Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
Моята с влизането в хубава гимназия е лесна. Против съм това някои умопомрачителни родители да мъчат децата си с частни уроци, че и да ги карат да ходят в събота... Ужас. Наясно съм, че ако си учиш, можеш да успееш навсякъде. Да, ама диплома 6.00 от селско СОУ е едно нищо в сравнение с такава от СМГ. Гледам да попадна на място сред себеподобни (колкото и нарцистично да прозвучи), но явно няма да я бъде. Критериите са толкова занижени, а и това с бала е толкова тъпо измислено (помислете), че много умни и кадърни деца се озовават сред простаци с перспектива в живота хоросанообработка. Нека познаем в какви се превръщат.

----------------------------------------------------------------

"Пич" казвай на тези 80% от класа си. Не те познавам, а и не искам. От майна си Райна знам колко несериозна си. Уроците, които написах, бяха за да осъзнаеш в какво положение си, но май долавям гняв, който е една от стъпките за приемане на истината. Изпуснала си като гледам урока по ИТ за препинателните знаци. От мен да знаеш - след "!", "?", ".", "," и така нататък се поставя интервал. И виж какво е писал Chacho [/b]
Димитре, моля те, разсъждавай като нормален човек, а не като 50-годишна застаряваща лелка-стара мома на държавна служба.

Животът не е само уроци и учене. Не знам авторката от къде е (дали от майна си Райна), но принципно напористите лица от "майна си Райна" си остават такива и в големия град - имай го предвид! Това, което казваш за хоросанообработката принципно е валидно за повечето държави, но не важи с пълна сила за България. Имай и това предвид!

Казваш, че си против частните уроци, ама я си признай, при положение, че (ще) имаш 6.00 в 7-ми клас, дали е само от учене на учебния материал ЗП или някой ти помага (независимо дали са частни уроци, школи, роднини и т.н.) Не вярвам ей така от кеф да учиш. Освен това не мисли "умните и кадърни деца", че са попаднали сред простаци - благодарение на приемните изпити се приемат хора с горе-долу сходни балове (респ. оценки), така че много рядко се случва комбинацията "много умни" с "много прости", по-скоро има училища за едните и училища за другите, където всички са горе-долу на едно ниво.

Иначе Chacho е прав, с воля и желание се постига много.