.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22
    Мега фен Аватара на KumchoValcho

Чуждото мнение важно ли е?

Аз съм човек, който много се притеснява от това кой какво ще си помисли и отдавна се старая да го преодолея, но си задавам въпроса - безопасно ли е да подценявам чуждото мнение?
    Имам някакво много силно убеждение, че ако някой не ме харесва това супер много ще ми се отрази върху живота и ще ми затвори много врати в живота. Но не знам дали това убеждение е само плод на страха ми или е реална заплаха за качеството ми на живот.
    Много искам да не ми дреме, защото 90% от проблемите ми идват от това, но ме е страх да не ми пука, не ми изглежда безопасно.

Не трябва да ти дреме. Следвай мечтите си.

Мега фен Аватара на KumchoValcho
    Цитирай Първоначално написано от magneticfields Виж мнението
    ok
    Последно редактирано от KumchoValcho : 02-15-2013 на 15:44

Естествено, че е важно. Мислене тип "хорското мнение след моето погребение" приляга само на прости кифли и пикльовци мислещи се за нещо важно и различно, а всъщност са кръгла нула и дори самите те си го знаят.

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Ако не ми пука за човека, не ме интересува и мнението му
    n00bs

Повече от фен Аватара на feikk
    E ти и в момента слушаш чуждото мнение. Реши сам.
    dgdg

Banned Мега фен
    ще излъжа ако кажа,че не ми пука... на всеки му пука малко или много.. има хора,които '' не ги интересува изобщо'' но пак ги интересува - просто не го показват.. на такива хора по принцип им пука само от мнението на определени хора... на мен честно казано ми пука много за мнението на хората и ми пречи,но е имало моменти в които ми е падало пердето и не съм цепила басма на никой без значение за последствията ( от което също съм си патила ) и общо взето и да ти пука и да не пак не е на добре... просто трябва да преценяш за какво трябва да ти пука и за какво не .. а за това,което ти пука да не го задълбочаваш много... приемаш го,мислиш,но не потъваш в размисли 5 дни щото 1во че няма смисъл чак толкова 2ро ще ти пречи...

Голям фен Аватара на ReguL
    Мамка му, метеоритите не ми излизат от главата!

Като падне някоя комета ще ви кажа какво мисля по темата.

Мега фен Аватара на ilovedeath
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    Ако не ми пука за човека, не ме интересува и мнението му
    .

Град
    Sevlievo
    Данък обществено мнение не плащаш...така че да не ти пука

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    Абе малко или много, но си е важно ако всички те мразят, пъдят, отритват, какво ще правиш на тоя свят :S

Мега фен Аватара на DieselBlood
    Град
    Въъъъ,маняк,ни знам ве!
    Ако се вслушваш в мнението на разни индивиди като тоя кукуряк над мен, ще си патиш доста.
    http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
    една велика тема

Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!

Голям фен Аватара на Pikachu
    Като цяло няма голямо значение какво мислят хората.
    Просто се старай винаги да можеш да хвърлиш обективен поглед върху собствената си ситуация.

А за въпроса дали да се вслушваш в чуждото мнение, можеш да си прецениш до каква степен за различните хора мнението им е субективно.

И само за да го отбележа, стереотипите и тва, дето му викат "labeling people", са нещо напълно естествено и всъщност изключително точно в повечето случаи, така че ако например някой ти казва, че си стереотипен фен на Лейди Гага, до някаква степен трябва да се вслушаш в това.

Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от DieselBlood Виж мнението
    Ако се вслушваш в мнението на разни индивиди като тоя кукуряк над мен, ще си патиш доста.
    Моето е градивна критика, и до този момент който не ме е послушал, винаги после е съжалявал

Goddess Мега фен Аватара на LovEsIckk
    Град
    Навсякъде, по всяко време
    До някаква степен.
    Някой път губим реална преценка за себе си и за нещата около нас , тогава е нужно чуждото мнение.
    Но някой път пречи - в повечето пъти си е от чиста злоба, завист, афект или много други работи.
    Ако може да преценяваш добре нещата, чуждото мнение не би трябвало да пречи на живота ти.

Banned Голям фен
    Не моа ви чета, нямам време
    времето е пари
    хорското мнение нема значение

Супер фен Аватара на marble
    Повечето тук са and not a single fuck was given, но в реалния живот всеки има слабо място. Ако някой е на различно мнение от теб или просто не те харесва, не задържай мнението му за дълго.

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Хорското мнение е важно, естествено, не би било важно ако се качиш в Рила и живееш като единак, който си гледа козички.

Обаче има разлика в това колко е важно мнението на различните хора.

Мнението на родителите ти - много важно. Мнението на третите ти братовчеди - маловажно.

Мнението на гаджето ти - много важно. Мнението на някоя рандом крава, която дори не познаваш - не е важно.

Мнението на шефа ти - много важно. Мнението на колегите ти - важно, но по-малко от това на шефа.

Мнението на приятелите ти - много важно. Мнението на стадото, масата в която така или иначе не се вписваш - маловажно.

Ако някой човек с маловажно мнение си налага мнението много агресивно върху теб, това може да е повод да се филмираш, но там вече е въпрос на самочувствие и сила на духа да се отбраняваш успешно срещу атаките. Но на повечето хора не им пука така или иначе за теб, така че пак няма чак такъв повод за параноя.

Banned Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от magneticfields Виж мнението
    Как може да не ти дреме и в същото време да следваш мечтите си? Мечтите са дефакто да ти дреме за нещо. Още повече че "мечтите" (които са интелектуализирания вариант на "искане на нещо") са изцяло продукт на обществото и "чуждото мнение". Самото искане си е в човешката природа, но "формите на искане" или "какво ще поискаш" - това вече се определя от "чуждото мнение". Примерно мечтаеш да си купиш Ферари. Ако ги нямаше останалите, който искат да си купят Ферари, щеше ли и ти да искаш? Мечтите са обществения еквивалент на персоналните желания. Без общество и "чуждо мнение", мечти не биха могли да съществуват, или поне не в общоприетия смисъл за мечта ("Искам да стана лекар, искам да карам Бугати" и т.н.)

Забележка: Под "чуждо мнение" влагам много по-голям смисъл от разговорния ("Мама ми се скара, ама на мен не ми пука, щот съм мноо як ")
    Последно редактирано от In_Nomine_Sathanas : 02-16-2013 на 10:51

Важно е до някаква степен, но не чак да ти пречи на живота.
    My name is Melissa
    And I am sixteen
    I like to touch your body ,
    I like to lick your skin
    Don't worry if I am
    Just a little girl
    Everything you want
    I can do more and more

Град
    Пловдив
    Най-смешно ми става като видя някоя грозновата женица във фейсбук със статус "не ми пука кво говорите и мислите за мен ..." - всъщност на такива хора с такива статуси най-много им пука

Мега фен
    чуждото мнение зависи и от човека който го казва. Съпоставката между двете също е важна.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си