- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Християнството и младежта.
Дефендъре, това което говоря е смесица от "изведени" положения в системата на индивидуалния тип психика, като очертавам разликите й с колективния тип психика. Какви богове, какви глупости намесваш? Тук изобщо не става на въпрос за бог. Разбирам че той е важен фактор в твоята "картина" на света, но докато аз говоря, аз определям контекста на понятията и насоката на написаното. Когато ти напишеш своето виждане, в цялата му "пълнота", там където бог определя всичко, тогава ги пиши тия глупости. Иначе просто изместваш фокуса на написаното от мен и го уподобяваш на своите си образи и абсолютни истини. Разбирам нуждата от това, но тази пародия на дискусия е компрометирана още преди да е започнала. Просто си на различна "честота" на мислене. Дали е "по-правилна" или не, това ще оставя на другите да преценят. Но е факт че е различна. Прояви малко уважение към смисъла на думата комуникация. Като искаш си напиши мнението за написаното от мен. Но да интерпретираш думите ми, с убеждението, че си разбрал дори част от тях и после да даваш контра-аргументи на твърдения, които не си разбрал в дълбочина, е знак за висша малоумщина.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 03-05-2013 на 14:08
какви други бе докторе, нали си индивидиуум, отново се поставяш в зависимост, отново проявяваш личностни характеристики - не можеш да избягаш от личността и не можеш, каквито и да ги говориш на философстване.
Кажи ми по какво твоята философия се различава от приказките - и червената шапчица я изяжда вълкът, ловецът му разпорва корема и я изважда жива - всичко е ок, но на практика е несъстоятелно.
Ако напишеш книга, бас ловя, че в библиотеката ще е на рафта "Забавна философия"............... пък ти се впрягаш като че ли си открил нещо съществено.
Иначе то е ясно, че мислим на различна честота...................... не съм го отричал.
Последно редактирано от defender : 03-05-2013 на 15:43
Много си прост. Имах предвид че ще оставя другите да решат за себе си. Това кое е правилно и неправилно не ме интересува. Още по-малко пък ми е потребно да се изказвам в подкрепа на една или друга позиция.
Знаеш единствено да тълкуваш думите ми през призмата на убежденията си и понеже не се вписват в твоите "митове и легенди" твърдиш че са несъстоятелни. Е познай какво, няма как да се впишат в разбиранията ти. Няма начин да ме разбереш, докато имаш позиция и Аз, който вярва в нея.
Всъщност всичко това е съвсем естествено. Както и да е, нямам отношение към позицията ти. Защитавай си я колкото си искаш. Не ме интересува да ти доказвам нищо. Аз просто предлагам това до което съм достигнал. Един ще ме похвали, друг ще ме оплюе, всеки ще си реагира както си знае. Не ме интересуват тези неща. Аз само изказвам неща който по един или друг начин съм видял и осмислил. И съм готов да отговоря на всеки един смислен въпрос късаещ се до написаното. Но ти го обръщаш на кръчмарски спор за това кой е прав и кой крив. И аз за да ти отговоря трябва да се принизя на това ниво, а така се губи целия смисъл на написаното. И стигам до един момент , в който доказването кой е прав надделява над обективния поглед. А аз в такава среда не мога да вирея. И не това е целта ми тук. Все едно да се намесвам в разговорите на група първолаци.
Ок, ще ти го кажа за да ме разбереш. Информацията която споделям не е предназначена за теб. Тя просто не съответства. Затова приеми че не можеш да ме разбереш и млъквай вече.
Последно редактирано от DoctorSatan666 : 03-05-2013 на 16:39