- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как да кажа на майка ми, че искам да спя в гаджето ми...
да бе да... това ''моята къща - моите правила'' отдавна не важат за 17-18 годишните и нагоре ( да не говорим,че вече не важат и за по малките) ... а това,че някой родител си вярва,че е едно време е друг въпрос... давам пример - мъж и жена с 2 деца примерно... живеят при родителите на жената/мъжа... това да не означава,че баба и дядо ще им диктуват живота ? или да им казват как ще си гледат децата ?
по темата : ти си си виновна + на майка ти вината до някъде.... вместо да я ''питаш'' и да говориш с нея направо си взимаш нещата и като ти се обади вечерта казваш '' ми да ама не,тая вечер ще си спя у приятеля,не ме чакай'' и толкова.... не че нещо ама с мили очички никога няма да те приеме като голям ЗРЯЛ човек ... така че по добре да я цапардосаш с някоя друга остра реплика отколкото тя да продължава да те мисли за 14 годишна,а ти да продължаваш да се мъчиш
хаха чак толкова зле родители ли да са ? като не я пусне - приятелки бол , приятеля и също е добра алтернатива.. щом са решили да спи у тях една вечер едва ли ще има нещо против още 1-2 докато майка и не проумее,че трябва да отстъпи... а и дете им е.... всяка майка би избрала да си вижда дъщерята и да се примири с факта,че вече е пораснала,отколкото да не си вижда детето само щото е ограничена и не вижда,че света се е променил
а да... и като и прасне още едно остро изречение примерно '' само да си събера нещата'' да видиш как ще омекне ... едва ли един родител би позволил на такова просто нещо да застане между него и детето му