- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Любима храна
Какво най-много обичате да похапвате?
Чуечц с две разбити яйца и един черпак
Сладко, люто и кисело.
Мъфини , торти, пасти, вафли, бисквити, шоколад-много обичам; любимо:много шоколадови мъфини, Милка с цели лешници, домашна паста от сладкарници "Неделя", торта с кроасани/козунак и крем-карамел, палачинки/палачинкова торта
Люто-чили сосове, лют пипер в манджи, конкретно любимо май нямам.
Сладко-кисело пилешко от китайския ресторант, ризото със зеленчуци; много обичам китайско/тайландско;
Мусака, таратор, шопска салата, сА(!!!)рми, свинско с кисело зелИ, картофени салати разни (руска, обикновена и пр.); паста; пица; салата от маруля; сандвичи с колбас+кашкавал+зеленчуци
френски, топли кроасани с шоколад;
най-вкусното нещо,което съм яла е pastéis de nata ('пащейш де ната'), сиреч бутер тесто с крем карамел, португалски диш , много вкусничко <3
вратни пържоли с гъби и топено сирене!!
пилешки пържоли в було на парти грила, стават Оникални!
Като цяло зодията ми е такава, че всичките сме някакви чревоугодници, аз най-големият сигурно, и не мога да определя най-любимо нещо.
Шоколад. Шоколад. В огроооомни количества. Черен, бял, млечен... всякакъв. На тортички, бисквитки, блокчета, течен, сладоледи!
( и все пак се стремя да се ограничавам)
Печени кучета, разфасовани с мачете.
Не обичам сладко - торти, мъфини, шоколад и тем подобни рядко хапвам. Ужасно рядко.
Макарони и ориз не ям. Макароните единствено в салата с майонеза, салам и кисели краставички. Боб не ям.
Банани обожавам, зелени ябълки също. Риба - цаца и сьомга. Броколи, киноа, авокадо, всякакви месца, сирене, тиквички = обожавам! леща, крем супа, картофи = омномном
грах и пилешко! олелеле майко! :Д
люто също.
Който както си го направи, аз слагам много малко , само сух или пропускам (магданоза)
аз обожавам ананаси и манго!
краве сирене, кашкавал, от този скърцащият, цаца (с бира!)
спанак обичам в супа;
сега се сещам за ягоди, нектарини, кайсии, малини, бяло грозде.
също обичам
пържени картофи също
и шницели
прасчо :3
Малко са нещата, които не обичам и би ми било най-лесно да изредя тях![]()
Но всъщност най-най любимите ми неща са месото (пилешко, свинско) ОБОЖАВАМ. Агнешко също обичам много, но трябва да е крехко и много добре изпечено, за предпочитане на пещ. Обичам всякакви зеленчуци, с изключение на лапад, спанак и броколи. Чушките са ми най-най на сърце. От сладките неща предпочитам шоколадовите. Обичам и много подправки - чубрица и магданоз са ми най. И така мога да изброявам до утре![]()
KFC. ;d И предимно сладки храни.
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Обичам странна храна. Салата с орехи и синьо сирене, пица с ананас, гъши дроб с боровинки, патешко филе с портокал, тарталетки с мус от сьомга... Има ли странна комбинация, аз съм на линия. Обожавам суши, ама с истинска сурова риба. Мечта ми е да отида в Япония, за да сравня тяхното суши с това на Хепи, за да видя има ли почва за сравнение. Подозирам, че не е толкова различно. Яла съм и доста суши от магазини в Лондон, пак ми хареса супермного. Искам да отвлека суши майстор, за да ми приготвя суши всеки ден :д
В тази връзка обожавам морски дарове. Октоподът ми е малко жилавичък, но ми харесва... Скаридки, калмари на плоча, миди с ориз, миди със сини сливи. На любителите на последното препоръчвам да посетят ресторанта към мидената ферма до Каварна - прекрасно меню!
Май само акула не се сещам да съм яла...
Отгледана съм с домашна храна и я обичам по определен начин. Много рядко ме печели чужда баница, таратор, млечна салата, пълнени чушки. Обичам много домашна пица, която прелива от плънка и суууупертъничка и пълнозърнеста; салата "Капрезе", която обожавам още преди да стане суперкомерсиална и всеки да я прави; крехка пилешка пържола в марината с джинджифил и чесън; бутчета с мед и сусам; крилца с марината от вино, соев сос, мед и подправки; оризови спагети с някакъв лек постен сос...
Последното уникално вкусно нещо, което ядох, беше крем супа от печени чушки и сирене фета. Аааадски много ми хареса, ще проуча и ще се опитам сама да направя нещо подобно.
Чревоугодник съм като цяло. Не ям доста малко неща - грис, броколи, спанак (него само суров на салата), тиква, нахут (избягвам го); но съм сноб към храната. Не отричам, че Макдоналдс ми е вкусен, например, но далеч не смятам, че човек с ясно изразено предпочитание към него разбира от добра храна.
Ям, но не съм фенка на фасула, боба (да, знам, че сигурно само аз ги наричам с отделни имена :Д), лещата...
Страшно много обичам шоколад - но говорим за завъртени домашни сладкиши или за истински шоколад, никакви бисквитки, вафлички и бонбончета. Давала съм луди пари за шоколад, защото никога не бях опитвала неща, които видях в магазинчето към една шоколадова фабрика.
