Ооо, обичам ви, такава прекрасна тема и не мога да и се накефя. Железниа светилник е чук, толкова много ми харесва.. една от любимите ми е и съм я чела сигурно 2 пъти, както и останалите части - но от тях не си спомням нищо съществено, хм, трябва пак да се захвана. Под игото също ми е адски любима и колкото и пъти да я чета, не ми писва. Тютюн обаче единствено я започнах по задължение, не защото искам да я прочета.. Беше ми много трудно да я завърша, та даже като се замисля не можах да издържа и за последните 150 стр.
Сега почнах да чета Павел Вежинов - Белия гущер - това е нещо като сборник с разкази, харесва ми засега.
Тези дни се сетих, че в даскало преди 3-4 години четох в учебника по литература един откъс от произведение на Айзък Азимов; нещо много се впечатлих от него. Иска ми се да прочета цялата творба, но не се сещам името му... май беше Аз, роботът, но сигурно не е това. Това, което помня, беше как един мъж заминава по работа, но го е страх да остави жена си сама и взима робот да и помага и т.н. Тя в началото беше много резервирана към него, но като че ли постепенно се отпуска и се впечатлява от неговите начини или възможности, как да го нарека.. (И после нещо се съмняваше дали се влюбва в него - в скоби, че не съм сигурна.) Дали някой ще се сети, дано, ще съм ви много благодарна.
Иначе Харуки Мураками една приятелка ми даваше да чета някои книги, много увлекателно пише той, кефи ме. Харесва ми как набляга на подробностите по такъв начин, че да не ни досади. Чела съм Норвежка гора, и още две, но все им забравям заглавията.. Мисля си скоро да взема и още някои негови да прочета, но не знам кога точно. Наскоро четох на Джон Кехоу - силата на подсъзнанието, че ония дни бях депресирана.. а сега след като осъзнах някои неща с негова помощ, се чувствам перфектно всеки ден, без да се затормозявам с глупости или с неща от сорта: "какво щеше да стане, ако.. или аз не съм достатъчно добра.." - каквото е станало, това е трябвало да стане и точка.
Подариха ми на Джоан Роулинг - Вакантен пост, някой чел ли я е, има ли някакви отзиви за нея? А Паулу Коелю (признавам, че не са точно лично мои убеждения), но имам чувството, че прекалено е възхвален или нещо от сорта.. Не знам, може да взема една да прочета, пък ще преценя. (DisappointedDreamer, моля те, предложи ми някоя негова?)
Супер дълъг пост сигурно ще излезе, извинявам се,