, по-добре не го взимай, без нейно знание и разрешение. Така и ти ще страдаш, а и животинчето ще се мъчи.
И спря да се върти за миг земята..
Каза, че ще си помисли много неубедително тип: 'да бе, да бе..........'
^^
4XCOKИ
Няма пък, искам коте. И не е някаква прищявка. По-позитивно и спокойно ми е.
А иначе не иска, защото ходела на всякъде (дивани/маси/ест)..
едва ли космите са големия проблем..
И не ме бърка аз да го отнасям заради котето..
Предишното ми ме ядосваше от време на време като ме будеше в 6 часа сутринта и ми скачаше на главата, но въпреки това си го обичахх.
Последно редактирано от ShtrudeL : 02-03-2013 на 16:20
4XCOKИ
Котките са ужасно умни животни и бързо се учат какво може и какво не може да си позволяват. Хигиенните навици също бързо ги придобиват.
Но това как го написа "въпреки това" си я обичала, сякаш е направила нещо кой знае какво. Буденето рано и скачането по главата са възможно най-дребните и почти всекидневни неща, които котето ще прави. Понякога, сравнено с други пакости, са и най-приятните. По-гадно е, когато започне да си чеше ноктите по мебелите, пердетата, килимите, започне да се качва по всичко, което може и съответно да бута всичко на пода. Котките са и много отмъстителни понякога. Ако някой се държи лошо с нея без причина, котката усеща и често отвръща със същото. Космите няма да ги коментирам, ужасни са. Колкото и да се чисти, косми ще има НАВСЯКЪДЕ. Абсолютно навсякъде. Без изключения.Аз имам черни дрехи, които са винаги на закачалка и прибрани в гардероб и пак има бели косми по тях от котката, при положение, че когато съм с тях, нея не я докосвам. Разгонването и мъката около него, може да се премахне с кастриране. Попринцип котките са разгонват сравнително рядко, но при моята в по-ранна възраст имаше период, в който се разгонваше през седмица-две и нервите на всички вкъщи бяха пред скъсване.
Мисълта ми е, че първо ти трябва да си сигурна, че искаш коте. Тези животинчета не са само за гушкане, снимане и глезене. Запознай се първи с всички котешки болести и от какво наистина ще се нуждае едно котенце, за да е здраво, жизнено и дълголетно.
Аз така направих. Майка ми беше твърдо против в нас да има животно. Дори рибки не искаше. Аз обаче пък бях твърдо решена, че в нас ще има животно. Бях прочела абсолютно всичко за котките, често й разказвах интересни/любопитни факти за тях. Веднъж на въпроса дали може да си вземем коте, тя каза, че ще помисли, като това мислене ми звучеше като не. Но на мен толкова ми трябваше. Два дни по-късно, когато тя си дойде от работа я посрещнах с котенце, което ми се побираше в едната шепа. Още като го видя, майка ми почна много да му се радва. Но в първите няколко седмици имаше много моменти, в които АЗ не му се радвах и бях готова да го върна. Въобще не бях подготвена за такова чудо.
Сега в нас всички си го обичаме еднакво и всеки го глези, сякаш е малка принцеса. Майка ми бързо го заобича, въпреки, че и роднини, съседи, приятели и въобще всеки, който я познава се чуди как е възможно това.
И спря да се върти за миг земята..
Ходи там, където я научите да ходи. За 5 години моята нито веднъж не беше се качила върху маса.
Заведи майка си при котетата уж само да ги видите. Гушни едно и й се примоли с най-тъжните puppy eyes, които можеш да изкараш. Пред хората ще й е по-трудно да ти откаже, а и сегашните собственици на котетата ще те подкрепят.
П.П Аз така се сдобих навремето с моята.![]()
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
0 fucks given. На откачалките не трябва да ви позволяват да имате животно...
4XCOKИ
Баба ми не иска животни у нас, защото развалят и съсипват... ама аз много исках. Взех едно коте от леля ми в кашонче до нас и представих баба пред свършен факт. И сега си имам котенце. :3 В началото само заплашваше, че ще я изхвърли, ама я заобича иии... ;д
nigga stole my bike
Ох аз така направих като си пробивах езика..
ТОлкова много беше против, а като разбра и мина точно за 1 час. Т.е. за 10 мин, след което ми го натякваше още 2-3 дена, ама защото ме гледаше как 'се мъча' да ям.. ^^
Та.. то хубаво да взема коте, ама живеем врата срещу врата и мама и съседката са си дружки и не знам как ще стане.. :3
ох, пожелавам си към средата/края на февруари да вляза в тая тема и да ви покажа котето си хахахах ^^ :33333
4XCOKИ
не ми харесва това, че търсиш начин да изманипулираш майка си, че да стане твоето.
защо си толкова убедена, че тя трябва да направи компромис, а не ти?
4XCOKИ
По мъже ходиш ли?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
нИ ходя, имам си един и тя го одобрява :3
Иначе мама е добра, но съм сигурна, че ако постои известно време котето, ще го заобича пък. :3 Просто трябва да разбера къде ми е била грешката с предното коте. :3 На няколко пъти беше казвала, че е като улично (щото не беше породисто), хм :3
4XCOKИ
но ако тя е една добра мама, която пък заслужава да не й се разваля комфорта с коте?
според мен трябва да си говорите и да стигнете до решение, а не да тропаш с краче, ревеш, мамиш и т.н. :Р