Чийзкейк, парфе, домашна торта с крем от маскарпоне и някакъв плод, еклерчета, тарталетки с плодове, сочни мъфини, пърнозърнестите палачинки на татко със сладкото от горски плодове на мама <3333 Няма такъв кеф.
Напоследък си правя домашно плодово мляко с извара, цедено кисело мляко, малко пудра захар и ягоди - страхотно става, засища, но в същото време е много леко и готино, а млечно-плодовата комбинация ме печели още с вида си.
Вкъщи винаги е имало тази комбинация от традиционни български ястия и влияния от чужди страни и култури. Страхотна майка си имам в това отношение!
П.С. Не съм телец :д
Последно редактирано от PinkPan7her : 03-21-2013 на 12:01
Обожавам всякакви салати особено ако има в тях ядки . Карам ги според сезона но най-обичам салата от маруля и лук . Цедена и Зелева. Мога да карам дни наред само с някаква салата . А плодовите салати са ми просто слабост <3
![]()
Попринцип не обичам да ям страшно злояда съм и много малко неща обичам .по скоро бих фотесинтезирала вместо нещо да ям
Обичам всякакви ястия с морски дарове всичко което се сетите
А за люто умирам на всичко което ям слагам люто и то в огромни колечества . Обичам и люти чушкибаба ми прави люти чушки патладжани в буркан за зимата и ги изяждам за нула време . Та освен това обичам и типичните мексикански ястия .
Сладко не ям много харесвам чийз кейк и сладолед .
Ама то в вкъщи повечето време ако не отида при баба ми да ми сготви няма кой да се занимава купуваме от супера полуфабрикат и сме готови за има няма 30 минутки . Та удоволствие ми е като отида на гости при баба ми и тя ме пита какво искам да ми сготви . Ама у дома никой не се разправя![]()
Сладко!
Обичам обаче най-вече сама да си ги правя. Неща от сорта на кексове, бисквитки, разни дребни сладкишчета редовно си ги имаме вкъщи. Обичам да ги правя просто, обожавам даже.
Иначе най-различни салати, също.
Там експериментирам, но следвам и рецепти.
Пържени картофи, няма нужда сигурно да казвам. Със сирене, мм, стават изключително хубави.
Ориз. Вкъщи се експериментира с най-различни меса, със зеленчуци и така нататък.
Обичам люто (чушки, чили .. ;д), пица, спагети, макарони ;д Пържени картофи, ориз, мусака, леща.. Кисело мляко, зърнена закуска ;д, мед, зелеви сарми, лозови сърми, кашкавал, запеканка, принцескиии и други, не ми се изброява ;д
Обичам шопска и млечна салата. Картофена също, както и зелена. Харесвам много салати, но не обичам някои комбинации.. ;д Обичам моркови, ям си ги ей такаИ краставица с малко сол и айде ;д От плодовете - зелена ябълка, ананас, бяло грозде, диняяя, праскова, кайсия, ягоди, череши. За сладко - обичам сладолед, обичам шоколад, но мразя да ми се смесват шоколад + плод. Каквото и да е.. Отделно всичко е 6, ама заедно... Тц. Харесвам шоколадови и сметанови тортички.
За пиене - вода, кафе, портокалов сок (а портокали да ям така не обичам :X ), мляко с какао много обичам, капучино, мокачино и производните.
Не обичам руска салата, репички, гъбиии, пъпеши, банани, лапад.. Готовите кебапчета и кюфтета са ми много противни, предпочитам да си взема месото и да си го изпека аз... Доста неща мразя, но не мога да се сетя в момента..
Момиче ^^
пилешко с китайски ориз, китайски гъби и бамбук
пиле в сладко-кисел сос
оризови спагети
броколи с топено сирене, спаначена супа :3
като цяло, стига месото да е сведено до минимум, не съм капризна хд
"You fail to recognize that it matters not what someone is born, but what they grow to be."
Albus Dumbledore.
Сладко! Всичко, без крем карамел, изчезва като в черна дупка.
Иначе, обожавам месото (като изключим телешко и в някои случаи-агнешко).
Най ми е кеф-шопска салата с ракийка.'Арната раУта, чоЕГ.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Обожавам мъфини, палачинки, бисквити Орео, пици, макарони, меденки, кексове, баници, милинки, дюнери, зеленчукова и пилешка супа, пиле със зеле, киноа, тирамису, печени картофи, сърми, козунак, кифли с мармалад/шоколад и каквото и да е, принцеси, тостери, омлети, чийзкейк, пиле, сьомга, маслини, салати ...за това се сещам в момента, което обожавам.![]()
Спагети, макарони, салата, шоколад, кюфтета, пилешки пържоли и ябълков сладкиш.
Кисело мляко, мюсли, тиква, банан, праскова,броколи, ябълка, извара, пъпеш, диня, варени яйца, салати без дресинги и разни тежки сосове, т.е. чисти, задушени зеленчуци, царевица и това. Не обичам месо, масло, хляб, дори и пълнозърнест, сладко,кисело и солено.
Обожавам сирена.Всякакви без козе.Без картофи не мога да живея,както и без шоколад. Също много обичам ориз,месо,праскови,череши,д иня.Като цяло ям всичко, но тези са ми любимите май.![]()