- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Колко плащате за ток на месец?
сега платихме 50
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
Миналата година плащахме от порядъка на 30 - 50 лв. А сега незнам как, но вече плащаме 80 - 100 лева, което според мен не е нормално !!!
Платихме 60лв, при положение, че миналата година плащахме не повече от 50лв. От глобул също много ни лъжат, но това е друга тема..![]()
230 .... ;X
Доста от вас сравняват сметките си от миналата година с тази година...искам само да ви кажа,че увеличиха тока.Мисля,че с 16% ...ако не се лъжа.
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
230лв...
А при баба определено начисляват,не е нормално 380 лв сметка за 2 стаи,които се отопляват на печка,която се пуска на ден за максимум 3 часа....
~
300 и нагоре. Ама при нас си е съвсем обяснимо. Климатиците не се спират нито лятото, нито зимата, компютрите също са постоянно включени и даже осветлението забравяме.
Everything changes, but beauty remains ...
Утре всички от 11 чеса на протестите !!! Не може да се търпи това !!!
Протестите досега в страната - https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...71655084_n.jpg
Официалната група - https://www.facebook.com/groups/372723739460080/
в по - топлите дни към 100 в по - студените 120-170 и да лъжат...
170 ми е рекорда тоя месец! Баба ми и дядо ми я си пуснат телевизора за 2-3 часа през деня, я не.
Всичко харча сам, а и се отоплявам на ток.
Много е бе мама му мръсна.Когато я пусках на макс имах 120-30 лева сметка, а сега като уж пестя и я пускам по-рядко имам 170 лева. УЖАС
С 1 климатик сме,който сутринта в 7 часа спирам и когато се прибера в 14:00 го пускам.И този месец имахме ток 220 лв..иначе по принцип 120-130 лв.
"Две неща са безкрайни-Вселената и човешката глупост,но за първото не съм сигурен"-Алберт Айнщайн
Към 70лв., напълно нормално е, като се има предвид, че е зимата. Лятото е по-малко, но не знам точно колко.
Баща ми си водеше някакви изчисления и откри, че електромера, който беше не отчитал правилно и доста вдига сметката. Някъде преди 3 месеца ходи до енергото, доказа им, че грешат и те смениха електромера с нов, който отчита правилно, поне за сега.
В квартирата ми плащаме повече, защото се отопляваме на ток, но няма как.
Повечето хора обаче, които твърдят, че са им надписани сметките, въобще не си изчисляват реалната стойност, за използвания ток(не говоря допълнителните такси), а просто виждат голяма сметка и почват да сравняват с предходните години...
Зимата около 250-300лв.,лятото около 100лв.В моята стая се отоплявам на ток,в другите са на дърва.Климатици нямаме,защото ми дразнят и не мога да стоя повече от час-два в стая с пуснат такъв
И не,не мисля,че има надписване.
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
60лв! Не смятам,че надписват сметките,но смятам че е асурдно да харчиш 50% от тока който плащаш,50%такси и данъци е безумие и какво подяволите значи такса достъп????????????
Определено надписват сметките. Днес говорих с баба ми, 2ма човека са, ползват готварска печка, телевизор, компютър, хладилник, бойлер и няколко лампи и плащат 150 на месец. Това е повече от абсурдно, не може никой да ме убеди, че това им е реалната сметка.
Бойлера, хладилника и печката си консумират бая стабилен ток, компютъра и той хич не си е за подценяване(зависи по колко време работи де), ако хладилника им е някой по-старичък и не изключва,а охлажда постоянно си прави бая солена сметка.
Дори да е така, до преди 3 месеца са плащали 40 , сега 150 . Според мен това е абсурдно, ако вие го смятате за нормално, ок , явно аз вече не знам как стоят нещата там.
Само ще ви кажа, че дори и да те няма вкъщи по месец-два, пак ще имаш поне 20 лева ток общо.
Господина по философия ни обясни, че импулсните електромери отчитат тези ключове за лампи, които светят, когато лампата е изгасена, стенд бай на компютъра, разни рутерни лампички и пр.
И то е 2-3 лева на месец примерно, но с надбавките е толкова.
И единственият вариант да нямаш ток е на изключени бушони, тогава вече няма как да имаш като нищо не работи.
Ние ще видим за февруари как сме, т.к. климатиците почти не са пускани, бойлера само по 5-6 часа, готвим на газ.
Мхм тез новите са голяма простотия с това отчитане на лампичките на телевизора и т.н