- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Имам чувството, че няма да ме приемат в унсс
Миналата година завърших, но реших да пропусна една година, защото не бях решила какво искам да уча. Вече знам какво искам да уча, но проблема е, че бала за там е много висок и дори и да изкарам 6 на изпита, мисля че няма да ме приемат. Оценката от дипломата ми за средно образование е 3,54...направо ме е яд, къде ми е бил акъла. А на матурата по основния предмет имам 4,21. А това което искам да уча е икономика на туризма..а минималния бал миналата година беше 31.98. Дали имам някакъв шанс да ме приемат? Ако някой учи това да сподели някакви отзиви за специалността и каквото му дойде...
Само на едно място ли си решила да кандидатстваш?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Нали знаеш,че за там ти трябва изпит по език?
Нали знаеш,че трябва да те приемат икономика с чуждоезиково обучение?
Нали знаеш,че икономика на туризма се учи след втората година,и то евентуално,ако ти стигне бала?
Честно да ти кажа и аз не вярвам,че ще те приемат.
Дори и да имаш 6.00 на ЕПИ-то и на изпита по език,с тая диплома правиш бал: 6х4 +6+3.54=33.54,което би ти стигнало,но много се съмнявам да изкараш 6.00 и на двата изпита.
Най-нисък е минималния бал с английски.
По-добре се насочи към нещо,което не изисква висока диплома.Например Икономика и бизнес?
Последно редактирано от pifiella : 03-23-2013 на 15:12
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Kalpazanka - да, но ако не ме приемат там, ще пробвам и другаде...стига да уча точно тази специалност.
pifiella - как така изпит по език? Смисъл, имаш предвид въпросите по език , включени в Епито ли, или че матурата ми трябва да е по език? В унсс-то пише, че не е задължително матурата ми да е на език, а относно езика съм решила да е английски... Но все пак кажи какъв е този изпит, нищо не знам за него ... А в случай че се откажа от тази специалност и се запиша в изцяло икономическа не съм сигурна, че ще се справя дори на самия изпит, тъй като съм слаба по математика...Вече наистина не знам какво да уча...точно по математика съм слаба, а какво друго мога да кандидатствам с георгафия и икономика, не искам да ставам учителка или някаква друга специалност далеч от геортафията...
Последно редактирано от Bonbona_ : 03-23-2013 на 15:42
Абе момиче,ти нищо не знаеш честно!
Така за икономика и бизнес изпитът не е с математика,а може да ти бъде и по БЕЛ.
Как мислиш,че ще те приемат да учиш икономика с ЧУЖДОЕЗИКОВО обучение без да си сържала приемен изпит по език,защото там не се започва от а,б,в ,а си се учи на доста сериозно ниво.
БАЛООБРАЗУВАНЕ:
„Икономика с чуждоезиково обучение“
Среден успех от дипломата за средно образование, умножен с коефициент 1 (едно)
Оценката от успешно положен ЕПИ по основен предмет, умножена с коефициент 4 (четири) или оценката от ДЗИ (матура) по основен предмет, умножена с коефициент 1 (едно), и оценката по чужд език от положен приемен изпит, умножена с коефициент 1 (едно), или оценката от ДЗИ (матура) по чужд език, умножена с коефициент 0,5 (нула цяло и пет десети)
Дано ме разбра.С география можеш да държиш ЕПИ и да влезеш нещо с по-нисък бал.З
Защо не пробваш в Свищов?Там е с география и пак е икономическо.
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Знам, че в ЕПИ се включват 40въпроса по основен предмет, 20 по матем. и 20 по език, в специалността която искам да вляза. Помислих че за друг изпит по език ми говориш...
ЗА ДРУГ ЕЗИК ТИ ГОВОРЯ!
ПРОЧЕТИ ГО Т'ВА!
