- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Няколко въпроса относно ПЛУВАНЕ!
Здравейте хора!Понеже съм се навила скоро да тръгна на плуване,искам да ви попитам някои неща.
1.Плуването изгаря ли целулит?
2.За колко време мога да отслабна,ако ходя на плуване през ден и плувам 1 час и 30 мин.?
3.Плуването ще ми помогне ли да имам плоско коремче?
4.Ще имам ли по-слаби бедра,ако плувам?
5.Тялото ми ще се стегне ли поне малко за период от 3 месеца?
Едно огромно БЛАГОДАРЯ на тези,които ще ми отговорят!
Не ми пука какво мислят за мен хората.Важно ми е какво мислят за мен,хората които аз държа на тях!
Тренирала съм 6 години плуване, но се отказах защото тренировките бяха прекалено изтощителни и после омитах целия хладилник..; д Иначе да, няма да имаш целулит , или поне аз нямам ... но според мен само с плуване няма да постигнеш всички цели които искаш. В смисъл, ще трябва да правиш и други неща, но ще помогне доста![]()
Според мен най-добрия спорт за оформяне на хубаво тяло е плуването,за което много се радвам,че си се насочила към него. Аз лятото ходех всеки ден и ефектът беше УАУ всичко ми се стегна (докато не дойде есента и мързела с нея :Д),но и се хранех с по-леки храни,все пак лято. Съмнявам се да можеш да плуваш по час и половина от самото начало,но и от по малко,ако си редовна,ще има ефект.Натоварват се всички части на тялото като цяло. И целулит нямах(не че сега имам много,но маи малко повече),но не знам дали от плуването или от храната. Жалко,че сега нямам времето да съм по-редовна,ходя от време на време :с За 3 месеца няма как да не видиш резултат
1.Плуването изгаря ли целулит? Ya i guess
2.За колко време мога да отслабна,ако ходя на плуване през ден и плувам 1 час и 30 мин.? - no idea
3.Плуването ще ми помогне ли да имам плоско коремче? - Yes
4.Ще имам ли по-слаби бедра,ако плувам? - No
5.Тялото ми ще се стегне ли поне малко за период от 3 месеца? - Yes
Ами аз съм наистина много ниска и не съм особено слаба и това е доста голям проблем и за това започнах да тренирам плуване и лятото когато разбира се ходих редовно (2 пъти в седмицата по 1 час) и съответно по морета насам,натам и правих повече движения отколкото през зимата се бях издължила и свалила почти всичко главно от плуването.Ако ходиш редовно и вървиш на ден около 5 км което не е много ще свалиш наистина много
Като цяло с плуването се постигат много хубави резултати, защото се натоварват много мускулни групи наведнъж ( крака, ръце, гръб) и ефектът е цялостен. Дори да не свалиш много килограми, сантиметрите ще са от значение и ще ти личи. Според мен ще си стегнеш краката, ако плуваш. Хубавото е, че не се натоварват много ставите. За корема наистина не знам дали ще ти се стегне. Това е най-трудната част и може би ще ти се наложиш да правиш и други упражнения за корем. Плуването като цяло наистина предотвратява образуването на целулит, но не знам до колко би помогнало за отстраняването му. Бих ти препоръчала да си вземеш и някакви масажни уреди и/или кремове против целулит.
На мен лично плуването ми е наистина любимо, понеже с добра техника на дишането човек въобще може да не се измори. Има обаче и негативни страни, например върху косата, която ще бъде изложена на хлирирана вода и ще се мокри и суши всеки ден. Освен това хигиената в басейните ми е малко под въпрос. И другото - скучно е, не можеш да си говориш с някой, не можеш да се разсейваш с нищо, не можеш да слушаш музика. Потъваш в мислите си, дано си си интересна. Аз гледах из нета разни водоустойчиви плейъри, но така и не се реших да си взема.
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
^ За пръв път чувам за водоустойчив плейър ;о Аз ходя се запознах с хората от басейна и не ми е скучно![]()
Забравих да спомена, че с гръб делфин коремът се стяга адски много,защото се придвижваш главно с движения с таза, но е наистина много натоварващо,поне за менС гръб кроул също,напрежението в корема почти не се усеща,но с времето се виждат резултатите.
http://www.proswimwear.co.uk/speedo-...3-colours.html
http://www.amazon.co.uk/Merlin-music...tp_s2_edpp_url
Има и доста други марки, но са скъпички. Това е най-евтиният вариант:
http://www.amazon.co.uk/NU-Dolphin-W...tp_s2_edpp_url
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Благодаря ви много !!![]()
Не ми пука какво мислят за мен хората.Важно ми е какво мислят за мен,хората които аз държа на тях!
Тренирам плуване от 4 години и мога да ти кажа, че всичките ти въпроси са до човека, но все пак..
1.Плуването изгаря ли целулит? Дам
2.За колко време мога да отслабна,ако ходя на плуване през ден и плувам 1 час и 30 мин.? Ако тепърва ще се записваш, се съмнявам да издържиш час и половина без почивка или с много кратки почивки. Съветвам те да започнеш с по-малки тренировки, иначе най-вероятно ще имаш мускулна треска след всяка. // За отслабването - зависи колко искаш да свалиш, колко плуваш и в какъв стил, но все пак и момента с отслабването го има. Ако държиш на него, имай предвид, че плуването е много добро кадрио и ще има по-голям ефект, ако го комбинираш с някой друг спорт или фитнес
3.Плуването ще ми помогне ли да имам плоско коремче? Не, за плосък корем - преси.
4.Ще имам ли по-слаби бедра,ако плувам? Ами то си е индивидуално до човека.. но най-вероятно ще имаш
5.Тялото ми ще се стегне ли поне малко за период от 3 месеца? Да