.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

университети

Тази година съм 12 клас.Искам да попитам къде трябва да си запиша желаните университети в които да кандидатствам и как става това приемане на първо,второ,трето желание?Много съм некомпетентен по този въпрос.

Супер фен Аватара на pifiella
    Град
    Шоколадовия град
    Кажи кой е университетът.
    Така никой не може да ти помогне.
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Град
    Шоколадовия град
    Или поне кажи специалности,предпочитан град...
    Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!

Голям фен Аватара на Daydreamer3
    Град
    Somewhere over the clouds.
    Вие родители нямате ли бе? Има сайтове,както и справочници за всеки университет,вземи прочети малко.
    Fate has a way of putting in front of us that which we most try to leave behind. "Mozzie"

Мега фен Аватара на ameli
    Ако ще кандидатстваш в чужбина вече си изпуснал срока.. иначе в училище не ви ли обясняват, приятели, родители нямаш ли?

Мега фен Аватара на teenems
    За универстите извън България кога е срока?
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    Цитирай Първоначално написано от teenems Виж мнението
    За универстите извън България кога е срока?
    Много ми е интересно какво разбираш под "университетите извън България", то университетите са 3294023874927, ти може да искаш да ходиш и в Сингапур да учиш, ние откъде да знаем?

Как може да сте толкова неориентирани и неинформирани, бе?!!!

За Германия и Австрия се кандидатства по-късно, за Холандия, Англия, Шотландия- вече сте ги изпуснали
    За университети в България сега започват кадидатстудентските изпити

Имате Интернет, а го използвате само за гупости! Не може ли да отворите 3-4 сайта и сами да си намерите информацията?

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от ameli Виж мнението
    Ако ще кандидатстваш в чужбина вече си изпуснал срока..
    Да бе.

Ама големи сте разбирачи.
    Във всяка държава се кандидатства по различен начин. Авторът първо да поясни.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

И ти сега ли се сети , че ще кандидатстваш ?
    Несериознa работа ,повечето ученици ,които ще кандидатстват в чужбина, са се ориентирали още в 10-11 клас .

Става въпрос за университетите в България.За всеки университвт ли се подават отделно документи?

Мега фен
    абе, хейтъри, я се спрете малко, бе ... Вързали и цъфнали нашите, та акъл в излишък имат да раздават.

До Автора - да, поотделно се кандидатства. Избери си специалност/и , провери какви са изискванията (може да се наложи вътрешни изпити да държиш - и те са си отделни за всеки университет , а може и директно с оценките от матурите+дипломата да можеш да се напъхаш). Добре ще е да прегледаш и баловете от предишни години за конкретните специалности, които си си набелязал. След това отиваш и си подаваш документите. Ако има вътрешни изпити, трябва и за тях да се запишеш, да си платиш таксите и (очевидно) да се явиш.
    Още ти е рано засега, но ако ти се налага да караш изпити, добре ще е отсега да започнеш да го правиш. В СУ и УНСС(май) едно време имаше предварителни и редовни и се гледаше по-високата оценка, което беше доста приятно, тъй като на практика имаш 2 шанса да излезеш с добър бал.

Не знам къде искаш да влизаш, но реално е достатъчно просто да напишеш името на университета в Гугъл и ще ти излезе всичко, което ти е необходимо да знаеш.

Град
    Шоколадовия град
    За СУ записванията за предварителини са до 8-ми март,таксата е 30 лв.
    В УНСС има всеки месец изпит.Таксата е 50 лв.
    За в Благоевград мисля,че можеш онлайн да се запишеш.
    Кой университет те интересува,айде кажи най-накрая?

Мега фен Аватара на ameli
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Да бе.

Ама големи сте разбирачи.
    Във всяка държава се кандидатства по различен начин. Авторът първо да поясни.
    Както вече казаха след мен, в хубавите университети (Холандия, Англия, Шотландия) срока вече е минал. Имам си понятие от кандидатстване, недей така напада без ти да знаеш. А и щом автора все още не се е ориентирал къде даже иска да го приемат.. за какво изобщо си говорим?!

Мега фен Аватара на Chacho
    "По-добре в 12 клас, отколкото никога" - българска народна песен.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Разбира се, че за всеки университет се кандидатства различно. Документи се подават в самото уни, ако искаш да кандидатстваш извън София, а си от тук- документи за класиране примерно се подават в 22ро СОУ. Виж сайтовете на унитата, които те интересуват.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от ameli Виж мнението
    Както вече казаха след мен, в хубавите университети (Холандия, Англия, Шотландия) срока вече е минал. Имам си понятие от кандидатстване, недей така напада без ти да знаеш. А и щом автора все още не се е ориентирал къде даже иска да го приемат.. за какво изобщо си говорим?!
    ОчеИЗвадно, нямаш си и грам понятие от добри университети и кандидатстване.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си