и оценката по ЧУЖД език от положен приемен изпит, умножена с коефициент 1 (едно), или оценката от ДЗИ (матура) по чужд език, умножена с коефициент 0,5 (нула цяло и пет десети)
!!!ЧУЖД ЕЗИК,ЧУЖД,АМА ЧУЖД!!!
Таз пък, успокой се малко, че взе да ме дразниш вече !
Виж сега отново да ти се каже...за да учиш икономика на туризма...първо трябва да се явиш на ЕПИ с 3ти модул, какъвто си искаш...после...трябва да се явиш и на изпит по език в УНСС...например английски....първите 2 години ще си учиш иконономика, почти същото,каквото би учила и в "Икономика и бизнеС"+език ...след 2рата година по успех ще има ново класиране за това кой в коя от специалностите от "икономикА С чуждоезиквоо обучение" ще се класира, което значи, че трябва да изкарваш хубави оценки 1вата и 2рата година, за да си сигурна, че ще влезеш това, което искаш.
Неслучайно специалността е "икономика на туризма" не е просто "туризъм".
Ако ти е просто за туризъм хващай географията и учи за СУ...вариант си е НБУ, но там също е само специалност "Туризъм" имаше и отделна "хотелиерство и ресторантьорство'.
Това в УНСС просто е свързано и с икономика...ще се наложи да учиш и малко математика, но не е много тежка.
А изпита ЕПИ, с какъвто 3ти модул си избереш ти върши работа и за 'икономика и бизне'с, и за 'икономика с чуждоезиково'...нз защо се притесняваш за математика на него и след него като я имаш и в двата случая
Обясних ти три пъти като на малоумен първолак и ти пак не разбра,а сега вече пък те и дразня!
Брей голяма наглост,голямо нещо!
Толкова ли е трудно да отвориш сайта,да прочетеш САМА и да не те нервират досадни дразнители като мен.Как не ме е срам,да ти губя от времето с моите обяснения?
pifiella - прекалено остро действаш в изказванията си. Все едно си някаква комплексирана, която опитва да изкара гнева си онлайн, защото в реалния живот не може. Дай го по-спокойно. В противен случай, ако не можеш да си търпелива и да си обясниш нещата по пет пъти, ако трябва - натискаш хикса и това е.
И в кои изказвания по-точно? Айде, кажи ми една смислена тема и аз да съм си избивала комплексите в нея?Или просто си правим заключения за хората, само по едно тяхно мнение?
Това,че пиша,каквото мисля,не смятам,че ме прави комплексарка.
А и защо изобщо трябва да ми пука, какво ще си помислят за мен Аморе мио и Бонбона,при положение,че нито ви познвам,нито се интересуваме едни от други?
Не живея за форумна слава!
Последно редактирано от pifiella : 03-24-2013 на 12:44
Cqlata sistema e zabila
ne trqbva nikude da se iziskva visok bal ot sredniq uspeh na diplomata zashtoto povecheto hora zapochvat da uchat chqk 12 klas i ne biva tazi detska vuzrast da opredelq budeshteto ti shtoto v uchilishte i bez tova se uchat edni laina
изпитите и матурите са само една добавка и както казаха дори да имаш 6 - шансут ти е малук ,щом успеха ти е 3 .
Трябва да мойе лесно да се влиза... а пук трудно да се излиза...
тоест да те приемат с 3 , а пук като се разбере ,че не си кадурен - още пурвата година да те късат..
Имах предвид, че камъните са в градината на УНСС, при които е толкова голяма тежестта на дипломата. Не че са единствения университет, масово е така. Но в последните години матурата набира все по-голяма тежест. Замества оценка от диплома, служи за оценка от изпит.
Макар че и това не е най-доброто решение. Щеше да е най-добре, ако можеше само от изпити да зависи влизането. На 40 годишна възраст не можеш да държиш наново матура. Квото си имал преди 20 години, тва е.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
На всякъде по света и е Европа е така...
на 40 години като искаш да учиш и какво - ще ти гледат дипломата от училищните години