- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Трябва ми цялата ви форонна подкрепа :3
Както казаха по-горе космите на персийските котки са кофти.. не са като на другите котки. Другото,което е,че персийската котка иска почти всеки ден да я решеш... повече грижи иска отколкото една сиамка, а и са по капризни. А за пола... до преди 2 месеца и половина имах сиамка женска.. леле като се разгони направо ми идваше да я метна от 12тия етаж. Иначе имах сиамец преди и никви ядове нямаше. Все пак ти си решавашИ аз няя откажа персийка,ама пари няма за такава...
Чуечц с две разбити яйца и един черпак
Леля ми има две персийки. Аз съм гледала едно от новородените бебета и се отказах да го взимам.Сресването трябва да е всеки ден. Алелелелей, къпането е доста често. Да не говорим какво крехко здраве имат. Ако ще си взимаш Царя на котките, знай, че грижите не са една и две, особено здравословните.
Ето ти инфо за персийките. От тук доста може да се научи.Форума за морските свинчета вече го няма.
http://www.kotkite.com/article_59.html
Последно редактирано от ledenakrasota : 02-04-2013 на 18:32
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Защо мислиш, че след като веднъж е дала първото коте, сега ще заобича второ?
Иначе успех! ;д
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
xoxi, мерси са дългия пост, полезен е. <3
Наистина го искам и ще си се грижа за него. Ще пробвам и аз да разказвам на майка ми разни неща за котките.. :3 <3
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Няма проблем. За котки мога да говоря на дълго и на широко. Ако ти трябва помощ или съвет свързан с котките, можеш да ми пишеш.
Ще ти стискам палци да си вземеш котенцето, голямо приключение е да има човек такава мини подвижна лудница у дома.
И спря да се върти за миг земята..
хм, а какво точно си говорила на майка си? :3
4XCOKИ
Първо й показвах снимки. Всякакви сладурски котешки снимки, картинки, гифчета. Четях й смешни истории от форуми и т.н. След това започнах да й обяснявам за болестите. Говорех й кои болести се срещат и при хората и при котките примерно, какви са причините, как да се избегнат. Когато примерно виждах майка ми да се пръска с дезодорант или да пуши, подмятах нещо от сорта "А знаеш ли, че причината за астмата при котките често е вдишването на цигарен дим или спрей/дезодорант/парфюм?" Дори когато минавахме покрай поликлиниката, подмятах, че е интересно това, че котките също могат да боледуват от ларингит, който е следствие от прекалено напрягане на гласните връзки. Гледах да не бъда досадна, но и тя ясно да види, че се интересувам от всичко, чета, търся си информация и съм сериозна.
В нас отделно бях приготвила котешко легло, купички, непотребни неща, с които може да си играе и т.н. (повече и до днес не са ползвани). Майка ми непрекъснато повтаряше, че няма смисъл от това, защото котка НЯМА да си взимаме, но аз й казвах, че го правя за собствено удоволствие, а и за всеки случай.![]()
пп: от едно седене в нея, няма да се породи кой знае какво чувство...
Майка ми (според мен) заобича нашето коте, когато то само се качваше в нея всяка сутрин, преди тя да тръгне на работа. Тя тръгва страшно рано, когато още всички спят и сутрин няма с кой да си говори или поне да й прави компания, докато си пие кафето. Котето обаче всяка сутрин се настаняваше в скута й и мъркаше, докато стане време тя да тръгва. Отделно, че ходеше по нея, качваше се на мивката и я гледаше как си мие зъбите, обикаляше около кафе-машината, докато си правеше кафе и т.н. и т.н. Та точно тогава мисля, че се роди връзката между тях. ^^
И аз претендирах за котка и нашите бяха против , но 1 ден се изнервих а една приятелка ми беше обещала 1 котенце и го взех какво да го правя го закарах вкъщи и го оставихмайка ми , като се пребра писка писка , но и мина и сега ела гледай повече от мене си го гледа ///
Сетих се за едно от многото неща, които трябва да направя!
Ще й го сложа в скута с молбата да постои съвсем мъничко в нея и да го погали и и би трябвало да се зароди някакво чувство у нея.. нали..![]()
4XCOKИ
авввввв че миличкоо, представих си как една котешка муцунка ме гледа докато си мия зъбите :3 ох, още повече искамм
Ще я убеждавам още, но като отворя темата и почва да се дразни, обаче аз още повече напирам и все се стига да помислянето 'да бе, ще си помисля', т.е. граничещо с 'не'
Кулминационния момент ще е когато се родят.. :3
Последно редактирано от ShtrudeL : 02-04-2013 на 22:25
4XCOKИ
ох дори име съм измислила :3
Прекрасница/Прекрасник :33333333333
4XCOKИ
Майка ти някога имала ли е котка? Аз също много исках котенце, но мама като малка е имала и казва, че не й се занимава, понеже са много грижи.. Плюс това съседите от долния етаж имат котка и целият вход мирише на гадно... Та, това може да е .. че ако е имала котка си представя какви грижи са и си мисли, че на теб ще ти омръзне и ще трябва тя да поеме грижите. Абе не знам..Има хора и хора .. но наистина пробвай да й казваш разни неща за котките
Постави я пред свършен факт. Майка ми е като твоята в това отношение. Преди няколко години брат ми един ден се прибра с 40 дневен питбул. Отначало полудя. Сега не е като да го гушка и да му се лигави много, ама като й скача от радост и като ходи по нея... как му се кефи.
Грижи се ти изцяло за котето, не я занимавай, чисти след него, поеми грижите изцяло.. и сигурно няма да ти се сърди толкова.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
майка ми е същата само че аз не искам котка а малко померанче ;/
Покажи й как си отговорна и как имаш времето и способностите абсолютно сама да се грижиш за живо същество.
И й изложи солидни аргументи за това как котката може да бъде напълно не-пагубна за състоянието на дома.
Мисля, че това няма да я трогне толкова. Просто казва, че психически не се чувства добре като има животно в къщата (т.е. апартамента).. До някъде я разбирам и ми става кофти, защото не искам да я карам пък и нея да се чувства зле, но нищо не и пречи да опита да превъзмогне това си чувство..
4XCOKИ
Значи според мен женска защото според мен те са по кротки.
А за другото и кажи че е два, три дена и майкати за два, три дена ще се влуби в нея![]()
Взе ли коте у дома?
По-хубавото от едно гърненце с мед,,са две гърненца с мед!!!!
Мечо Пух
А що си не вземеш котка като се изнесеш? Ти ше я поставиш пред свършен факт, ма е малко като да не искаш деца, пък някой насила да ти направи дете, за да видиш, че са яки децата.
Иначе е вариант да ни събереш мненията за котките тука и да я оставиш да бърбутка из фороня половин-един час, да я успокоят приказките ни.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Не знам как да я убедиш,но мога да дам съвет за пола........ Преди всичко искам да кажа,че няма да е зле да го кастрирате каквото и да е.... Ако е женско при първото си разгонване ше ви скъса нервите за около 2 месеца с мяукане,зоване,въртене и тн,а мъжкото като влезе в "пубертета" ще изпуска едни злвонни миризми......... Кастрацията на мъжкото е по-лесна,те са по-мързеливи,добри и обичливи,така че ти предлагам ако ще взимаш да е мъжко............ И успех с майка ти
И при нас беше така, един ден сестра ми просто взе една котка вкъщи. И след това замина да учи и Ние нямахме избор освен да се грижим за нея и всички свикнаха с котето, както и кучето (малко не се спогаждат).![]()
*GET TO KNOW*
THE UNKNOWN