- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Според вас нормално ли е?
Здравейте... На 16 години съм след 3 месеца правя 17 ... и има нещо което страшно много ме измъчва. Пускат ме навън до 4 и 30. Понякога даже само до 3 4. Всички мои приятелки излизат тогава и като ме попитат... иди обеснявай. Няма какво да говоря с тях опитвала съм, не става. Попринцип имат причина да не ми вярват и то беше, че до преди 2 месеца си имах приятел бяхме заедно година и половина, а те не са съгласни на тази възраст да си имам гадже. Трябвало чак като стана на 19 20. След което с момчето се разделихме. Скарахме се с майка ми защото цяла седмица от училище вкъщи и от вкъщи на училище и днеска ми вика "цял ден обикаляш улиците" при което не се сдържах и сега много лошо се испокарахме. Една събота и неделя имам ... и когато събота днес реших да изляза към 2 до към 5 поне ... майка ми, ми забрани? И впрочем.. майка ми ми е казвала "ако искаш не се прибирай аз ти вярвам" но проблема е в баща ми. Това с излизанията започна от 7 клас даже 6 и продължава до сега ... не е било след като разбраха, че съм си имала гадже. Винаги е било така и мисълта, че ще продължи още 2 години ме побърква.
Не ми звучи нормално това. Никак даже.
Явно родителите ти все още не са приели това, че не си на 7, а на 17.
Те познават ли приятелите ти, знаят ли къде ходиш и какво правиш? Ако майка ти няма против да се прибираш и по-късно, защо двете не седнете и не поговорите с баща ти? Не отстъпвай, докато не се съгласят и двамата. Не викай, не се карай, просто им обясни, че няма от какво да се притесняват ако започнат да те пускат поне за 3-4 часа повече.
И спря да се върти за миг земята..
Делничните дни си на училище, и нямаш работа навън вечер, камо ли пък през нощта. Тук съм съгласен с вашите. Уикендите обаче (поне събота) би трябвало да те пускат до малко по-късно, естествено ако преди това си си изпълнила задълженията за деня.
Щом като си на 17, трябва да започнеш да се държиш като голям човек. Тоест, не да влизаш и да пишеш по форуми, а да седнеш и да обсъдиш проблема с вашите.
Между другото, като батко на по-малка от мен сестра, мога да ти кажа, че напълно разбирам притесненията на вашите. Повярвай ми, те не го правят това за да те обидят, даже не го и правят защото не ти вярват. Правят го защото ги е страх. Така, че твоята работа е да ги убедиш да не ги е страх. Обясни им къде и с кой ще ходиш. Ако трябва ги запознай с приятелите си, за да се убедят, че не си дружиш с боклуци. Позволи им да ти звънят в началото, за да са сигурни, че си ок. Просто подходи твърдо, но все пак плавно и малко по малко ще ги убедиш.
Да не си чел някоя комунистическа книжка?
Въобще не е нормално поведението на вашите. На 17 години си, не на 10. Явно не могат да разберат, че не си толкова малка и имаш нужда от по-голяма свобода. За гаджетата да не говорим, те сигурно ще искат и да се пазиш девствена до сватбата.
Банално е, ама нямаш друг избор - говори с тях.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Нормално е да се притесняват за теб, но това тяхното не е от притеснение, а от контрол - т.е. поведението им не е нормално. И не виждам нищо нередно да си имаш приятел на 16. Как така ще чакаш до 19-20? о.0 Говори с тях и им покажи, че не си толкова малка, колкото си мислят.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Еми, не е нормално,ама когато родителите мислят,че е... :с Опитай се да говориш с баща си като равни,покажи му,че вече не си малкото момиченце,което не може да пресече улицата само.
На теб за какво ти е през седмицата да излизаш и да седиш до късно?По-хубаво стой пред компа
А вече уикенда е яко да седиш поне до 5-6.Така че поговори с родителите си по въпроса да те пускат събота и неделя да излизаш и да си навън до по-късно.Обясни им,че не си малко дете вече и се опитай да ги убедиш,като им обясниш какво ще правиш от 2 до 5 примерно-с кого ще си,какво ще правите,ще ходиш ли по магазини и др. подобни.Дори ако трябва се пазари да им звъннеш в 3 и половина,да речем.
А ако вече искаш да седиш до късно и през седмицата,след като минат няколко уикенда,в които се прибираш по-късно,помоли родителите си да те пускат и през седмицата от толкова до толкова.
Лесно е-просто поговори с тях.
Някои хора никога не се променят!
Te amo mi vida.
Dulce Maria ♥