- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Каква Анти-Вирусна използвате
Я, още един сладур ми се ребчи))
Нека да се изясним за нещо. Когато осъждаш някой, че говори глупости, неистини и т.н., бъди готов да дадеш своята версия на нещата, подкрепена с достойни аргументи. Иначе се превръщаш в просто поредния заядливец по форумите, вярващ си че е "very cool". Нали разбираш, не е мъжко
Нещо да имаш да допълниш относно темата? Става въпрос за антивирусни програми тука - дали ползваш, дали не ползваш, какви ползваш?
Просто е - ако разни програмки започнат да се затварят без предупреждение, да се изтриват без причина, да изскачат разни съобщения от нищото или всички папки във флашката да са се изпокрили някъде - значи на машината се е настанил вирус. Вирусите обикновено имат някакво видимо проявление, не си стоят някъде там без да правят нищо.
Понеже в момента не ми се случват такива мистерии, значи съм чист. Но дори и да се хване нещо, това не е причина за панически страх, крокодилски сълзи или звънене на 112. Просто започва процедура по изследване на процесите и изчистване, а в краен случай на преинсталиране. Забавно е. И противно на очакванията - не се случва всеки ден.
А относно вашия спор, някой се е постарал да опише термините тук: http://www.bsd.bg/viruses-terms-and-definitions
Може да видите към кой процес има осъществена връзка, но пак няма особено смисъл, тъй като не се знае, коя за какво е направена.
netstat -nao - гледа се PID-то (Process Identifer)
Taskmanager >> View >> Select Columns... Слагате отметката на PID (Process Identifer).
Сравнявате и готово.