- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Кога ще имам и аз нормална кожа?
По лицето ми се образуват пъпчици, а понякога и големи пъпки. Някои са гнойни, друго не, но всички са зачервени. Отделно имам и черни точки, които са най - много по носа и много трудно си ги махам. На всичко отгоре имам и неравен тен. Имам доста бяла кожа и всичките тези несъвършенства личат ужасно.
Писна ми да гледам момичета от 7-8 клас да имат по - хубава кожа от мен :@
Те си слагат фдт сигурно, не се комплексирай!! Моята кожа е също ужасна, даже в момента имам един набъбнал цирей на челото и отделно още 10 такива на гърба-страшно болят (каквото и да се допре за мен е някакъв ужас-дори и сутиена ми прави проблеми) Като свърши пубертетът трябва да се изчистят лека полека. Почиствай ги с ексфолиант, прави си маски... Не бива да ти пука, че имаш пъпки. Аз от 4-ти клас търпя обиди, но един ден просто си казах, че това не мога да го променя...
Ой, милата
Имам крем на акне аут, тоници, ексфолианти, маски и пак не става. Кожата ми никога не става хубава и загладена, все има някоя гадна червенина, черните точки не се махат. Излязла съм от пубертета, а все още не мога да имам хубава кожа.
Аз си мислех, че си по-малка от 7-8ми класКозметик посещавала ли си?
Да, не намирам особена разлика освен, че ме боли. Нито черните точки са почистени, нито кожата има някаква промяна![]()
Чувала ли си Neutrogena? Това е една американска марка за козметика за лице (недекоративна!). Продават се в дм и са на нивото на гарние по цена. Не знам за качество, защото не са много евтини и просто ми е гузно да давам 9 лв примерно за ексфолиант, обаче не съм чула лошо мнение. Всяка бюти влогърка използва в видеотата тип morning routine, night routine техен продукт.
Мерси, за пръв път ги чувам. Намерих тези http://www.neutrogena.com/category/acne.do?nType=1 , но не знам кои се предлагат тук. Пръснала съм доста пари за козметики, така че парите не са ми проблем ако наистина ще ми помогне.
Виж ги в сайта всичките, определи кои са за теб, и ако го видиш в дм, го взимай. Няма ги всичките продукти там, но все пак има няколко вида ексфолианти
Момичета, изследвайте се. Външно каквото и да прилагате, няма да има никога траен ефект, ако проблемът е вътрешен.
Един момент невнимание - цял живот страдание.
НЕ на войната по пътищата!
Може би пълна кръвна картина. Аз съм се изследвала (преди година-две)
Хормонални изследвания също.
Един момент невнимание - цял живот страдание.
НЕ на войната по пътищата!
Дерматолог? Минало е толкова време, а ти се държиш така. Може да не използваш правилната козметика и това да задълбочава проблема.
Аз в момента се лекувам от акне. Ходих на дерматолог и ми изписа едни хапчета, с които ще ми се изчисти организма(3 кутии с по 3 таблетки вътре за 9 дена) и един крем. Наистина само около 3 дни са минали и аз виждам разликата-пъпките намаляват. Но за да се излекувам трябват жертви естествено ;дд. Не бива да ям сладко, млечни продукти, никакви мазни храни ... Отиди при дерматолог какво още чакаш?
Кога? Никога.
Щом си ходила и на козметик, и на дерматолог и все още имаш проблеми, в тебе е грешката. Правиш грешки. Може да ядеш много шоколад, може да ползваш некачествена козметика или тази, която ползваш просто да влияе зле на кожата ти.
Намери друг дерматолог и изпълнявай точно каквото ти казват.
При пъпчици на мен ми помага Зинерит, ужасно е добро поне на мен ми се отрази много добре. Не съм била с проблемна кожа ама като се намажа и пъпката ми изчезва за 1/2 дена. А за черните точки аз си правя парна баня над тенджератавсички пори ми се отварят, правя си почистваща маска /ексфолиране в повечето случаи/ слагам си почистваща лепенка за нос и после измивам с хладка вода за да се затворят порите. Е па след тая процедура направо съм като бебе в лицето.
Мини само на естествени неща.Например розова вода и Крем здраве лека формула.Опитай![]()
От личен опит ти препоръчвам да пробваш освен акне аут крема и активния лосион. И аз си мислех, че няма да се избавя от пъпките, но започнах да ги ползвам и има резултат. Може да пробваш и с крем Здраве ако имаш гаден навик като мен да си правиш пъпките на рани. За черните точки днес пробвах парна баня, махане на черните точки с пръстен и след това http://www.az-jenata.bg/a/5-zdrave-i...pushva-porite/ има огромен ефект!! За останалото не мога да помогна, но успех![]()
стоиш 1-2 минути с http://apteka.framar.bg/30016668/%D0...-%D0%BC%D0%BB- след което си измиваш лицето с хладка вода и нанасяш http://angelcosmetics.mymall.bg/prod...%BC%D0%B0.html