- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кандидатстване
11 клас съм и ще се радвам, ако ми отговорите на тези въпроси:
1- Каква е разликата между магистър, бакалавър и докторант?
2- Къде специалността "право" е най-престижна(насочила съм се към УНСС или СУ)
3- Какво друго мога да кандидатствам с БЕЛ и История(по възможност, без Математика)
4- Защо казват, че правото е хуманитарна дисциплина, а не икономическа и УНСС не е подходящ за този предмет?
5- Какви са горе-долу цените?
1. Бакалавър учиш първо, след 12-ти клас. След него учиш магистър, и след това докторант (ако искаш, това са просто степени). Разликата е в броят години, който учиш, и май специализация (поне в някои държави).
2. бих казала СУ
3. ох, не знам.
4. Защото УНСС е 'известен' с икономическите си специалности, а правото не е такава. Не искам да разтягам лукуми защо, защото може да излъжа. Друг да се включи по въпроса.
5. за какво? не пише ли в сайтовете им?
Много ли е трудна математиката в УНСС?
Математиката си е еднаква навсякъде. В зависимост от специалността се учат различни нива.
maDamn
За счетоводството кои нива се изучават, мен много ме притеснява математиката, не зная дори дали ще издържа модула по математика... за това мислех за право и учителите ме насочват към УНСС.
Учителите,които те насочват право УНСС им кажи да се гръмнат
А щом те няма по математика няма АБСОЛЮТНО никакъв смисъл да се мъчиш със счетоводство и контрол , не е за всеки просто.
СУ е меката на правото. Ако си добра по история и се готвиш за изпитите здраво ще влезеш. Ама право ,ако се учи трябва да е в СУ,ако ще е УНСС няма смисъл.
maDamn