- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Сериозно затруднение с матрматиката
По математика съм най зле само ми разваля общата оценка.
ех мамка му не мога да кача снимки от твлефона...
Без да се обиждаш, но като ти гледам писаниците, май и българския не ти е много силен.![]()
И спря да се върти за миг земята..
Математиката не е чак толкова трудна, просто е нужно да седнеш и да разпишеш няколко задачи, да си прочетеш теоремите и което не разбираш - да попиташ. Иначе няма как да бездействаш, а да си най-добрия по математика.
Много ясно,че е трудна...
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
мда, бе. То понеже много има за разбиране.
До автора - https://www.udacity.com/course/ma008
^Ами да! Математиката или я разбираш или не. Това не е урок по история, че да седнеш и го научиш. Вярно, че без решаване на задачи не става, но не може на всеки да му се отдава!
^ Миналата година в кой клас си бил? Щото и аз в 5-6-7 изкарвах все шестици. Зависи и от училището.![]()
На учителите им плащат да седят в стаята, това как преподават никой не го интересува. Българските класове са по 24-30 човека и не всички сме еднакви, ако се паднеш при добър учител - ура, математиката ти върви. Ако не се паднеш при такъв - частните уроци (където ти да си избереш учителя) струват пари и не всеки може да си го позволи, и се получава, че математиката не ти върви ...
Всичко е въпрос на среда, наистина има хора, на които математиката се отдава по-лесно, но когато се появи прекалено голяма полярност, значи нещо в системата не е наред. Не сме саванти, че да сме добри в едни области, а другите да куцат катастрофално, всеки предмет има един определен праг на минимум (4-5), който би следвало да се покрие от почти всеки.
Последно редактирано от LoupGarrou : 03-02-2013 на 20:56